Connect with us

CNA

ActiveWatch către CNA: „să ia măsuri urgente şi ferme faţă de maniera în care postul România TV”

Published

on

ActiveWatch a lansat, joi, 8 decembrie 2016,un apel către membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului „să ia măsuri urgente şi ferme faţă de maniera în care postul România TV a ales să mediatizeze desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016”.

 

Potrivit comunicatului ActiveWatch, remis RADAR DE MEDIA: „postul Romania TV se detaseaza net de celelalte posturi analizate in ceea ce priveste intensitatea si frecventa abaterilor de la reglementarile din domeniul audiovizual (anexam lista articolelor incalcate din cadrul Deciziilor 220/2011 si 592/2016)”.

Consiliul National al Audiovizualului s-a reunit foarte rar in sedinta in aceasta toamna, din cauza lipsei de cvorum. Numai din 1 noiembrie pana acum, sedinta CNA a fost anulata din lipsa de cvorum de 6 ori. Potrivit ActiveWatch, „pe durata campaniei electorale, postul Romania TV si-a asumat rolul de tribuna oficiala pentru Partidul Romania Unita (PRU) si a transformat in stiri si subiecte de dezbatere mesajele si temele de campanie ale candidatilor PRU, fara sa ofere opinii alternative. De tratament favorabil au beneficiat si candidatii PSD, PMP si ALDE, contribuind astfel la formarea unor curente de opinie dominante din care lipseau opiniile adverse”.

 

ActiveWatch mai arata ca „Intreaga agenda editoriala a postului a fost distorsionata in sensul inducerii catre public a senzatiei de pericol iminent, subiectele de interes public fiind tratate tendentios si manipulator. Timp de o luna, speculatiile, procesele de intentie si declaratiile politice, de campanie, au fost prezentate de jurnalistii si moderatorii Romania TV ca fiind dezvaluiri si exclusivitati. Publicul a fost indus in eroare prin titluri trunchiate si senzationaliste, iar sursele oficiale (altele decat Facebook sau candidatii favorizati de postul TV) au lipsit aproape cu desavarsire. Moderatorii au contribuit la escaladarea situatiilor conflictuale din platou, fie prin participare directa, fie prin incurajare tacita a replicilor dure dintre participanti.”

 

Titluri identificate de ActiveWatch pe parcursul monitorizarii (cu precizarea ca „nu doar titlurile, ci si continutul dezbaterilor a fost speculativ si panicard”):

„Alerta dupa alegeri: Soros scoate in strada tinerii frumosi si liberi” (Editia de seara, 14 noiembrie)

„Tehnocratii, mana-n mana cu Iohannistii pentru puterea totala” (Editie speciala, 18 noiembrie)

Advertisement

„Fraudarea alegerilor – ce manevra se pregateste pe axa Ciolos – Iohannis” sau „Planul pervers al tehnocratilor cu salariile inainte de alegeri” (Romania la raport, 21 noiembrie),

„Ultimele tunuri ale tehnocratilor, jaf si umilinta pentru romani” (Ultima ora, 24 noiembrie”),

„Ce revolte pregateste Soros in timpul formarii guvernului” (Romania la raport, 5 decembrie)

„Cum instiga candidatii lui Soros la ruperea Romaniei” (Romania la raport, 7 decembrie)

 

Bingo se întoarce la Antena 1: Horia Brenciu va prezenta Uniplay Show! 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending