Connect with us

LIFE STYLE

7 semne că ar trebui să mergi la un consult de pneumologie

Published

on

Atunci când vine vorba de sănătate în general, dar în special când vorbim despre sănătatea plămânilor, este important să acorzi atenție semnelor și simptomelor care ar putea indica o afecțiune respiratorie. 

De la tuse și dificultăți de respirație, până la dureri în piept și oboseală inexplicabilă, aceste semne pot fi simptome ale unor afecțiuni grave ale plămânilor și ale tractului respirator. 

Din acest motiv dacă observi unele dintre aceste simptome la tine sau la o persoană dragă din viață, în special atunci când acestea se extind pe o perioadă lungă de timp, un consult la un medic pneumolog timișoara ar putea să îți confirme dacă merită să te îngrijorezi sau nu. 

Iată deci câteva dintre semnalele pe care plămânii tăi ți le pot da dacă ceva nu este în regulă și care ar putea fi cauzele. 

Tusea persistentă

Dacă tusea ta durează mai mult de câteva săptămâni și nu există semne de ameliorare, poate fi un semn al unei afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita. Un consult de pneumologie poate ajuta la identificarea cauzei și la stabilirea unui plan de tratament adecvat pentru ca lucrurile să nu se agraveze.

Respirația șuierătoare

Respirația șuierătoare poate fi un simptom al astmului sau al altor afecțiuni respiratorii în special atunci când aceasta persistă. Însă un consult de pneumologie poate ajuta la determinarea cauzei și la depistarea unui tratament adecvat pentru a ajuta la reducerea respirației șuierătoare. 

Lipsa de aer

Dificultatea de a respira poate fi un semn al unei afecțiuni respiratorii, cum ar fi bronșita sau astmul, dar și al altor tipuri de boli. Însă dacă ai dificultăți de respirație în mod constant, ar fi bine să apelezi la un medic pentru identificarea cauzei și la stabilirea unui plan de tratament adecvat în funcție de cauză.

Febră și frisoane

Febra și frisoanele pot avea mai multe cauze, însă pot fi și un semn al unei infecții respiratorii, cum ar fi pneumonia sau gripa. Așadar, dacă aceste simptome sunt persistente nu ezita sa mergi la un control. 

Slăbiciune generală

Slăbiciunea generală poate fi un simptom al multor afecțiuni, inclusiv al celor respiratorii. Un consult de pneumologie poate ajuta la determinarea cauzei și la dezvoltarea unui plan de tratament adecvat pentru a ajuta la ameliorarea slăbiciunii.

Schimbarea culorii pielii sau a buzelor

Schimbarea culorii pielii sau a buzelor poate fi un semn al unei probleme respiratorii, cum ar fi hipoxia (niveluri scăzute de oxigen). Este important să cauți imediat asistență medicală dacă observi aceste simptome.

Exacerbarea simptomelor existente

Dacă ai deja o afecțiune respiratorie, cum ar fi astmul sau BPOC și observi o creștere a simptomelor, cum ar fi tusea sau dificultățile de respirație, ar trebui să cauți asistență medicală de la un pneumolog. 

Acesta poate ajuta la stabilirea unui plan de tratament adecvat pentru a ajuta la gestionarea afecțiunii de care suferi.

Așadar  atunci când vine vorba de sănătatea plămânilor, este important să acorzi atenție semnelor și simptomelor care ar putea indica o afecțiune respiratorie. Un consult de pneumologie poate ajuta la identificarea cauzei și la stabilirea unui plan de tratament adecvat pentru a te ajuta să te simți mai bine și să te menții sănătos. Nu ezita să cauți ajutor medical dacă observi oricare dintre aceste semne sau simptome.

Advertisement
Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending