Connect with us

UTILE

7 greșeli comune pe care pariorii ar trebui să le evite

Published

on

Reclame

Nu există pariori care să nu știe ce înseamnă un bilet „roșu”, însă unii exagerează cu eșecurile. De fapt, potrivit celui mai important studiu din acest domeniu, peste 90% dintre jucători comit constant greșeli și nu se pot lăuda cu succes pe termen lung, ci doar cu victorii episodice.

Cele mai frecvente erori sunt ușor de identificat, dar, din câte se pare, greu de înlăturat. Iată ce fac cei care nu fac bine:

1. Joacă la recuperare

Este una dintre greșelile foarte mari, de aceea am pus-o pe primul loc în Top 7. Pe scurt, jucatul la recuperare înseamnă un stil compulsiv, caracterizat prin mize prea mari în raport cu riscul. De multe ori, pariorii mizează chiar întregul buget pe un singur bilet, ceea ce este total nerecomandat. Se ajunge în aceste situație după câteva pariuri pierdute, care fac ca toate regulile referitoare la managementul banilor să fie date uitării.

2. Sunt superficiali când analizează meciurile

Așa cum am spus, cauza jucatului la recuperare este pierderea unor pariuri. Una dintre principalele cauze pentru care biletele sunt „roșii” e reprezentată de superficialitatea în analizarea meciurilor. Foarte mulți jucători nu au răbdare să respecte un model de analiză „ca la carte” și se ghidează exclusiv după statistică sau după cote. Astfel, ei nu țin cont de particularitățile fiecărei  confruntări și au parte de surprize neplăcute.

Two male buddies watching live football game broadcast on tv and celebrating money win after making bets online at bookmakers website.

3. Pariază live fără să vadă jocul

Live-urile sunt foarte apreciate datorită faptului că sunt generatoare de adrenalină. Totodată, ele permit plasarea unui număr mare de bilete pe parcursul unui singur meci, adică un rulaj al bankroll-ului cu câteva viteze mai mare decât în cazul biletelor premeci. Un alt avantaj este că jucătorul vede exact cum se desfășoară partida, însă există amatori de pariuri sportive live care nu urmăresc evenimentul sportiv, ci se orientează după statisticile în timp real. Astfel, acest avantaj se anulează.

4. Pun bilete cu multe selecții

Pariorii de succes obișnuiesc să își calculeze singuri cotele. În urma analizării meciului, ei estimează șansele procentuale de câștig pentru selecțiile luate în considerare, apoi răstoarnă fracția și află cota care indică cel mai fidel riscul pariului (în cazul în care analiza a fost făcută corect). Atenție, însă: cota reflectă șansele reale de câștig numai în cazul pariurilor cu o singură selecție. Atunci când sunt mai multe pronosticuri pe bilet, calculele se complică și șansele de succes sunt tot mai reduse.

5. Abuzează de Cash Out

Pariorilor din ziua de astăzi ar trebui să le fie mai ușor să iasă pe plus pe termen lung decât celor din deceniile trecute, pentru că au parte de atât de multe avantaje. Una dintre opțiunile care nu existau la începuturile pariurilor online este funcția Cash Out, prin care biletul poate fi închis înainte de finalul jocului, pentru obținerea unui plus la suma din cont, sau pentru limitarea pierderilor. Problema este că mulți jucători abuzează de această funcție și, pe termen lung, încasează mai puțin decât ar fi luat dacă lăsau pariurile să se încheie în mod „natural”. 

6. Cumpără ponturi de pe internet

Unii au o percepție total greșită asupra pariurilor. Nu le văd ca pe o distracție, așa cum ar trebui, ci ca pe o modalitate de rotunjire a veniturilor. Această categorie de jucători cade foarte ușor în plasa celor care încearcă să păcălească lumea pe internet, susținând că au informații despre aranjamente și că vând ponturi „sigure sută la sută”. A cumpăra un pont nu numai că este o dovadă de naivitate ieșită din comun (ca să nu îi spunem altfel), dar este și o rușine pentru un parior care se respectă.

7. Pariază și când nu este cazul

Cine ia pariurile în serios joacă doar pe competițiile pe care le cunoaște foarte bine. Când nu sunt meciuri în acele competiții, ia o pauză și dedică timpul documentării în perspectiva biletelor din zilele următoare. Pe de altă parte, cei care se cred experți în tot ce mișcă în sport mizează pe orice le iese în față, chiar și atunci când sunt obosiți sau au alte probleme pe cap. Evident, este greșit.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending