Connect with us

ALL MEDIA

7 iulie. Aniversare NINA HOSS, actrița împlinește 39 de ani

Published

on

Nina Hoss s-a nascut pe 7 iulie 1975  la Stuttgart si de la varsta de 7 ani a avut roluri in piese radiofonice la Suddeutscher Rundfunk.

La 14 ani a debutat intr-o piesa cu numai doi actori „Ich lieb dich, ich lieb dich nicht” la Stuttgart’s Theater. Este fiica unei actrite si face politica la Green Party. Nina s-a instruit la Berlin’s Hochschule fur Schauspielkinst Ernt Busch din 1995 pana in 1998.

A devenit cunoscuta cu rolul lui Bernd Eichinger in remake-ul „A Girl Called Rosemarie”.

Pentru debutul in televiziune a castigat Golden Camera, The German Video Prize si Golden Lion.

Debutul in teatru l-a facut in „And Nobody Weeps for Me” de Joseph Vilsmayer (1995).

A mai aparut in filmul „Love Your Neighbor” de Detlev Bucks, „Fire Rider” de Nina Grossse, „Der Vulkan” (1998) de Ottokar Runze- a realizat aici un rol care i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita la Montreal Film Festival. In 2002, Doris Dorrie a distribuit-o in comedia romantica „Naked”, alaturi de Benno Furmann, Heike Makatsch.

A facut o impresie deosebita in rolul misterioasei Leyla din drama pentru televiziune „Something to Remind Me” de Christian Petzold, care i-a adus Adolf Grimme Award. A mai jucat in „Wolfsburg” in regia lui Petzold, rol ce i-a mai adus un premiul Adolf Grimme.

Pe langa cariera din cinema si televiziune, Nina Hoss a ramas atasata de vechea pasiune, teatrul. Astfel ca apare in mod regulat pe doua scene la Berlin, din 1998.

La Deutsches Theater Berlin a aparut in „Don Carlos” (2000), „Emilia Galloti” de Michael Thalheimer (2001). La Berliner Ensemble a aparut in Zigarren, o seara de cantec (2001), „Unerwartete Ruckkehr” de Luc Bondy si „Leonce und Elena”” de Robert Wilson.

Hoss a jucat in „Elementary Particles” de Oskar Roehler, lansat de Constantine Film, in  „Faust II” de Michael Thalheimer la Deutsches Theater.

Advertisement

Filme recente:

  • A Most Wanted Man (2014) – Erna Frey 
  • Gold (2013) – Emily Meyer
  • Barbara (2012) – Barbara

sursa: cinemagia.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending