Connect with us

UTILE

6 pasi esentiali pentru o gradina de vis

Published

on

La fel cum facem curatenie si amenajari de primavara in interiorul casei noastre, la fel ar trebui sa facem si in gradina.

Ar fi bine sa ne gasim timp pentru curatarea straturilor de flori, copacilor, arbustilor si a altor zone ale curtii. Atunci cand ne ocupam de casa si gradina primim o placere enorma, iar creierul se relaxeaza.

GodPlay iti vine in ajutor cu diferite unelte de gradinarit, balansoare (pentru relaxare dupa o munca solicitanta), gratare, seturi de mobilier si alte „bucurii” pentru casa si gradina ta.

Dar ce ar trebui totusi sa faci? Gasesti in cele ce urmeaza 6 sarcini esentiale de primavara. Folosind toata energia acumulata in timpul iernii, sa mergem in aer liber pentru a curata si pregati spatiul pentru flori, pentru a repara hardscaping-ul, pentru a face putina curatare a copacilor si intr-un final, pentru a ne odihni placut la aer liber alaturi de cei dragi.

  1. Inspectia de primavara

In zilele calde ale primaverii, fa-ti timp pentru o inspectie de dupa iarna. Ia notite cu privire la:

  • Daunele provocate de frig, gheata sau zapada
  • Zone de pamant care vor trebui curatate
  • Elemente de hardscaping – pereti, garduri, banci, soproane – care s-au deplasat, s-au inclinat sau au putrezit, etc.
  1. Abordarea celor legate de hardscaping

Acesta este momentul pentru a repara zidurile de sustinere deteriorate, pentru a nivela pietrele si pavajul, pentru a curata jgheaburile si pentru a repara garduri, banci, punti, magazii, spaliere, cutii de ferestre si altele.

Cand temperaturile o permit, adauga un strat proaspat de vopsea, pata sau material de etansare la orice elemente din lemn care a fost deteriorat.

  1. Testarea solului din gradina

Expertii recomanda testarea solului de gradina la fiecare 3-5 ani pentru a vedea de ce substante nutritive sau materiale organice are nevoie si de care are prea mult.

  1. Hranirea solului

Odata ce stii de ce are nevoie solul din gradina ta, incearca sa „il hranesti”. O buna practica generala este sa imbogatesti solul cu un centimetru sau doi de compost, humus si/sau gunoi de grajd. Viermii si alte creaturi de gradina vor face treaba de a prelucra aceste materiale organice in sol in locul tau.

  1. Curatarea copacilor si arbustilor

Primavara este un moment bun pentru a curata copacii si arbustii. Incepe prin taierea a tot ceea ce este in plus si care a fost deteriorat de vremea rece. Indeparteaza si lemnul mort.

  1. Plantarea legumelor si fructelor

La jumatatea sezonului, ar trebui sa incepi sa vezi peisajul de primavara prind contur pe masura ce tot mai multi bulbi, plante perene, arbusti si copaci incep sa creasca din nou si chiar sa infloreasca. Si cu cea mai mare parte a curatarii facute, poti incepe sa adaugi plante noi in gradina, inclusiv legume si fructe (cele pe care nu le-ai plantat la incepututl primaverii).

Cu aceasta lista de verificare a amenajarii teritoriului de primavara, vei avea una dintre cele mai frumoase gradini din imprejurimi. Desi exista inca cateva treburi de intretinere pe care ar trebui sa le faci in fiecare sezon, odata ce vei realiza aceste sarcini principale, vei avea mai mult timp sa te relaxezi si sa te bucuri de sosirea sezonului cald al anului.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending