Documentar
9 eclipse în 9 poveşti! „Vânătorul de eclipse” şi aventurile sale, la TVR
Published
2 ani agoon

Cătălin Beldea va „vâna” cea de-a zecea eclipsă, cea din America, alături de Dumitru Prunariu şi Alexandru Mironov
Din 12 august, „Vânătorul de eclipse” vine la TVR 1, de luni până vineri, după Telejurnalului de prânz şi în weekend înaintea celui de seară
Până la Marea Eclipsă Americană din 21 august, transmisă în direct de TVR, telespectatorii pot urmări aventurile „Vânătorului de eclipse” – Cătălin Beldea, cel care, de 12 ani, aleargă prin lume, pe cer şi pe pământ, pentru a prinde eclipsele totale de Soare.
Începând din 12 august, cu 10 zile înainte de eclipsa din 21 august – cel mai important eveniment astronomic al anului –, TVR 1 difuzează nouă scurte poveşti despre cele nouă eclipse surprinse de Cătălin.
Vom afla cum e să schimbi şase avioane pentru a ajunge în inima Pacificului, pentru a observa o eclipsă de soare. Sau cum e când priveşti un astfel de fenomen din balon ori cum e să deschizi uşa avionului pentru a nu rata cele 10 secunde de eclipsă, dar şi cum trăieşti dezamăgirea, când ai parte de nori.
„E marea mea pasiune! Totul a început în 1999, cu eclipsa de soare din România, când, ocupat să fac poze, nu am apucat să mă bucur de spectacolul astral şi mi-am propus să mai văd încă una”, îşi aminteşte Cătălin.
Astfel, Cătălin s-a decis să nu mai aştepte până în 2081, când va fi vizibilă din nou o eclipsă în România şi a pornit după ele. În 2006 a fost în Turcia, unde a avut parte de cea mai frumoasă coroană pe care a văzut-o vreodată, moment în care a decis să devină „vânător de eclipse”, să nu mai piardă niciuna. În 2008 a luat Trans-siberianul pentru a ajunge la Novosibirsk, au urmat China, Oceanul Pacific, Australia, Kenya şi cea de deasupra Mării Norvegiei văzute din avion, iar în 2016, Indonezia.
Fiecare eclipsă are povestea ei, fiecare e deosebită, aşa că, n-ar renunţa la niciuna. Nici măcar la cea din China, unde a avut parte de nori. „Din eşecul din China am învăţat ceva: că trebuie să ai planul B, planul C, că trebuie să fii mai bine pregătit”, mărturiseşte Cătălin. Şi, chiar dacă nu poate crea un top, dacă ar fi să aleagă două momente din aceşti 12 ani, ar alege Turcia, pentru cea mai spectaculoasă imagine a unei coroane solare şi Kenya, pentru aventură: „eclipsa din Kenya a fost de doar 10 secunde şi am văzut-o dintr-un avion de şapte locuri, la 3.000 metri altitudine. Am reuşit să deschidem uşa şi să vedem eclipsa. Nu caut neapărat aventura, mă interesează mai mult să stau cu instrumentele la sol şi să obţin imagini care ar putea folosi cercetătorilor”, mărturiseşte Cătălin.
Urmărim poveştile celor nouă eclipse observate de Cătălin Beldea, concentrate în filmuleţe de 3 minute, la „Vânătorul de eclipse” pe TVR 1, de luni până vineri, după Telejurnalul de ora 14.00, sâmbăta, înaintea Telejurnalului de la ora 20.00, iar duminica, de la ora 18.50.
La cea de-a 10 eclipsă, cea din SUA din 21 august, „vânătorul” Cătălin îi va avea alături pe Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a ajuns în spaţiul cosmic şi pe Alexandru Mironov, cea mai autorizată voce publicistică a literaturii ştiinţifice. Cei doi vor transmite în direct pentru TVR, din Casper, statul Wyoming, cel mai important eveniment astronomic al anului. Astfel, vom avea parte de cele mai avizate explicaţii despre toate fazele eclipsei, cele mai interesante informaţii de specialitate, dar şi de poveşti inedite. Vom afla cum se vede eclipsa din spaţiu, dar şi cum s-au pregătit americanii pentru acest eveniment sau care sunt cele mai recente descoperiri legate de spaţiul cosmic.
Povestea Marii Eclilpse Americane şi cele ale cercetătorilor americani şi români din SUA care lucrează în centrele de cercetare a spaţiului vor fi spuse într-un documentar TVR.
Foto Credit: TVR
Lasa un comentariu aici!
Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

You may like
ANALIZĂ AUDIENŢE TV: Finala selecției naționale EUROVISION a strâns audienţe bune pentru TVR! Vezi care au fost câştigătorii audiențelor de duminică!
Ester Peony, câștigătoarea Finalei Eurovision România
Eurovision România – AMR 2 zile până la marea finală
Interviu cu Letitia Moisescu. “Pe scena din Arad m-am simtit cum nu m-am simtit niciodata”
Netta, câștigătoarea Eurovision 2018, susține un recital în Finala Selecției Naționale
Ei sunt câştigătorii celei de-a doua semifinale Eurovision România!
Cine va sustine recital pe scena Eurovision de la Arad?
„Odiseea“ lui Jaques-Yves Cousteau, cu Lambert Wilson şi Audrey Tautou în rolurile principale, la TVR 1
Eurovision România: semifinala de la Arad va fi transmisa in direct pe TVR 1
AUDIENȚE. Prima semifinală Eurovision nu a facut faţă competiţiei! Vezi aici cine a câștigat lupta audiențelor ieri seară!
TVR 2: Florin Piersic, aniversat la Duminica filmul romanesc
Eurovision România 2019: ordinea intrării pieselor în semifinala de la Iași
160 de ani de la Unirea Principatelor Române, în programele TVR
Aurelian Temişan şi Ilinca Avram prezintă show-urile Eurovision România
Cinci vedete din România jurizează semifinalele Selecției Naționale
O poveste despre 30 de ani de război, într-o serie documentară de şase episoade, la TVR 1
Primele 12 piese intra in Semifinala Eurovision de la Iasi
Bella Santiago lanseaza „Army of Love”, piesa inscrisa in cursa Selectiei Nationale Eurovision 2019
AUDIENTE TV: “Chefi la cuțite”, lider incontestabil de audiență pe toate segmentele de public
Bella Santiago si Linda Teodosiu, au intrat in semifinalele EUROVISION
„Habemus Papam: o istorie a puterii”, documentar în premieră la TVR 1
Eurovision România: ultimul termen pentru solicitarea unui wild card este 10 ianuarie
Eurovision România își va afla câștigătorul la Bucuresti, intr-un show live
Naţionala de volei feminin a României joacă în direct la TVR 1 pentru calificarea la EURO 2019
Cerbul de Aur revine de Revelion la TVR 3
Eurovision România și-a ales semifinaliștii. Show-urile vor avea loc la Arad, Iasi si Bucuresti!
CE de handbal: Peste 1 milion de telespectatori au urmărit meciul României cu eterna rivală, Ungaria
Calificarea la Europenele de tenis de masă se joacă în studiourile TVR
Eurovision România: 126 de piese au intrat în preselecţie
Premiile nationale de televiziune din Romania, APTR vor fi decernate!
În decembrie, la TVR 1, călătorim cu Cristina Şoloc prin „România veritabilă”
AUDIENȚE. Romania a spulberat Norvegia, campioana mondială en-titre la handbal feminin! Vezi aici cine a câștigat lupta audiențelor ieri seară!
Documentar
O poveste despre 30 de ani de război, într-o serie documentară de şase episoade, la TVR 1
Published
1 lună agoon
17 ianuarie 2019
Din 19 ianuarie, TVR 1 difuzează în premieră documentarul „Trei decenii de război”, producţie SUA 2014 – povestea a 30 de ani de război, perioada dintre Primul şi Al Doilea Război Mondial. În 2014, documentarul a avut trei nominalizări la Premiile Emmy, iar în 2015 a obţinut Medalia de Aur la New York Festivals.
Documentarul produs de S. D. Entertainment, pe care îl vom putea vedea la TVR 1 sâmbăta, de la ora 22.00, recreează istoria a trei decenii de război, considerând Primul şi Al Doilea Război Mondial legate, văzute prin prisma celor care au fost jucătorii cheie: Roosevelt, Hitler, Patton, Mussolini, Churchill, Stalin, Tojo, DeGaulle şi MacArthur. Seria, notată cu 8.0 pe IMDb, prezintă „perioada de 30 de ani care a schimbat istoria umanităţii”(History Channel), documentând ambele războaie mondiale, precum şi perioada dintre acestea, într-o poveste care se întinde din 1914 până 1945. Interesant de subliniat este că seria urmează o abordare centrată pe personalităţile perioadei, focusându-se pe unii dintre jucătorii cheie ai celui de-Al Doilea Război Mondial (Hitler, Mussolini, Patton, Stalin, Churchill, Roosvelt) şi dezvăluind cum experienţa primului război – ei fiind doar nişte tineri în Primul Război Mondial – i-a transformat în liderii care au devenit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Înainte ca istoria să fi auzit de numele lor, ei au purtat propriile bătălii, ca tineri soldaţi. Primul Război Mondial i-a schimbat; în Al Doilea Război Mondial, ei au schimbat lumea.
Narat de actorul englez Steven Mackintosh, documentarul Trei decenii de război cuprinde, pe de o parte, reconstituiri dramatice, filmări şi fotografii de arhivă, interviuri cu istorici şi autori, dar beneficiază şi de comentariul unor celebre figuri politice, pentru a ilustra experienţele şi deciziile care au fost luate în timpul războaielor. Este vorba despre: senatorul american John Mc Cain, prim ministrul englez John Major, generalul şi secretarul de stat Colin Powell, premierul italian Mario Monti, secretarul american de stat al apărării Leon Panetta, secretarul de stat englez pentru afaceri externe David Miliband şi mulţi alţii.
Documentarul a fost produs pentru History Channel de către Stephen David Entertainment, compania care a realizat şi miniseria The Men Who Built America, recompensată cu Emmy. Seria Trei decenii de război a fost lansată în Statele Unite printr-un mesaj înregistrat de preşedintele de atunci al Statelor Unite, Barack Obama.
În 2014, documentarul Trei decenii de război a avut trei nominalizări la Premiile Emmy, iar în 2015 a obţinut Medalia de Aur la New York Festivals.
TVR 1 difuzează primul episod, din cele şase ale seriei Trei decenii de război (The World Wars, SUA, 2014, regia John Ealer, cu: Daniel Martin Berkey, Michael Almy, James William Barker) sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 22.00.
Lasa un comentariu aici!
Documentar
„Habemus Papam: o istorie a puterii”, documentar în premieră la TVR 1
Published
1 lună agoon
11 ianuarie 2019
Filmări rare de arhivă, acces exclusiv la arhivele secrete ale Vaticanului, precum şi reconstituiri cinematografice alcătuiesc un mix perfect ce poartă privitorii într-o călătorie amplă, de profunzime, prin istoria bisericii catolice. Din 12 ianuarie, la TVR 1.
Timp de 6 săptămâni, telespectatorii vor putea urmări la TVR 1 Habemus Papam: o istorie a puterii (Pope: The Most Powerful Man In History, SUA, 2018), un documentar ce reconstituie istoria unuia dintre cei mai veneraţi şi respectaţi conducători: Papa. Seria, care se bucură de comentariul unui povestitor celebru – actorul Liam Neeson – începe din 12 ianuarie, la TVR 1.
Beneficiind în premieră de acces în arhivele Vaticanului şi de interviuri în exclusivitate cu unele dintre cele mai proeminente figuri religioase ale lumii şi cu specialişti, seria explorează cum cei 12 apostoli au devenit 1,2 miliarde de catolici de azi, stabilind conexiuni între informaţii recente despre Vatican şi originile acestuia.
Producătorii Nancy Glass şi Jon Hirsch ne propun o serie documentară ce are în prim plan unul dintre marii conducători: Papa – un lider mondial cu putere militară, politică şi religioasă. Fiecare episod aprofundează câte o epocă istorică şi evenimentele care au modelat rolul Papei şi al Bisericii Catolice. Pe lângă imagini de arhivă şi reconstituiri, în serie sunt intervievaţi istorici şi membri ai clerului romano-catolic.
Episodul 1 – Ascensiunea papilor – reface povestea dramatică a creştinismului, de la crucificarea lui Iisus, trecând prin perioada Cruciadelor şi până în zilele noastre, în care papii contemporani sunt liderii spirituali a 1,2 miliarde de catolici, conducători ai unei naţiuni independente şi care au influenţă internaţională atât în probleme seculare, cât şi religioase. Vărsare de sânge, luptă şi perseverenţă în credinţă – vom descoperi cum papa a evoluat de la liderul spiritual al unui cult nerecunoscut până la a fi unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Vedem primul episod al seriei sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1.
Jon Hirsch, producătorul executiv al seriei, are o experienţă de peste 10 ani, fiind nominalizat la premiile Emmy pentru producţiile sale. A dezvoltat şi produs documentare, programe tip reality, scurt metraje filmate cu telefonul sau campanii de marketing care s-au bucurat de aprecieri unanime pentru clienţi precum: CBS, NBC, ESPN, A&E, Discovery, Esquire, the NFL, NBA, Reebok, Adidas şi Google.
Lasa un comentariu aici!
Documentar
Digi Life prezintă în premieră documentarul MARTORUL 248 – Educație
Published
3 luni agoon
4 decembrie 2018
În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor.
Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile. Acasă nu au cărți, iar părinții nu sunt conștienți nici măcar cât de important este să vorbească cu copiii lor, cu atât mai puțin să le citească. Inevitabil, acești copii intră în sistemul educațional cu un decalaj semnificativ față de colegii lor, pe care de cele mai multe ori nu reușesc să îl depășească.
Documentarul „Martorul 248”, difuzat în premieră națională pe DIGI LIFE, în data de 6 decembrie 2018, la ora 21:00, prezintă cauzele și contextul social al acestui fenomen, cu scopul de a crește conștientizarea publică în ce privește nerespectarea dreptului legal la educație.
Filmul este precedat de o dezbatere de 30 de minute, în care specialiști în domeniu vor discuta despre obstacolele sociale care transformă bunele intenții în eșecuri legislative. La dezbatere vor participa Dinu Constantin, primarul comunei Gura Șutii (prin telefon), sociologul Codrin Scutaru, Alina Seghedi, cofondator Reality Check și Simona Bobea, manager județean Asociația Ovidiu Ro.
În urmă cu doi ani, Asociația OvidiuRo, inițiatoarea proiectului “Fiecare copil în grădiniță”, anunța adoptarea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015. Legea încurajează prezența la grădiniță a copiilor, prin acordarea unui tichet social pentru grădiniță, în valoare de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu venituri lunare mai mici de 284 de lei per membru de familie și este condiționat de prezența zilnică la grădiniță a celor mici.
În practică, însă, deși au dreptul la educație, mii de copii români nu beneficiază de ea. Rămân acasă, acolo unde șansele lor de a-și atinge adevăratul potențial sunt aproape nule.
„Oferim și noi tichete sociale, venim în sprijinul UAT-urilor, primăriilor, copiilor care nu au reprezentant legal lângă ei și aceste tichete, ale acestor copii, le acoperim noi, Asociația OvidiuRo – tichetul social. Părinții nu dau importanță educației, pentru că nici ei la rândul lor nu au mers la școală. Iar problema este alta, nu vorbim că Statul nu a reușit să îi aducă, legea nu s-a implementat în toată România și nu se implementează exact cum trebuie. Din vina… neinformării. La nivel de instituție”, explică Simona Bobea, reprezentant Asociația OvidiuRO.
Integrarea copiilor nevoiași în program, se poate face într-adevăr dacă există bunăvoință. Dacă instituțiile lucrează având ca principal interes viitorul acestor copii. Pentru că atunci când vorbim despre destinul copiilor, vorbim despre viitorul țării și despre adulții de peste 20 de ani.
„Consider că grădinița este o bază pentru dezvoltarea copilului și a omului în societate, în general. Își dezvoltă abilitățile de socializare, își pune bazele dezvoltării limbajului, face cunoștință cu mediul înconjurător. Este momentul în care ei își fac prieteni. În familie, vă dați seama, acest lucru n-ar fi posibil. Unui copil care nu a trecut prin grădiniță îi este mult mai greu să facă fața rigorilor școlii. Un copil care nu a frecventat grădinița poate abandona școala sau se poate adapta mult mai greu”, este de părere Roxana Ciocoiu, învățătoare la Școala Gimnazială Iancului, din București.
„MARTORUL 248 – EDUCAȚIA PREȘCOLARĂ” face parte dintr-o serie de opt documentare care abordează teme sensibile ale societății românești și care vor fi difuzate în curând pe Digi Life. Filmul documentar este o producție Oblique Media Film și Atic Pictures, regizat de Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie, avându-i producători pe Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău și Cristina Dobrițoiu. Filmul a fost realizat cu sprijinul OMD, Publicis Groupe, Chio, Jysk, Hervis Sport, Agricola, Noriel.
Lasa un comentariu aici!

Premierul Viorica Dancila vine in prima editie IUMOR

A venit rândul bărbaților să conducă Ferma! Remus Boroiu este noul fermier șef!

Nejat Uygur Jr., HIKMET, din serialul “Povestea noastra”, duce traditia familiei mai departe

Delia surprinde cu noi ținute ieșite din tipare în noul sezon iUmor: ”Toate hainele sunt de bărbați!”

Aseară, in Asia Express: Ana Morodan și Teleșpan, salvați de la eliminare

Scena misterelor, cu Dan Negru, începe din 28 februarie, la Antena 1

Vlad Gherman o cere în căsătorie pe Cristina Ciobănașu în „Fructul oprit”

„Vulturii” Victor Slav si Catalin Cazacu se alatura juriului “Bravo, ai stil!”

Scrisoarea lui Jorge aduce noi discutii in Ferma

Producția originală AXN „Absența”, cu Stana Katic în rol principal, revine cu sezonul doi

Scrisoarea lui Jorge aduce noi discutii in Ferma

ASIA EXPRESS: CRBL și Oase au câștigat pentru prima dată amuleta

Portjartierele și ciorapii potriviți pentru completarea ținutei de la Sosetaria.ro

Producția originală AXN „Absența”, cu Stana Katic în rol principal, revine cu sezonul doi

„Vulturii” Victor Slav si Catalin Cazacu se alatura juriului “Bravo, ai stil!”

Premierul Viorica Dancila vine in prima editie IUMOR

Noul prezentator iUmor Dan Badea a dezvăluit abia acum care este adevăratul său nume

A venit rândul bărbaților să conducă Ferma! Remus Boroiu este noul fermier șef!

Nejat Uygur Jr., HIKMET, din serialul “Povestea noastra”, duce traditia familiei mai departe

“Oh, Ramona”, record de audiențe în cinematografe cu 111.881 spectatori după primul weekend

Sore si Smiley au lansat melodia “Jumatate”

INNA la brunch-ul ROC NATION alături de Jay-Z, Beyonce, Usher, DJ Khaled

Sonny Flame lanseaza single-ul “Da-Le”

Dorian lanseaza single-ul „La mine in tara”

“Am plecat de jos” spune povestea începuturilor muzicale ale lui Alex Velea

„The Motans Grand Concert” – un show unic, cu un concept suprarealist

Piesa anului 2018 este „Vals”, Smiley

De 1 iunie, 5GANG susține cel mai mare concert de până acum: 24/7

Feli stie ce vrea: „Nu ma inveti tu cum sa sufar” e cea mai noua declaratie a artistei

,,Faci sau Taci” face publice imaginile de la filmări cu două luni înainte de lansarea comediei în cinematografe
PREMIILE RADAR DE MEDIA


CASTIGATORII PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2018
Joi, 22 noiembrie, la Ambasad’Or Events a avut loc Ceremonia de decernare a Premiilor RADAR DE MEDIA 2018. Castigatorii...


PAGINA DE VOTARE: FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2018
In perioada 25 iunie -12 noiembrie 2018 are loc etapa finala de votare pentru desemnarea caastigatorilor PREMIILOR RADAR DE...


Au fost alesi finalistii Premiilor RADAR DE MEDIA 2018
Aseara, la Blueberry Pool by Ambasad’Or Events, in cadrul evenimentului Radar de Media Summer Party au fost anuntati finalistii...


Finaliştii Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 vor fi anunţaţi, live, la Radar de Media Summer Party
Finaliştii Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 îi vom cunoaşte joi seara, 21 iunie, începând cu ora 19:30 la Radar...
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
Trending
- Analize2 zile ago
ANALIZĂ AUDIENŢE TV: Finala selecției naționale EUROVISION a strâns audienţe bune pentru TVR! Vezi care au fost câştigătorii audiențelor de duminică!
- Analize3 zile ago
Emisiunea “Asta-i Romania”, lider de audienta absolut, a doua saptamana consecutiv
- Reality Show3 zile ago
Mobilizare de forțe și tehnologii noi folosite pentru noul sezon Ferma!
- Reality Show2 zile ago
Scrisoarea lui Jorge aduce noi discutii in Ferma
- Reality Show2 zile ago
ASIA EXPRESS: CRBL și Oase au câștigat pentru prima dată amuleta
- BUSINESS2 zile ago
Portjartierele și ciorapii potriviți pentru completarea ținutei de la Sosetaria.ro
- Seriale2 zile ago
Producția originală AXN „Absența”, cu Stana Katic în rol principal, revine cu sezonul doi
- Eurovision3 zile ago
Ester Peony, câștigătoarea Finalei Eurovision România