Connect with us

Emisiuni

Actrita Cosmina Stratan trece de pe marele ecran la postura de prezentator TV, duminica la Digi24

Published

on

Realizatorii emisiunii „Ca-n filme” şi-au propus să abordeze o temă foarte interesantă în cinematografia internaţională: filmele realizate după fapte şi personaje reale. Emisiunea va intra în lumea regizorilor care s-au înhămat la această sarcină grea: ecranizarea faptelor reale, a întâmplărilor autentice şi a personajelor inspirate din oameni care au existat cu adevarat. Criticul de film Cristian Tudor Popescu, regizorii Laurenţiu Damian şi Cristian Mungiu vor analiza scenariile făcute dupa fapte reale şi vor cântări greutatea lor, în perspectiva publicului.

Prezentatoarea ediţiei de săptămâna aceasta este actriţa Cosmina Stratan, interpreta personajului Voichiţa din cel mai premiat film românesc al anului trecut, „După Dealuri”. Împreună cu Cristina Flutur, colega ei de film, Cosmina a luat Premiul pentru Interpretare Feminină, la Festivalul Internaţional de Film Cannes 2012.„Eu am ales să nu citesc cartea, deşi ştiam şi eram într-un fel la curent cu evenimentele care s-au întâmplat atunci, în 2005, dar am ales să nu citesc cartea. Poţi să-ţi pui în pericol intuiţia în momentul în care te documentezi foarte mult înainte să ai un prim contact cu scenariul şi cu povestea şi atunci am preferat să am încredere în instinctul meu şi în indicaţiile lui Cristian şi mai apoi eventual să caut informaţii despre personajul real şi despre poveste. Şi asta am şi făcut, cel puţin în etapa de casting, după care înainte să începem filmările am fost la o mânăstire de lângă Bucureşti şi am stat acolo câteva zile, ca să pot să-mi dau seama cam cum decurge viaţă unei măicuţe şi cam care e programul ei zilnic. Aveam nevoie de toate informaţiile astea că să mă apropii cât mai corect de Voichiţa.

Filmările nu au fost deloc ușoare pentru Cosmina Stratan. „Cred că prima şi ultima zi de filmare. Prima zi a fost foarte dificilă pentru mine pentru că nu ştiam la ce să mă aştept, era primul meu film, abia atunci începuseră emoţiile, ştiam că un om foarte valoros şi-a pus încrederea în mine şi că nu trebuie să-l dezamăgesc. A fost şi o zi grea, pentru că am avutfoarte multă figuraţie, am filmat în gară şi foarte mulţi oameni depindeau de mine şi de Cristina să fim în starea care trebuie. Am tras mai multe duble în prima zi, ca să ajungem la cea potrivită, şi ultima zi pentru că ştiam că e ultima zi şi că n-o să mă mai trezesc la şase a două zi, ca să fiu pe platou la şapte.”

Tot pentru ediţia din această duminică, emisiunea „Ca-n filme” a vizitat şcoala de actorie a actriţei Dorotheea Petre, actriţă ce a primit premiul pentru cel mai bun rol feminin la sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes din 2006. Cu acest prilej, echipa Digi24 a asistat la două cursuri şi a aflat care sunt tehnicile abordate de actori atunci când îşi pregătesc rolurile.

Iar la rubrica „Interviu cu un cineast” invitatul săptămânii este regizorul italian al momentului, Matteo Garrone, cel care a primit de două ori Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în 2008 pentru „Gomorra”, şi în 2012 pentru „Reality”.

 Foto Credit: Digi 24

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending