Vorbele pline de intelepciunea imobiliara ne spun ca primavara si vara sunt anotimpurile cele mai potrivite pentru vanatoarea de locuinte si mutatul in casa noua.

Sunt mai multe sanse ca oamenii sa iasa si sa faca cumparaturi de orice fel cand vremea este frumoasa si de aceea este la fel si cand vine vorba despre apartamente de vanzare Constanta sau o casa intr-un cartier rezidential. Primavara tarzie si vara tarzie sunt perioadele cele mai placute ale anului, iar vanzatorii stiu ca locuintele scoase la vanzare arata mai bine atunci cand totul nu este acoperit de zapada sau, mai rau, de zapada topita amestecata cu noroi. Cu toate acestea, exista cateva motive foarte logice si convingatoare pentru a incerca sa cumparati o locuinta si a va muta exact in timpul iernii, cand totul pare nefavorabil.

Dupa cum stim, mutatul si afacerile imobiliare merg adesea mana in mana si, desi am dori sa hotaram exact cand sa ne mutam si cand sa cumparam o casa, de multe ori alte circumstante pot aparea si ne obliga sa vindem, sa cumparam si sa ne mutam – indiferent de perioada din an in care ne aflam. Dar sa fiti nevoiti sa cumparati o casa in timpul iernii nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla. De fapt, iata cateva avantaje care arata cum ati putea beneficia de timpul iernii cand porniti in cautarea unui nou camin,

  1. Iarna sunt mai putini cumparatori cu care sa intrati in competitie

Cel mai evident plus de a cumpara si a va muta in timpul iernii este exact pentru ca intelepciunea imobiliara spune ca cel mai bine e sa te muti primavara si vara. Ca urmare a acestei recomandari imobiliare populare, vor fi mai putini cumparatori in competitie in lunile de iarna. Este o economie simpla – cererea scazuta va functiona in favoarea ta. Asadar, pentru investitorul care doreste sa gaseasca o afacere buna pe piata locuintelor, iarna poate fi cea mai potrivita perioada.

  1. Oferte mai putine, dar si o concurenta mai mica

Pe majoritatea pietelor, iarna inseamna de obicei un inventar mai mic, cu mai putine case de vanzare pe piata. Desi acest lucru este adesea valabil, este posibil sa gasiti spatiul potrivit si, cu mai putine persoane care sunt in cautarea unei proprietati asemanatoare, veti avea mai putin concurenta.

  1. Preturi mai mici

Cand exista mai putini cumparatori pe piata, oferta poate depasi cererea. In mod obisnuit, rezulta ca preturile pot fi usor mai mici decat in perioada calda sau de varf in afacerile imobiliare.

  1. Vanzatori mult mai motivati

Toata activitatea scazuta din timpul iernii va avea ca rezultat faptul ca vanzatorii sa fie mult mai motivati sa vanda. Agentii imobiliari stiu ca lunile lente ale iernii sunt atunci cand cei care vand, dezvoltatori sau proprietari, sunt un pic mai dispusi sa negocieze, fie ca este vorba despre pretul de vanzare, costurile de inchidere, data de preluare sau chiar conditiile de vanzare, mai ales daca exista si electrocasnice si articole de mobilier care sunt incluse in vanzarea apartamentului sau a casei. Si acestea sunt motivele principale pentru care multi agenti imobiliari le recomanda clientilor sa intarzie sa isi listeze proprietatile la vanzare pana cel putin in primavara. Iarna nu este o perioada grozava pentru vanzari, in general, dar poate fi grozava pentru cumparatori.

  1. Motivele personale ale vanzatorului

In plus, exista o serie de motive adiacente atunci cand vanzatorii sunt obligati sa vanda imobile si pe timpul iernii. Poate ca o oferta de munca in alta localitate a dictat o mutare in timp de iarna sau vanzatorul poate avea probleme personale care ii dicteaza actiunile – probleme financiare, divort, etc. Din nou, acest lucru poate functiona in avantajul cumparatorului, deoarece vanzatorul va fi foarte motivat sa vanda cat mai repede.

  1. Mai putine oferte multiple

Un alt motiv ca iarna poate fi o perioada de asa natura incat sa ii favorizeze pe cumparatori este faptul ca in imobiliare un numar mai mic de cumparatori care se afla in competitie pentru case inseamna ca sansele de a exista mai multe oferte pe o singura proprietate sunt cu mult reduse. Acest lucru se traduce din nou in avantaje pentru cumparatorii care au parte de vanzatori mai deschisi la negocierea de preturi.

  1. Agenti imobiliari mult mai motivati

Activitatea scazuta in lunile de iarna inseamna, de asemenea, ca veti avea atentia nedivizata a agentului imobiliar, iar el sau ea va lucra mai mult pentru dumneavoastra. Aceste luni slabe ca volum, cu un numar redus de vanzari, ii forteaza pe agentii imobiliari sa incerce sa negocieze o vanzare cat pot de mult.

Citeste si despre „5 criterii pentru alegerea unei centrale pe lemne”.

Foto: PR

Comentarii