sâmbătă, februarie 24, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăLIFE STYLELife StyleActrita Maria-Magdalena Chihaia incepe in forta anul 2012 (galerie foto)

  Actrita Maria-Magdalena Chihaia incepe in forta anul 2012 (galerie foto)

  Prima aparitie a tinerei actrite a fost in cadrul primei intalniri din 2012 a Clubului Dramaturgilor din  30 ianuarie, la ora 18, ce a avut loc la Uniunea Scriitorilor, în Sala Oglinzilor. Spectacolul-lectura cu piesa„Vivat Caragiale! (axa Berlin, Cotroceni , Ploieşti, Sinaia)”, scrisa de Dinu Grigorescu si regizata de Mihai Lungeanu a avut o distributie de exceptie, la ea participand actori de renume ca: Julieta Strâmbeanu Weigel, Candid Stoica, Profira Serfim, Maria-Magdalena Chihaia si Florin Anton.

  In acest spectacol se facea un paralelism intre opera lui Caragiale si opera lui Grigorescu… cum era inainte si cum este acum, mai mult din punct de vedere politic. Caragiale vorbea cu nostalgie de perioada cand a trait el, cum isi ducea “copii si nevasta la Sinaia, nu amanta”, cum era scrisa opera lui si cum erau prezentate personajele lui (adica scrise numai numele: “Dna Fromage, M-me Wagner si dl., Jandarmi, Cetateni”, etc).

  Totodata mai povesteste si de „Magazinul Paradis a lui Gheorghe Matheescu”, despre calitatea produselor si preturile mici…, iar pe partea cealalta Grigorescu prezinta viata de acum, vorbeste despre cei care sunt acum pe „Everest”, povesteste cum Grigorescu a fost in casa lui Caragiale si a pus intrebari proprietaresei despre Caragiale, cum a aflat unde se juca micutul Mateiu Caragiale; vorbeste despre personajele din operele lui, adica acelea care sunt bine conturate, poti sa-ti dai seama chiar de cand sunt enumerate, cam ce fel de personaje sunt (un fel de caracterizare): „Pacalici, om de afaceri si lider politic; Horatiu, medic prompt ca un salvamont, etc.” si despre Magazinul Penny din zilele noastre, tot de la Sinaia,”calitate, excelenta”.

  Piesa se incheie apoteotic cu un fragment din Caragiale, mai exact discursul lui Catavencu din finalul „Scrisorii pierdute”: „Fratilor, dupa lupte seculare care au durat aproape treizeci de ani, iata visul nostru realizat. Ce eram acum catva timp inainte de Crimeia. Am luptat si am progresat. Ieri obscuritate, azi lumina! Ieri bigotismul, azi liber pansisismul. Ieri intristarea, azi veselia! Iata avantajele progresului, iata binefacerile unui sistem constitutional.” In incheierea spectacolului toti actorii au strigat: „Curat constitutional! Vivat Caragiale!”

  A fost o onoare pentru toti actorii sa joace in aceasta piesa, care a fost inregistrata si pentru Radio Romania si prin care toti s-au straduit sa sarbatoreasca cat mai onorabil 160 de ani de la nasterea lui Caragiale. Spectacolul-lectura a fost urmat, ca de obicei, de discutii critice, avandu-l drept moderator pe scriitorul Emil Lungeanu.

  Maria-Magdalena Chihaia, mezina distributiei, este tanara speranta a scenei romanesti la inceput de drum. „A fost o onoare pentru mine sa joc intr-o asa distributie, cu mari actori ai teatrului romanesc, intr-o piesa scrisa de Dinu Grigorescu si regizata de Mihai Lungeanu.”, a marturisit frumoasa actrita. Pe Maria-Magdalena Chihaia o mai putem vedea in piesa „Horoscopul Puterii ” la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, scrisa si regizata de dramaturgul Dinu Grigorescu.

  De asemenea, o mai putem vedea si in rolul Verei, modista Divei Chantal Vernescu, in „O aniversare criminala”, comedia bulevardiera din perioada interbelica, ce are loc in cadrul unei cine de lux cu muzica live, dans – teatru interactic, pe data de 16 februarie 2012, ora 19:30 la Restaurant Vaar, din Bucuresti. Pe data de 22 februarie, in cadrul Galei Online Radar de Media, actrita Maria-Magdalena Chihaia va incanta publicul cu un moment incendiar, un one woman show „Michelle” – text, coregrafie si regie Evgeny Gromik.

  Vezi mai multe fotografii cu Maria-Magdalena pe FLASH!

  Gloria Antonescu - Reporter special

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Gloria Antonescu - Reporter special
  Gloria Antonescu - Reporter specialhttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente