ActiveWatch a răspuns membrilor CNA referitor la Andreea Pora
Connect with us

A-Z NEWS

ActiveWatch a răspuns membrilor CNA referitor la Andreea Pora

Published

on

Pe data de 23 ianuarie 2014 a avut loc o discuţie în şedinţa CNA legată de faptul că Andreea Pora a fost denigrată de postul de televiziune Antena 3.

Tot Andreea Pora a fost motivul pentru care membrii CNA au decis să amendeze cu 10.000 de lei România TV, dar Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului, după cum RADAR DE MEDIA a scris AICI.

În timpul acestei şedinţe, unul dintre membrii CNA a afirmat că nu se pronunță asupra acestui caz în lipsa unei opinii a ActiveWatch.

 „Considerăm că în cadrul emisiunii Sinteza zilei din 14 ianuarie 2014 a fost încălcat dreptul la demnitate al Andreei Pora, drept protejat de reglementările audiovizuale în vigoare (Art.3(2) din legea 504/2002 a audiovizualului, respectiv art.30, 34 și 40 ale Codului de reglementare în audiovizual)”, precizeaza ActiveWatch.

Aceştia precizează că, în ceea ce priveşte materialul video difuzat în intervalul 22:41 – 22:45, consideră că:

„Toate intervențiile asupra materialului (montajul audio-video) au condus spre o imagine voit distorsionată și nefavorabilă Andreei Pora, aceasta fiind pusă într-o situație degradantă și umilitoare.”

 „Avem de-a face cu un comportament editorial facil și tabloid, care apelează la difuzarea repetată a unor imagini și sunete, în încercarea de a atrage mai ușor atenția publicului asupra caricaturii unei persoane, și nu cu o critică a opiniilor acelei persoane”, au mai precizat cei de la ActiveWatch.

Preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, recomandă CNA-ului să lanseze o campanie de monitorizare a programelor tuturor posturilor de știri din perspectiva acestor comportamente și să aplice actele normative în sensul protejării demnității umane fără a aduce atingere libertății de exprimare.

ActiveWatch este o organizație care militează pentru comunicare liberă în interes public.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending