Connect with us

UTILE

Abonamentele la vin – un trend internațional care a apărut și în România

Published

on

Dacă interesul tău pentru vin depășește paharul ocazional la o masă cu prietenii sau familia, fie ești un gurmand în căutare de experiențe gastronomice, cu siguranță te va intriga acest nou concept apărut doar de câțiva ani în România, dar foarte popular în străinătate.

Dor de Vin este un abonament la vin lansat la începutul anului 2021, cu vinuri alese de Somelier, ce vin însoțite de fișe de degustare, informații despre cramă și cu recomandări de servire și asociere cu mâncarea.

Ceea ce face Dor de Vin cu adevărat special este faptul că somelierul Andrei Popa – care este și fondatorul proiectului – alege doar cele mai bune vinuri, de la crame cu tradiție dar și de la crame mici mai puțin cunoscute.

Vinuri pe care nu le găsești pe rafturile din supermarket, dar par desprinse din cele mai bune liste de vinuri al restaurantelor de top, wine baruri sau magazine de specialitate.

Astfel, abonamentul la vin este potrivit pentru cei care nu mai vor să petreacă ore întregi în fața rafturilor de magazin întrebându-se care este cea mai bună alegere, dar și pentru pasionații care vor să exploreze mai profund vinurile românești sau să își construiască o ”bibliotecă” de vinuri.

Conceptul Dor de Vin a fost lansat în perioada pandemiei. Activând în domeniul restaurantelor, antreprenorul Andrei Popa s-a văzut nevoit să găsească alte surse de venit pentru business-ul pe care îl conducea. Atunci a hotărât să testeze o idee pe care o avea de câțiva ani.

”Proiectul Dor de Vin a venit din dorința de a aduce vinurile românești în fața și în paharele a cât mai multor persoane. Din păcate, această industrie în România nu este ajutată suficient în piața de desfacere. Chiar dacă industria viniviticolă are o cotă mare în economia țării și este abia la începutul potențialului său, în România nu există un program la nivel de țară care să ajute atât micii cât și marii producători.

Pe de altă parte, vinurile românești au început să câștige teren în preferințele consumatorilor, dar aceștia încă nu știu unde să caute vinurile, cum să le aleagă și nu au gustul suficient de ”educat” pentru a putea face distincția între un vin de calitate și unul mai slab. Toate acestea, m-au făcut să-mi doresc să fiu promotorul vinurilor românești.” – Andrei Popa.

Ce face cu adevărat special abonamentul la vin Dor de Vin este că în cutiile lunare primești direct la ușă vinuri în avanpremieră și premieră, încă nelansate pe piață, noutăți, vinuri artizanale de la crame boutique, ediții limitate, vinuri rare și colecționabile din rezervele cramelor cu tradiție.

Abonamentul Dor de Vin are 3 planuri în funcție de nevoile abonaților. Abonamentele Start și Standard sunt dedicate celor care își doresc să aibă la îndemână vin de calitate pentru o cină cu musafiri sau o seară liniștită.

Abonamentul Premium face colecționarea vinului foarte ușoară pentru cunoscători. În cutia lunară fiind incluse 4 etichete de vinuri premium, vinuri în ediții limitate, din rezerva cramelor Prețurile abonamentelor sunt cuprinse între 120 și 530 de lei.

Advertisement

Abonarea este foarte ușoară și chiar oferă posibilitatea să alegi ce preferi să bei mai mult – vinuri albe sau roșii. După ce achiziționezi abonamentul, totul este foarte ușor. Lunar, plata se retrage automat de pe card, iar în ultima săptămână a fiecărei luni, primești o cutie cu vinuri cu acces la povestea lor, note de degustare, sugestii de asocieri și ponturi de Somelier, la adresa pe care ai specificat-o. Abonamentul este flexibil. Pui pe pauză sau renunți când vrei, fără nici o restricție, doar printr-un click din contul online de abonat.

În funcție de abonamentul ales, cu Dor de Vin abonații descoperă și degustă într-un singur an între 24 și 48 de vinuri românești cu adevărat deosebite. Aceștia învață despre vinurile pe care le beau atât din fișele cu notele de degustare create de Andrei cât și din recenziile vinurilor și prezentarea cramelor din contul de abonat.

Pentru că vinul este unul dintre cele mai potrivite cadouri, Dor de Vin propune și cutii cadou cu vinuri selecționate de Somelier, asociate cu ocazia și gusturile persoanei pentru care le alegi. Poți alege între 1 și 4 vinuri sau poți oferi în dar abonamentul Dor de Vin, dacă o cutie cu vinuri este prea puțin. Acesta va fi un cadou care continuă să dăruiască, lună de lună.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending