Connect with us

Spectacole

Actorii de la Fundatia Ratiu viseza intr-o noapte de vara (video)

Published

on

In cea de-a doua zi a Tragului de ONG-uri ONGFest din cadrul primei editii  Festivalului ZILELE CLUJULUI, actorii din cadrul Atelierului de Teatru a Centrului Ratiu pentru Democratie din Turd au interpretat un fragment din piesa shakespeariana “Visul unei nopti de vara”.

Regizorul piesei este dl Cornel Miron, actor, care este Coordonatorul Atelierului de Teatru din cadrul Centrului Ratiu pentru Democratie din Turda. In continuare va prezentam un interviu cu domina sa.

R.: Buna ziua. Stam de vorba cu domnul Cornel Miron, coordonatorul Atelierului de Teatru “ION RATIU”.

G.V.: Buna ziua. Ce va pot spune despre Centrul Ratiu pentru Democratie? Este o organizatie non-profit, care se ocupa cu dezvoltarea de programe ale comunitatii, care au legatura cu democratia.  Pot mentiona cateva dintre programele pe care le-am afisat aici: “Deschide ochii” este un program pentru prevenirea traficulu uman si impotriva traficului de persoane in randul elevilor si nu numai – in randul tinerilor, “Centrul de Voluntariat”, Atelierul de Teatru “ION RATIU” pe care il coordonez, Transilvania FEST. Cine dorese sa afle mai multe despre acestea poate intra pe site-ul nostru (www.ratiudemocracycenter.org).  Eu va pot spune mai multe despre Atelierul de Teatru “ION RATIU”. Ce facem noi? Folosim teatrul ca un instrument pentru a imbunatati nivelul de comunicare al tinerilor, dupa cum spune si scopul – ii ajutam sa-si gaseasca vocea, pentru a-si dezvolta personalitatea pentru a se simti mai liberi intr-o discutie, in public. Avem programe si proiecte care le dezvolta abilitatile pentru a fi mai prezenti in spatiul public. Iar ceea ce facem noi sunt proiecte si productii teatrale prin care ii ajutam pe tineri sa sa simta mai bine in pielea lor, sa-si dezvolte abilitatile de a comunica in public si cu semenii.

R.: Care este mesajul dumneavoastra pentru cei care vor citi acest interviu?

C.M.: Mesajul meu este ca tot ceea ce facem in viata inseamna comunicare. Nu neaparat ceva specific, dar tot ceea ce facem – oric activitate pe care noi o dezvoltam are legatura cu comunicarea. Or asta face Atelierul de Teatru “ION RATIU” . Asta incearca sa exprime Fundatia RATIU – comunicarea si tot ceea ce este legat de democratie. Cum spune si motto-ul Fundatiei, motto-ul domnului Ion Ratiu: “Ma voi lupta pana la ultima picatura de sange pentru ca tu sa poti sa nu fii de acord cu mine”.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending