Spread the love

Vineri, 22 Noiembrie la orele 10.00, va avea loc la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Branesti, campionatul Academia Junilor Bucatari, editia 2024.

Evenimentul fondat de  Gabriella Pascaru Bisi & Arta Gustului si derulat anul aceta in parteneriat cu Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, isi propune ca si in editiile anterioare un program de educatie  gastronomica integrata, bazandu-se pe o colaborare intre mediul privat, si institutii publice.

Programul initiat si derulat de catre Gabriella Pascaru Bisi incepand cu anul 2017, promoveaza perfectionarea, educatia gastronomica, etica profesionala, bunele practici, cultura gastronomica, noutati, mentorat si noile concepte ce tin de lumea gastronomiei din care elevii de astazi vor face parte

Programul se bazeaza pe parteneriate solide de durata cu cele mai importante companii din industria HoReCa si retail,  companii care sunt implicate  in educatia gastronomica dar si in actiuni CSR si care au inteles importanta acestor evenimente pentru elevi. 

In editia cu numarul 8, organizatorii vin cu schimbari radicale, in sensul in care au schimbat  partea competitionala, elevii avand 4 probe. Totodata, organizatorii se mandresc cu o serie serie de workshop-uri practice adresate elevilor din clasele cu specializare de bucatari, workshop-uri cu care au obtinut rezultate de exceptie pentru al doilea an scolar consecutiv, la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau.

Pe 22 Noiembrie, elevii  vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. Va fi o zi plina de informatie gastronomica,  workshop-uri oferite de catre parteneri si desigur, invitati speciali pe masura; astfel, vor noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie de tip reality show, iar la finalul evenimentului vor fi premiati cei mai buni.

Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice,  legate de educatia gastronomica.

Obiectivele proiectului:

  • Dezvoltarea cunostintelor gastronomice
  • sImbogatirea cunostintelor de educatie si cultura gastronomica, incepand de la tehnici si terminand cu decorarea preparatelor.
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare echilibrate si gustoase

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul liceal de specialitate, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

Invitati speciali ai acestei editii sunt:

Cristina Van Der Schaaf – Fondator Horeca Culinary School, singura scoala din Romania cu acreditare World Chef Association

Gabriel Gorgan – Trainer si Director Educational Horeca Culinary School

Dr.Ing.Cercetator Irina Mexi – Directorul Laboratorului Elisa din cadrul IBA

Corporate Chef Parmafood – John Menumorut

Anda Voicu – Director Marketing Fuchs Condimente

Stelian Stefan – Director National de Vanzari Lacerta & Sommelier cu certificare internationala

Dina Ionescu – Co-proprietar Teamfresh Horeca

Executive Chef Novotel Dumitru Bucsa

Maria Andrei – Prima TV

Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi intretinuta de DJ Marcous si DJ Axxy

In viitor:

Academia Junilor Bucatari va veni cu o serie de evenimente targhetate; va veni cu un nou concept al unui eveniment unic in Romania, adresat elevilor din Romania, din licee cu profil gastronomie si turism.

Sponsori:  Fuchs, Alufix, Eisberg

Partener institutional:  Horeca Culinary School, IBA, Lacerta

Gold Partner: Parmafood Group

Silver Partner: Macromex HORECA

Partener de hidratare: Aqua Carpatica

Parteneri: Pietro Coricelli, LA Molisana, Kikkoman, Tabasco, Meggle, Teamfresh, Muller, Pepsi, Lancom, Spornic, Hochland, Musetti, YO, 7Spice, Casa Horeca, Margaritar, XXXLutz, Ireks, Vitaplant, TopLIne, Hygienium, Expertto, Curtea Veche, Maresi, Pharma Nord, DJ Marcous, Alex Bisi Photography

Un eveniment recomandat de Radio Romania Actualitati

Parteneri Media: BucurestiFM, PR Wave, TrendsHRB, GastroMedia, Radar de Media

Participarea elevilor si profesorilor este gratuita!

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

gabriella@artagustului.ro

Tel: 0721 640 384

ZIMENE MUMAKONDA

Chonde lowetsani ndemanga yanu!
Chonde lowetsani dzina lanu pano

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.