Connect with us

ALL MEDIA

7 august. Aniversare CHARLIZE THERON, actrița împlinește 39 de ani

Published

on

Charlize Theron s-a născut pe 7 august 1975 la Benoni în Africa de Sud.

Tatăl său, Charles Theron, era proprietarul unei companii de construcții, descendent al Hughenoților din Franța. Mama sa, Gerda, este ca origine din Germania și a preluat afacerile soțului său după decesul acestuia.

Limba maternă a lui Theron este afrikaans, iar ce-a de-a doua limbă vorbită este engleza. „Theron” este un nume franțuzesc pronunțat în afrikaans „Tronn”, deși ea a declarat că preferă să i se spună „Thrown”.

Theron a fost singurul copil al părinților săi și a crescut la o fermă lângă Johannesburg (Benoni). La vârsta de treisprezece ani a fost trimisă la internatul unei școli. La cincisprezece ani, Theron a fost martora morții tatălui său, un alcoolic, care a fost împușcat de mama ei, aflată în legitimă apărare, în timp ce acesta o atacase.

La vârsta de șaisprezece ani, după ce a câștigat un concurs local, Theron se duce la Milano în Italia pentru un contract de un an ca model. Contractul ei s-a încheiat în timp ce se afla la New York City și ea s-a hotărât să rămână acolo, pentru a merge la școala de balet Joffrey.

Aici s-a antrenat pentru a deveni balerină. O accidentare la genunchi suferită la 18 ani a pus capăt carierei de balerină.

Fiindu-i imposibil să mai danseze, ea și-a cumpărat un bilet pentru Los Angeles. După opt luni, ea a obținut primul său rol, unul în care nu a spus nimic, într-un film pentru video Children of the Corn III.

Acestei prime apariții de la Hollywood, i-au urmat filme cu audiențe mai extinse. Cariera sa a luat o amploare deosebită spre sfârșitul anilor 90 prin intermediul filmelor cu succes de încasări The Devil’s Advocate, The Cider House Rules și Mighty Joe Young.

Ediția din mai 1999 a Playboy a publicat fotografii nud ale lui Theron, făcute la începuturile carierei sale de model. Pretinzând că acestea au fost destinate unei „utilizări private”, Theron l-a dat în judecată pe fotograful Guido Argentini.

După alte apariții în filme mai puțin notabile, Theron a jucat rolul criminalei în serie Aileen Wuornos în filmul Monster (2003).

Advertisement

Theron a primit pentru acest rol un Oscar pentru cea mai bună actriță în cadrul celei de-a 76 gale în februarie 2004, pe lângă un premiu SAG Award, un premiu Golden Globe și premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Ea devine astfel prima femeie sud-africană care câștigă Oscar-ul pentru cea mai bună actriță.

După semnarea unui contract cu John Galliano în 2004, Theron a înlocuit-o pe modelul estonian Tiiu Kuik în reclamele J’ADORE de Christian Dior, dvenind purtătorul curent de cuvânt pentru parfumurile Dior.

În 30 septembrie 2005, ea si-a primit steaua sa de bronz pe celebrul Walk of Fame din Hollywood. În același an a jucat în filmul Æon Flux, un SF care s-a dovedit a fi un eșec financiar. Tot în 2005 a primit aprecieri pozitive precum și nominalizări pentru Golden Globe ca Cea mai bună actriță pentru interpretarea sa din drama North Country.

A fost de asemenea nominalizată și pentru Oscar pentru același rol, dar nu a câștigat. Aceasta a fost cea de-a doua sa nominalizare.

În 2005, Theron a interpretat-o pe Rita, iubita lui Michael Bluth’s (Jason Bateman), în cel de-al treilea sezon al sitcom-ului, bine apreciat de critici, Arrested Development difuzat de FOX.

În 2010, după o relație de mai bine de nouă ani, frumoasa actriță a luat decizia de a se despărți de Stuart Townsedn.

În 2014, presa a scris despre relația cu Sean Penn, dar după numai două luni aceștia s-au despărțit.

Sursă articol wikipedia.ro
Sursă foto http://thunderbird37.com/charlize-theron-years/

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending