Connect with us

MAGAZIN

Actori celebri care nu au câştigat niciodată un Oscar (galerie foto)

Published

on

 

Peter O’Toole, Leonardo DiCaprio, Albert Finney sau Johnny Depp se numără printre actorii celebri care au făcut roluri memorabile pe marile ecrane, fiind nominalizaţi la premiile Oscar, nereuşind însă să şi câştige prestigiosul premiu al Academiei de film americane.

Nominalizat de opt ori la Oscar, Peter O’Toole a primit într-un final, în 2003, o statuetă onorifică din partea Academiei de film americane. Deşi nu a câştigat vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O’Toole a fost recompensat pentru talentul său cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa din “Laurence of Arabia” a fost catalogată mai târziu de către Premiere Magazine drept “cea mai mare interpretare din toate timpurile”.

Nominalizările lui Peter O’Toole la Oscar la categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1962 – pentru T.E. Laurence din “Laurence of Arabia”; premiul a fost câştigat de Gregory Peck cu rolul Atticus Finch din “To Kill a Mocking Bird”,

1964 – pentru King Henry II din filmul “Becket”; premiul a fost câştigat de Rex Harrison cu rolul Professor Henry Higgins din “My Fair Lady”,

1968 – pentru Henry II din “The Lion in Winter”, premiul a fost câştigat de Cliff Robertson cu rolul Charly Gordon din “Charly”,

1969 – pentru Arthur Chipping din “Goodbye, Mr. Chips”; premiul a fost câştigat de John Wayne cu rolul Marshal Reuben J. Cogburn din “True Grit”,

1972 – pentru Jack Gurney din “The Ruling Class”, premiul a fost câştigat de Marlon Brando cu rolul Don Vito Corleone din “The Godfather”,

1980 – pentru Eli Cross din “The Stunt Man”; premiul a fost câştigat de Robert De Niro cu rolul Jack LaMotta din “Raging Bull”,

1982 – pentru Alan Swann din “My Favorite Year”; premiul a fost câştigat de Ben Kingsley cu rolul Gandhi din “Gandhi”.

2006 – pentru Maurice din “Venus”; premiul a fost câştigat de Forest Whitaker cu rolul Idi Amin din “The Last King of Scotland”.

Cary Grant a fost nominalizat de două ori la Oscar, actorul primind în 1970 un premiu onorific din partea Academiei de film americane. Grant, cunoscut din filmele lui Alfred Hitchcock, a mai jucat în clasicele “North by Northwest” şi “To Catch a Thief”.

Nominalizările lui Cary Grant la Oscar la categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1941 – pentru Roger Adams din “Penny Serenade”, premiul a fost câştigat de Gary Cooper cu rolul Alvin c. York din “Sergeant York”,

1944 – pentru Ernie Mott din “None but the Lonely Heart”, premiul a fost câştigat de Bing Crosby cu rolul Father Chuck O’Malley din “Going My Way”.

Dacă James Dean nu ar fi murit atât de tânăr, cu siguranţă ar fi câştigat un Oscar. A fost primul actor care a fost nominalizat la premiile Oscar post mortem, pentru rolul din “East of Eden”.

Nominalizările lui James Dean la categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1955 – pentru Carl Trask din “East of Eden”; premiul a fost câştigat de Ernest Borgine cu rolul Marty Piletti din “Marty”,

1956 – pentru Jett Rink din “Giant”, premiul a fost câştigat de Yul Brunner cu rolul King Mongkut of Siam din “The King and I”.

Leonardo DiCaprio nu a câştigat încă un prestigios premiu Oscar, deşi rolurile pe care le-a jucat până în prezent pe marile ecrane au fost impresionante.

Nominalizările lui Leonardo DiCaprio la Oscar

La categoria “cel mai bun actor în rol secundar”:

1993 – pentru Arnie Grape din “What’s Eating Gilbert Grape”, premiul a fost câştigat de Tommy Lee Jones pentru partitura din “The Fugitive”,

La categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

2004 – pentru Howard Hughes din “The Aviator”, premiul a fost câştigat de Jamie Foxx cu rolul Ray Charles din “Ray”,

2006 – pentru Danny Archer din “Blood Diamond”, premiul a fost câştigat de Forest Whitaker cu rolul Idi Amin din “The Last King of Scotland”.

Albert Finney face şi teatru şi film. Deşi a câştigat premii precum Emmy, Globurile de Aur, SAG Awards sau The Laurence Olivier Theatre Award, nu a câştigat niciodată un Oscar, fiind nominalizat de cinci ori. Se pare că actorul nu dă foarte mare importanţă premiilor Academiei americane de film, Finney refuzând să fie prezent vreodată la o gală Oscar.

Nominalizările lui Albert Finney la premiile Oscar

La categoria “cel mai bun actor în rol secundar”:

2000 – pentru Edward L. Masry din “Erin Brockovich”, premiul a fost câştigat de Benecio del Toro cu rolul Javier Rodriguez Rodriguez din “Traffic”,

La categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1963 – pentru Tom Jones din filmul cu acelaşi nume, premiul a fost câştigat de Sidney Poitier cu rolul Homer Smith din “Lilies of the Field”,

1974 – pentru Hercule Poirot din “Murder on the Orient Express”; premiul a fost câştigat de Art Carney cu rolul Harry Coombes din “Harry and Tonto”,

1983 – pentru Sir din “The Dresser”, premiul a fost câştigat de Robert Duvall cu rolul Mac Sledge din “Tender Mercies”,

1984 – pentru Geoffrey Firmin din “Under the Volcano”, premiul a fost câştigat de F. Murray Abraham cu rolul Antonio Salieri din “Amadeus”.

Edward Norton a primit prima nominalizare la Oscar în 1996 pentru interpretarea din “Primal Fear”. Doi ani mai târziu a urmat cea de-a doua nominalizare la premiile Academiei de film americane pentru partitura impresionantă din “American History X”.

Nominalizările lui Edward Norton la premiile Oscar

La categoria “cel mai bun actor în rol secundar”:

1996 – pentru Aaron Stampler din “Primal Fear”, premiul a fost câştigat de Cuba Gooding Jr. cu rolul Rod Tidwell din “Jerry Maguire”.

La categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1998 – pentru Derek Vinyard din “American History X”, premiul a fost câştigat de Roberto Benigni pentru rolul Guido Orefice din “Life is Beautiful”.

Tom Cruise a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, chiar dacă a jucat şi în filme de clasă B precum “Mission Impossible” şi “Top Gun”.

Nominalizările lui Tom Cruise la premiile Oscar

La categoria “cel mai bun actor în rol secundar”:

1999 – pentru Frank T.J. Mackey din “Magnolia”, premiul a fost câştigat de Michael Caine cu rolul Dr. Wilbur Larch din “The Cider House Rules”

La categoria “cel mai bun actor în rol principal”:

1989 – pentru Ron Kovic din “Born on the Fourth of July” , premiul a fost câştigat de Daniel Day-Lewis cu rolul Christy Brown din “My Left Foot”,

1996 – pentru Jerry Maguire din “Jerry Maguire”, premiul a fost câştigat de Geoffrey Rush cu rolul David Helfgott din “Shine”.

Johnny Depp a primit trei nominalizări la premiile Oscar la categoria “cel mai bun actor în rol principal”, însă nu a câştigat niciodată:

2003 – pentru Jack Sparrow din “Pirates of the Caribbean”, premiul a fost câştigat de Sean Penn cu rolul Jimmy Markum din “Mystic River”,

2004 – pentru Sir James Mathew Barrie din “Finding Neverland”, premiul a fost câştigat de Jamie Foxx cu rolul Ray Charles din “Ray”,

2007 – pentru Sweeney Todd din “Sweeney Todd”, premiul a fost câştigat de Daniel Day-Lewis cu rolul Daniel Plainview din “There Will be Blood”.

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

1 Comment

  1. louis vuitton handbags

    15 mai 2010 at 14:01

    I will add your web address to the sidebar of my blog too. Your work really means very much to me, thanks.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Published

on

 

Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din ultimele luni.

O scenă transformată într-un regat al dulciurilor, o sală decorată în ton cu întreaga rețetă, coregrafii uimitoare, dansatori perfect sincronizați, costume fascinante și o artistă care a demonstrat încă o dată că și în România pot fi organizate spectacole de o asemenea anvergură.

Delia a deschis seria concertelor de la Sala Palatului din această toamnă cu cea mai recentă piesă a sa, „Acadele”. Pe scenă, dintr-un tort imens au apărut dansatorii, iar publicul a fost luat prin surprindere când în mijlocul lui au apărut acrobați și uriași pe picioroange, viu colorați și energici. Mai multe torturi și-au luat zborul deasupra scenei, ridicate în aer cu ajutorul unor drone.

Unul dintre cele mai emoționante momente ale serii, înaintea căruia Delia a vorbit cât se poate de sincer despre perioada copilăriei și pierderile resimțite odată cu maturizarea, a fost duetul alături de sora ei, Oana, pe piesa „Cine m-a făcut om mare”. În timpul lui, Delia a mângâiat cu blândețe burtica surorii ei, însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar la finalul său, pe scenă a apărut și mama celor două, în brațe cu nepoțica Deliei, Jessie. Cele trei generații de femei au primit aplauze, iar Delia, o îmbrățișare lungă și emoționantă din partea mamei sale.

Tot aseară, Delia a cântat o parte a piesei „Gura ta” suspendată la o înălțime de 7 metri. Curajoasă, Delia s-a și răsucit în aer de mai multe ori, iar întregul moment artistic nu doar că i-a ieșit perfect, dar a și lăsat sala cu respirația tăiată. Un număr de iluzionism, la finalul piesei „Du-te-mă”, a făcut ca artista să dispară de pe scenă… ca prin minune și pe toată durata piesei „Da, mamă”, Delia a părut „înghițită” de o pernă imensă, pe care a tot plutit.

Nelipsiți au fost și invitații speciali, Nick, alături de care Delia a interpretat piesele „Vreau să plâng” și „Vino la mine” și Grasu XXL, cel cu care a scos „Despablito”, unul dintre hiturile acestei veri.

Pe toată durata show-ului, Delia a transmis mai multe mesaje prin care a îndemnat publicul să-și trăiască viața exact așa cum își dorește, independent de reguli și norme. Artista, cunoscută pentru faptul că este o gurmandă, și-a încheiat spectacolul cu următoarele cuvinte: „Mâncați cât vreți, doamnelor! Puneți pe voi! Aveți dreptul!”

Pe lângă prestația artistică ireproșabilă a Deliei și a tuturor celor implicați în povestea muzicală spusă pe scenă, strălucirea show-ului „Acadelia” a fost asigurată și de aparate laser de mare putere, de cei 130 de metri pătrați de ecran led și de cele peste 300 de aparate de lumină inteligentă. Jocurile de lumini și umbre, efectele 3D și grafica show-ului au fost în sine momente artistice impresionante. Totul a respectat conceptul show-ului, inclusiv confetti, care au fost în formă de acadele.

Astăzi și mâine, 15 și 16 noiembrie, Delia continuă seria concertelor „Acadelia” de la Sala Palatului cu noi surprize în fața noilor spectatori dornici să o vadă. Biletele s-au epuizat atât pentru reprezentația de astăzi, cât și pentru cea de mâine. Evenimentul „Acadelia” este un show powered by Global Events.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Trei barmani români vor merge la Moscova în etapa următoare a celebrului concurs Bacardi Legacy

Published

on

 

Bacardi a încheiat cu succes etapa din România a legendarului concurs de cocktailuri pentru barmani Bacardi Legacy. După un eveniment spectaculos care a avut loc săptămâna trecută la LOFT, Andreea Brașovean, Marian Moisi și Sergiu Biriș au câștigat marele premiu pus în joc de echipa Bacardi: un loc în etapa de la Moscova! 

Bacardi Legacy este un concurs internațional care sprijină creativitatea în spiritul Bacardi și provoacă barmanii să găsească rețeta ideală pentru următorul cocktail de renume internațional, așa cum au devenit la rândul lor Mojito, Daiquiri sau Old Cuban.

Cei 10 barmani finaliști din România, care au participat la Bacardi Legacy, au avut la dispoziție câte 6 minute pentru a pregăti rețeta de cocktail creată de ei special pentru eveniment, argumentând alegerea făcută. Pe lângă tipul de Bacardi ales, ei au avut voie să folosească maxim 6 ingrediente pentru băutura creată.

Juriul internațional care a ales cei trei câștigători a fost format din Peter Gozon, campionul Ungariei la Bacardi Legacy, cu o experienta de peste 15 ani în industrie, brand ambasador Bacardi și bar manager la High Note Skybar din Budapesta, Ana Maria Pocora (Sterian), brand manager Bacardi Martini Group cu peste 10 ani experiență în domeniu, și “Mr. Big Fish” Vitaly Alekseyev, finalist mondial Bacardi Legacy și head bartender la The Dutchess, în Amsterdam.

„Bacardi Legacy este un proiect extrem de interesant și mă bucur că am reușit să organizăm într-un timp foarte scurt un eveniment de excepție. Evident succesul nu ar fi fost posibil fără prestația extraordinară a tuturor celor 10 concurenți care au venit foarte bine pregătiți și au fost pe cât de carismatici pe atât de talentați. Mi-ar fi plăcut să îi pot trece pe toți 10 în semifinala de la Moscova, însă doar trei au fost norocoși și evident s-au remarcat în fața juriului atât print talentul mixologiei, cât și prin arta de a vorbi cu pasiune despre ceea ce fac. Îi felicit pe toți și le țin pumnii finaliștilor la Moscova”, a declarat Ana Maria Pocora (Sterian), brand manager Bacardi Martini Group.

Experiența celor trei jurați și-a spus cuvântul în momentul deliberării. Ei au ales să premieze creativitatea, gustul și originalitatea participanților, transformându-i pe Andreea Brașovean, Marian Moisi și Segiu Biriș în adversari de temut în finala de la Moscova.

Mare premiu Bacardi Legacy de la Moscova este un loc în marea finală de la Amsterdam, unde se va premia campionul mondial Bacardi Legacy.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

La jumătatea Turneului Național #Confesiune, Smiley a cantat Acasa, la Pitesti

Published

on

 

Aflat deja la jumătatea primului Turneu Național #Confesiune, Smiley a cântat Acasă, la Pitești, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru prima oară în fața bunicii sale.

„Nemaipomenit de bine, simţeam că zbor, plutesc. M-am bucurat nespus de mult!”, a spus bunica artistului.
“Întotdeauna am emoții foarte mari atunci când sunt acasă la mine, dar acum, mai ales, că a venit bunica să mă vadă pentru prima oară într-un concert. Sunt fericit pentru tot ceea ce mi se întâmplă și pentru bucuria oamenilor care ne sunt alături la fiecare concert ”, mărturisește Smiley.

La Pitești au fost două ore pline în care publicul a cântat pe piesele cele mai cunoscute ale artistului. Seredinschi, artistul nou intrat în portofoliul HaHaHa Production, a dat tonul cu Piesa mea de dor în deschiderea concertului #Confesiune.

Dorian, și el artist HaHaHa Production, a cântat cu Smiley, cea mai nouă piesă – Aprinde scânteia, o declarație despre libertatea de a fi.
Turneul va continua pe 13 noiembrie la Craiova, la Sala Polivalentă, unde locurile au fost deja suplimentate la cererea publicului, încă 400 de bilete fiind scoase la vânzare în ultimele zile.

La Târgu Jiu, Smiley va inaugura singura sala de sport în oraș prin concertul care va avea loc pe 14 noiembrie.
Ultimele două orașe vor fi Timișoara, pe 15 noiembrie și Constanța, pe 18 noiembrie, unde biletele s-au epuizat de câteva săptămâni.
Organizatorii Turneului Național Confesiune sunt HaHaHa Production și Sublime România, una dintre cele mai mari agenții de profil din industria muzicală din România, iar partenerul principal al turneului este Kaufland.

Kaufland România susține concertul Smiley pentru că spiritul fresh, mereu tânăr al artistului se îmbină armonios cu viziunea companiei, cu dorința de a se reinventa și de a rămâne, totodată, un punct de referință în viața românilor. Bucuria din cântecele și versurile lui Smiley sunt într-un acord perfect cu misiunea Kaufland România – aceea de a fi o prezență pozitivă în viața de zi cu zi a românilor, în demersul de a face din orice săptămână – o săptămâna bună.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending