Connect with us

Emisiuni

Actrița Maria Ploae la „Rețeaua de Idoli”: „Am rămas cu aceeași dragoste și admirație față de actori pentru că au o viață deosebită”

Published

on

Foto credit: TVR

Actrița Maria Ploae la „Rețeaua de Idoli”: „Am rămas cu aceeași dragoste și admirație față de actori pentru că au o viață deosebită”
Invitata Irinei Păcurariu în ediția de luni, 30 mai, de la ora 21:00 (în reluare vineri, 3 iunie, de la ora 22:00), la TVR 2, este un nume apreciat și respectat în lumea filmului: actrița Maria Ploae.

Prezență magnetică pe marele ecran, cu zâmbetul său ușor timid, mai mult schițat, Maria Ploae se numără printre cele mai apreciate nume ale cinematografiei românești. Pentru „Rețeaua de Idoli” a filmat acasă, în oaza sa de liniște, unde se ocupă cu grijă de o superbă grădină și unde s-a retras alături de partenerul său de viață de aproape cinci decenii, regizorul Nicolae Mărgineanu.
„Pentru mine locul unde m-am născut, locul care ne leagă de lume, este foarte important. Gândul la locul acesta, la părinții mei, la tot ceea ce am făcut eu când eram copil, m-a hrănit”, spune Maria Ploae.

Invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli” a răspuns fără rețineri la întrebări legate de profesie, familie sau despre condiția actorului și a vorbit cu drag despre cei șase nepoți ai săi.

Cu o carieră impresionantă, care se întinde pe mai bine de patru decenii, actrița Maria Ploae a fost decorată în 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. În anul 2020 primit și Premiul de Excelență la TIFF.

„Am rămas cu aceeași dragoste și admirație față de actori pentru că au o viață deosebită. Dăruiesc mult, se consumă mult, sunt oameni deosebiți. Aceasta a fost și viața mea, am trăit lângă ei. Am avut parte, mai ales în film, de cei mai mari actori parteneri, asta îți îmbogățește viața, e foarte frumos”, adaugă actrița la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 30 mai, de la ora 21:00.

Maria Ploae a obținut primul rol încă din facultate, fiind remarcată de Sergiu Nicolaescu, care a distribuit-o în filmul „Un comisar acuză” (1974). În același an a apărut în „Frații Jderi”, iar apoi în „Toamna bobocilor” (1975) sau „Dumbrava minunată” (1980).

Apreciate au fost și rolurile sale din „Promisiuni” (1985), filmul Elisabetei Bostan pentru care Maria Ploae a câștigat Premiul de interpretare la Costinești, sau „Dincolo de pod” (1976) și „Mânia” (1977). Între filmele la care a lucrat alături de soțul său, Nicolae Mărgineanu, se numără rolul Veronicăi Micle, în pelicula „Un bulgăre de humă” (1989), „Ștefan Luchian” (1981), „Undeva în Est” (1991), „Faimosul Paparazzo” (1999), „Binecuvântată fii, închisoare” (2002), „Logodnicii din America” (2007) și „Cardinalul” (2019).
Ediția poate fi revăzută vineri, 3 iunie, la ora 22:00, la TVR 2.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending