Connect with us

Festivaluri

A doua ediție a FILAfest îi invită pe tineri în Piața Sfatului din Brașov

Published

on

În perioada 11 – 13 august, Piața Sfatului din Brașov va găzdui a doua ediția a FILAfest – primul Festival al Filarmonicilor, un eveniment muzical unic în România.

Organizat de către Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România (A.P.C.T.T.R.), în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov și Filarmonica Brașov, și cofinanțat de către Primăria Municipiului Brașov, FILAfest va aduce pe scenă trei importante filarmonici din România, care vor susține concerte de muzică alternativă.

Timp de trei zile, muzica fusion interpretată de cele trei filarmonici va umple Piața Sfatului cu o atmosferă vibrantă și plină de energie. Festivalul își propune să creeze o experiență muzicală memorabilă și unică pentru toți cei prezenți la eveniment.

Concertele vor începe la ora 20:00, iar accesul publicului este gratuit.

Directorul festivalului, Rebecca Diaconu, a subliniat importanța evenimentului: „FILAfest este conceput ca un eveniment de elită, menit să atragă publicul tânăr în sălile de concerte ale filarmonicilor. Ne dorim să oferim o experiență culturală excepțională, prin care să apropiem tinerii de muzica simfonică, care este considerată una dintre cele mai nobile forme de artă. Având în vedere standardele înalte pe care le promovăm, suntem încrezători că a doua ediție a festivalului va atrage în special iubitorii mai tineri de muzică, ce sunt invitați să se lase surprinși de reinterpretări muzicale inedite, prezentate cu măiestrie de cele mai prestigioase filarmonici din țară și de invitați de renume. Sperăm ca FILAfest să îmbogățească gusturile și să lărgească orizonturile muzicale ale celor prezenți, pentru că suntem convinși că muzica clasică este expresia sublimă a culturii și a excelenței artistice.”

Programul festivalului va include trei concerte în stil alternativ, ce vor oferi o varietate de genuri muzicale, abordări inedite și creații inovatoare. Această combinație promite să atragă atât iubitorii de muzică clasică, cât și pe cei interesați de muzica în general.

Prima seară, vineri, 11 august, va fi dedicată jazz-ului printr-un concert intitulat „Swinging voices & Jazz Notes” și va aduce în scenă Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești în colaborare cu Trupa Ploiești Jazz Trio. Sub îndrumarea dirijorului Eduard Dinu, un muzician tânăr și apreciat în domeniul muzicii corale, această interpretare inedită va încânta publicul cu ritmuri vibrante și armonii subtile.

Sâmbătă, 12 august, cea de-a doua seară de festival va răsuna de sunetele pop simfonice ale Filarmonicii din Brașov, împreună cu VIBE Band, Cosmin Stanciu și Emanuel Vots – soliști instrumentiști și Ovidiu ANTON, câștigător EUROVISION 2016. Dirijorul serii va fi Laurențiu Muntean, muzician de calibru și manager al Filarmonicii din Arad. Repertoriul acestui concert va fi alcătuit din cele mai populare piese de pe topurile Billboard și cele mai vizualizate pe platforma YouTube, pentru a oferi o seară de neuitat.

Duminică, 13 august, Filarmonica Oltenia Craiova va încheia festivalul cu un concert Rock Simfonic de excepție. Alături de celebra Trupa IRIS și soprana Felicia FILIP, Orchestra Simfonică va fi condusă de către dirijorul Alexandru ILIE, un talentat și consacrat reprezentant al tinerei generații de dirijori. Concertul va aduce publicului reinterpretări unice ale celor mai iubite piese din repertoriul formației IRIS, într-o combinație inedită de sunete clasice și rock.

Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Organizator:  Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România (A.P.C.T.T.R.)

Parteneri: Agenția Metropolitană Brașov,  Filarmonica Brașov

Sponsori: Zizin, Flora Trend   

Susținători: Voluntari BV, SILNEF Security, Italian D.O.C., Hotel Brașov, Hotel Ambient, Apel One Med, ISU Brașov

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending