Acord intre Romania si Republica Moldova pentru transmiterea programului de peste Prut Moldova 1 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Acord intre Romania si Republica Moldova pentru transmiterea programului de peste Prut Moldova 1

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe a transmis catre Consiliul National al Audioviziualului adresa nr.6952/23.05.2014, prin care solicită avizul CNA referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chișinău pe data de 13 martie 2014, informeaza Hdsatelit.

Acordul prevede retransmiterea programului TVR in Republica Moldova. Initial, fusese precizata expres si retransmiterea reciprocă canalului Moldova 1 in Romania, la operatorii de cablu tv.

În acel moment se anuntase că televiziunea Moldova 1 poate fi inclusă în mod obligatoriu în oferta distribuitorilor de servicii din România numai în situaţia în care obligativitatea de retransmitere este stabilită printr-un acord internaţional, iar CNA precizase că programele emise de radiodifuzorii din Republica Moldova pot fi retransmise în România fără o autorizaţie prealabilă, fără a exista, însă, obligativitatea cabliştilor să preia aceste televiziuni.

Dacă avizul CNA va fi favorabil si acordul a pastrat si acordul de transmitere a televiziunii Moldova 1 in Romania, este posibil ca respectivul canale sa intre ulterior in lista must-carry, conform acordurilor internationale, asemenea canalului TV5.

Adresa se află pe ordinea de zi a şedinţei de marți, 3 iunie 2014, ora 10.00.

In acest moment, televiziunea Moldova 1 este transmisa necriptat prin satelitul Thor 6, la 0,8 grade vest, prin operatorul românesc ESS, pe aceeasi pozitie orbitală prin care sunt difuzate si programele operatorilor DTH romanesti Focus Sat si Digi Tv.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending