Connect with us

CNA

ActiveWatch către CNA: “să ia măsuri urgente şi ferme faţă de maniera în care postul România TV”

Redactia Radar de Media

Published

on

ActiveWatch a lansat, joi, 8 decembrie 2016,un apel către membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului “să ia măsuri urgente şi ferme faţă de maniera în care postul România TV a ales să mediatizeze desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016”.

 

Potrivit comunicatului ActiveWatch, remis RADAR DE MEDIA: “postul Romania TV se detaseaza net de celelalte posturi analizate in ceea ce priveste intensitatea si frecventa abaterilor de la reglementarile din domeniul audiovizual (anexam lista articolelor incalcate din cadrul Deciziilor 220/2011 si 592/2016)”.

Consiliul National al Audiovizualului s-a reunit foarte rar in sedinta in aceasta toamna, din cauza lipsei de cvorum. Numai din 1 noiembrie pana acum, sedinta CNA a fost anulata din lipsa de cvorum de 6 ori. Potrivit ActiveWatch, “pe durata campaniei electorale, postul Romania TV si-a asumat rolul de tribuna oficiala pentru Partidul Romania Unita (PRU) si a transformat in stiri si subiecte de dezbatere mesajele si temele de campanie ale candidatilor PRU, fara sa ofere opinii alternative. De tratament favorabil au beneficiat si candidatii PSD, PMP si ALDE, contribuind astfel la formarea unor curente de opinie dominante din care lipseau opiniile adverse”.

 

ActiveWatch mai arata ca “Intreaga agenda editoriala a postului a fost distorsionata in sensul inducerii catre public a senzatiei de pericol iminent, subiectele de interes public fiind tratate tendentios si manipulator. Timp de o luna, speculatiile, procesele de intentie si declaratiile politice, de campanie, au fost prezentate de jurnalistii si moderatorii Romania TV ca fiind dezvaluiri si exclusivitati. Publicul a fost indus in eroare prin titluri trunchiate si senzationaliste, iar sursele oficiale (altele decat Facebook sau candidatii favorizati de postul TV) au lipsit aproape cu desavarsire. Moderatorii au contribuit la escaladarea situatiilor conflictuale din platou, fie prin participare directa, fie prin incurajare tacita a replicilor dure dintre participanti.”

 

Titluri identificate de ActiveWatch pe parcursul monitorizarii (cu precizarea ca “nu doar titlurile, ci si continutul dezbaterilor a fost speculativ si panicard”):

“Alerta dupa alegeri: Soros scoate in strada tinerii frumosi si liberi” (Editia de seara, 14 noiembrie)

“Tehnocratii, mana-n mana cu Iohannistii pentru puterea totala” (Editie speciala, 18 noiembrie)

“Fraudarea alegerilor – ce manevra se pregateste pe axa Ciolos – Iohannis” sau “Planul pervers al tehnocratilor cu salariile inainte de alegeri” (Romania la raport, 21 noiembrie),

“Ultimele tunuri ale tehnocratilor, jaf si umilinta pentru romani” (Ultima ora, 24 noiembrie”),

“Ce revolte pregateste Soros in timpul formarii guvernului” (Romania la raport, 5 decembrie)

“Cum instiga candidatii lui Soros la ruperea Romaniei” (Romania la raport, 7 decembrie)

 

Bingo se întoarce la Antena 1: Horia Brenciu va prezenta Uniplay Show! 

 

Comentarii

ALL MEDIA

Postul de televiziune Realitatea TV, emisia suspendata!

Redactia Radar de Media

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe, anunta ziarul Adevarul

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.    „Abuz al Consiliului Naţional al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puţin timp, postul nostru de televiziune a fost sancţionat de CNA pentru că a informat. V-a adus informaţii despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, CNA a hotărât să ne suspende emisia“, se specifică în anunţul publicat pe site-ul televiziunii.

Citeste mai mult: adev.ro/pldn9v

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Avatar

Published

on

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Redactia Radar de Media

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0