Connect with us

ALL MEDIA

ActiveWatch: Autoritățile române, abuzive în relația cu publicația Epoch Times

Published

on

ActiveWatch condamnă abuzurile săvârșite de Guvernul României și de Jandarmeria Română zilele acestea împotriva publicației Epoch Times.

Miercuri, 24 septembrie, jurnaliștii Epoch Times au fost obstrucționați să-și exercite activitatea prin faptul că, deși aveau acreditări la Guvern, nu au avut acces la întâlnirea oficială cu delegația chineză a vicepremierului Zhang Gaoli. Joi, 25 septembrie, echipa Epoch Times a fost din nou obstrucționată să-și facă meseria, de data aceasta de către reprezentanți ai Jandarmeriei Române. Aceștia au oprit interviul acordat echipei de jurnaliști a Epoch Times de Vlad Negrilă, un membru al organizației Falun Gong (interzisă în China), care fusese ridicat de jandarmi din fața clădirii Guvernului câteva ore mai devreme, pe motiv că ar fi participat la un „protest neautorizat” împotriva vicepremierului chinez. De asemenea, jandarmii au împiedicat cameramanul Epoch Times să filmeze momentul când Vlad Negrilă a fost reținut de forțele de ordine în timp ce acorda interviul.

Joi, 25 septembrie, ActiveWatch a solicitat Biroului de presă al Guvernului explicații pentru blocarea accesului jurnaliștilor Epoch Times la întâlnirea cu vicepremierul chinez. Până la ora redactării acestui comunicat, solicitarea noastră nu a primit niciun răspuns.

Reamintim că nu este prima dată când publicația Epoch Times este ținta unor abuzuri din partea autorităților române. Anul trecut, jurnaliștilor Epoch Times le-a fost refuzată acreditarea de către Parlamentul României și SPP la summitul China-Europa Centrală și de Est, desfășurat la Palatul Parlamentului, între 25 și 27 noiembrie.

Constatăm că de fiecare dată când înalți oficiali ai statului chinez au întâlniri cu autoritățile române, statul chinez decide cine are dreptul să participe la aceste adunări oficiale, ceea ce înseamnă că drepturile unor cetățeni români sunt suspendate de Guvernul României la ordinele Chinei.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending