Connect with us

Life Style

Damian Draghici si fratii la Cerbul de Aur…

Redactia Radar de Media

Published

on

Damian Drăghici, care va încheia, luni seară, festivalul Cerbul de Aur cu un recital alături de muzicieni renumiţi în întreaga lume a declarat că nu îi place să fie tratat ca un fel de Dumnezeu pentru că a ajuns celebru în SUA, considerând că între el “şi ţiganul de pe stradă nu e nicio diferenţă”.
Damian Drăghici va concerta pe scena din Piaţa Sfatului, din Braşov, în jurul orei 23.00, alături de Bălănescu Quartet, care în are componenţă renumiţi muzicieni din Statele Unite, precum Alexandru Bălănescu (vioară), Gregg Bissonette (tobă), Steve Luckather (chitară), Nathan East (chitară bas) şi Dan Siegel (pian) care au susţinut concerte alături de Eric Clapton, Santana, Ringo Star (Beatles), James Brown şi mulţi alţii.
“Nu-mi place că, atunci când nu se ştie cine sunt, sunt tratat ca un om normal. Iar când se află cine sunt, se poartă toată lumea cu mine cu plecăciuni. Nu îmi place să se facă diferenţa între cine am fost şi cine sunt acum. Nu sunt Dumnezeu. Sunt eu. Nu e diferenţă între mine şi ţiganul de pe stradă”, a spus Drăghici, luni, într-o conferinţă de presă.
Drăghici, care a concertat şi alături de James Brown, a spus că acesta i-a povestit că a fost la Cerbul de Aur şi că i-au plăcut mult publicul românesc şi Braşovul.
La recitalul de la Braşov, Damian & Brothers vor cânta un soi de muzică “intelectualo- jazzo-folclorico-ţigănească”, după cum a definit Drăghici muzica sa.
“Toate piesele sunt reorchestrate, nu va fi nicio compoziţie proprie, ci doar melodii din folclorul românesc şi lăutăresc. Un soi de muzică intelectualo-jazzo-folclorico-ţigănească”, a spus Damian.
De asemenea, el a declarat că Marioara Murărescu, cea care l-a invitat să cânte în finalul festivalului şi al serii de folclor din cadrul festivalului Cerbul de Aur, l-a convins să se reîntoarcă la prima lui iubire, naiul, şi să cânte din nou la acest intrument.
“Cred că n-aş putea face ce făceam acum 20 de ani la nai. Pentru că nu mă mai defineşte acum. Îmi plac la nebunie melodiile de atunci şi le voi iubi mereu, dar nu le mai aud în acelaşi context”, a adăugat artistul.
Printre “fraţii” care vor urca pe scenă alături de Damian vor fi şi Oana Andra de la Opera Română şi un rapper francez.
Recitalul este stabilit să dureze 45 de minute, însă s-ar putea prelungi şi până la o oră dacă pe Damian îl “apucă nebunia”, după cum a precizat în conferinţă.
Compozitor şi celebru violonist, Alexandru Bălănescu, fondatorul trupei Bălănescu Quartet, a declarat că vor fi interpretate şi melodii ale Mariei Tănase. Chitaristul Steve Luckather, care a cântat alături de Eric Clapton şi Santana, a declarat că dintre cei doi mari artişti şi Damian i se pare cel mai dificil de lucrat cu Damian, pe care îl consideră “un încăpăţânat”. Steve a spus că are rădăcini româneşti din partea tatălui, iar unchiul său s-a bucurat mult când a auzit că va veni în România.
La rândul său, Gregg Bissonette, a declarat că atunci când se adună pe o singură scenă atâtea nume mari e imposibil să nu iasă bine totul.
“Fiecare a venit cu stilul lui de a gândi şi de a cânta şi rezultatul e o fuziune de culturi şi lumi. E o energie comună care ne uneşte” a spus Gregg.
“Fiecare îşi aduce savoarea sa şi atunci nu poţi pierde.” l-a completat şi pianistul Dan Siegel.
Deţinător al unui premiu Grammy, cu o carieră muzicală ce se întinde pe durata a 20 de ani, Damian Drăghici a plecat din România în 1989 în Statele Unite, unde a absolvit prestigiosul Colegiu Berkley. Autor a 17 albume, Damian Draghici a cântat alături de Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper, James Brown, Zucherro sau Eros Ramazzotti. De asemenea, este implicat şi în realizarea coloanei sonore a producţiei “Piraţii din Caraibe 3”.
Invitatul său pentru concertul din Braşov, celebrul compozitor şi violonist Alexandru Bălănescu, s-a născut la Bucureşti şi trăieşte şi lucrează la Londra. A studiat la Julliard School din New York. În 1987, violonistul a pus bazele renumitului Bălănescu Quartet, devenind celebru pe plan internaţional, prin compoziţiile sale şi interpretarea inedită. A avut colaborări muzicale cu John Lurie, Pet Shop Boys, Michael Nyman, Andy Shepperd, Carla Bley şi Gavin Bryars. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PU-FBfh8oX0&feature=related]

Sursa: Mediafax, www.tvr.ro , www.cerbuldeaur.ro

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Avatar

  Guest

  22 octombrie 2009 at 13:36

  A-l asculta pe Damian cu ai sai Brothers inseamna sa te lasi purtat de sunet, sa te imbraci in stilu-i caracteristic si sa faci parte din sufletul lui.
  De curand, a iesit pe piata albumul RoManiac, primul lansat in Romania, un album mult asteptat de public.
  Este un album care iti imbogateste cultura, un album care energizeaza si transmite voia buna.
  Damian demonstreaza ca muzica nu are etnie, nu are culoare si, mai ales, muzica nu are granite!
  Felicitari, Damian!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fashion

35 nuanțe de bej: noul fond de ten Chanel

Avatar

Published

on

fond ten chanel

Dragostea pentru culoarea bej a Mademoiselle Chanel a fost întruchipată în noul fond de ten Les Beiges, ambasadorul căruia a devenit actrița Marine Vacth.

 

Primul lucru pe care îl poți observa în apartamentele lui Gabrielle Chanel pe rue 31, Cambon – abundența de bej. Este culoarea pereților și a pardoselilor moi, a paravanelor de mătase și a perdelelor grele, făcând fundalul perfect pentru antichități, cărți legate din piele, canapele și sculpturi.

Mademoiselle Chanel adora bejul. Nobil, aristocratic, a fost interpretat de mai multe ori în colecțiile Casei – Haute Couture și prêt-à-porter. Nuanțele de ecru, fildeș, nisip, mastic și latte sunt aceleași simboluri Chanel. Cu toate acestea, este surprinzător faptul că debutul bejului în colecțiile de machiaj s-a întâmplat abia în 2013. Atunci, Casa a prezentat prima pudră de față, cu efect iluminator. Pentru prima dată în istoria liniei- beauty capacul produsului nu era negru, ci bej.

Succesul a fost asurzitor – și un an mai târziu a apărut prima mini colecție de produse Les Beiges. De atunci, a fost reînnoită în fiecare primăvară, dezvăluind frumusețea pielii atinse de soare. În cele din urmă, Casa a decis că este timpul să introducă Les Beiges în colecția permanentă și au lansat un fond de ten ușor de aplicat, ce hidratează pielea, arată cât mai natural posibil și durează toată ziua. Lux cu un efort minim – și este chintesența abordării de frumusețe a lui Chanel.

Cu toată abundența fondurilor de ten https://makeup.ro/categorys/23449/, din lume în general și la Chanel în special, noul produs nu este ca toate celelalte. Ușoară ca o briză, devine un tot întreg cu pielea.

Formula nu a fost supraîncărcată cu pigmenți – acest lucru a făcut posibilă menținerea prospețimii obținute în urma aplicării pentru întreaga zi. Așa cum se potrivește cu fondurile moderne, Les Beiges este translucid. În loc să ascundă imperfecțiunile percepute sau reale, îmbunătățește strălucirea naturală a pielii. Totul datorită componentelor reflectorizante și glicerinei vegetale hidratante din compoziție.

Protejează pielea de agresiunile mediului, extractul de Kalanchoe din Madagascar, pe care oamenii de știință din laboratoarele Casei au ales-o dintre mulți solicitanți. Ingredientul activ obținut din acesta formează o barieră de protecție pentru piele, capabilă să se adapteze la diferite condiții climatice. Noua linie este senzațional de extinsă pentru un brand de lux: 35 de nuanțe pentru ca fiecare femeie să-și găsească idealul. Inscripția BR în dreptul numărului reprezintă bej și roz, BD – bej-auriu, B – neutru.

Fond de ten hidratant de lungă durată pentru o strălucire sănătoasă Les Beiges, Chanel!

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Event design experience – şi evenimentele au nevoie de un designer

Avatar

Published

on

            Organizarea evenimentelor speciale marchează cele mai frumoase şi importante momente din viaţă. Din păcate, actuala pandemie a schimbat modul în care acestea sunt organizate şi limitează numărul participanţilor, cu scopul de a ne proteja. Dar chiar şi într-un cadru restrâns, putem crea clipe memorabile, respectând toate regulile necesare. Însă nu despre norme sau indicaţii este vorba în continuare, ci despre concepte creative şi una dintre cele mai populare practici din industria evenimentelor, designul experiențial de eveniment (event design experience).

 

În general, diferitele manifestări se bazează mult pe planificare, însă aria mangementului evenimentelor înseamnă mai mult de atât. Astăzi, un manager de evenimente trebuie să stăpânească nu doar arta organizării, dar să și surprindă prin creativitate. În plus, este necesar de înţeles de ce se organizează unele evenimente, care este impactul lor și faptul că transmit informații și emoții deopotrivă, sunt unice și adună oamenii împreună (chiar şi numai virtual sau în aer liber, cu distanţele aferente).

            Și evenimentele au nevoie de un designer ! Afirmaţia nu este una care pur şi simplu sună bine, este o abordare ce „reprezintă conceperea unei structuri pentru o manifestare, expresia conceptului atât verbal, cât și vizual, iar în final, execuția acestuia.” Aşa afirmă cei mai cunoscuţi practicieni din domeniu care scriu cu fiecare eveniment, literatura de specialitate. Cu alte cuvinte, designul înseamnă catering, conținut, divertisment, mediul sau atmosfera, etapa de producție, programul și tema evenimentului. Orice detaliu, de la decor și până la mâncare, contează. Se încearcă pe cât posibil îmbinarea funcționalului cu latura estetică, iar acestea sunt doar câteva etape către un eveniment de succes. Evident că toate ideile frumoase, se cer adaptate noului context, pentru ca orice manifestare să se desfăşoare în deplină siguranţă.

 

Dar revenin la conceptul de creativitate din evenimentele speciale. Cu rădăcini în marketingul experiențial, proiectarea experienței de eveniment înseamnă crearea unei legături emoționale cu participanții la eveniment, este promovată interacțiunea (chiar şi virtuală), iar mesajul este transmis pe cât posibil prin toate cele cinci simțuri (aşa cum spune literatura de specialitate). De aceea, trebuie urmărite cele șapte elemente amintite mai sus. Ambientul se dorește a fi unul atractiv din punct de vedere vizual, dar în concordanță cu tema, de la muzică, până la aperitive, parfumul locului, dar și texturile care îmbracă salonul, dacă de exemplu, ne referim la un eveniment de familie.

Alături de planner, designerul de evenimente este partea creativă a echipei. Aşa că, printre întrebările adresate clientului, se numără care sunt culorile preferate, până la ce decor își imaginează. Așa ar lua naștere brieful, pe baza căruia se va elabora strategia experienței de eveniment, conceptul și toate elementele designului. O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, așa că pentru pitch, clienţii pot fi plăcut surprinşi cu o previzualizare a evenimentului, grație soft-urilor speciale. Spre final, urmează bugetul şi de ce nu, un posibil model de evaluare post-eveniment.

Cu rădăcini în management, comunicare, relaţii publice şi chiar design de interior, conceptul de event design experience a creat cele mai deosebite evenimente, care au mereu la bază un concept bine definit. Cu speranţa că totul va fi bine, propun o idee interesantă prin care Kylie Carlson, event designer, descrie creativul din domeniul evenimentelor: „Ca să fii designer de evenimente, ai nevoie de răbdarea unui sfânt, pielea unui aligator și inima unui artist.”

Sursă imagini: pinterest.com / freepik.com

 

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Nu vă feriţi de culorile pământii în amenajarea casei – idei și soluții de la DecoDepot

Avatar

Published

on

decoratiuni casa decodepot.ro

Toată lumea visează la un cămin primitor, la o atmosferă caldă acasă. Decorul creat este cel care dictează parțial starea de bine pe care o avem. Așadar pare o tendință firească integrarea unor culori plăcute, vii, expresive, vibrante. Trecând peste prejudecata culorilor pământii ca fiind cele care pot plictisi vizual, o astfel de soluție cromatică permite combinații interesante, de fapt.

Culorile pământii sunt toate cele care se corelează cu solul și mineralele naturale, derivate de la maro, negru. Paleta de culori de pământ stă la baza nuanțelor calde. Putem corela aici și tonurile asimilate cu frunzele, cerul sau soarele, de ce nu.

În magazinele de profil, cu decoratiuni interioare, DecoDepot spre exemplu, varietatea culorilor este destul de mulțumitoare încât să regăsim și combinațiile sugerate. Folosiți ocru, cărămiziu, teracotă, taupe, bronzul fără teamă că decorul va fi plictisitor. Iată cum:

Evitați maroul predominant

Într-adevăr, ce e prea mult strică, iar maroul poate da un aer mai mohorât. Orice nuanță pământie poate fi combinată cu nuanţe neutre luminoase, cu alb, bej, pentru a avea un echilibru cromatic, dar și un contrast plăcut în același timp.

Foarte ușor de creat un decor a la anii 60 sau 70 sau un decor modern

Pentru nostalgici și pasionați de stil vintage, prin paleta de culori pământii poate fi destul de ușor de creat un decor specific anilor 60 sau 70. Într-o asociere cu decorațiuni verzi sau aurii regăsite la Decodepot.ro va fi cu atât mai bine.

Într-o cameră de zi pot fi folosite combinații de culori neutre – alb, negru sau gri – cu pasteluri de orice fel și ceva nuanțe ce adaugă mai multă lumină, tonuri fluorescente de ce nu.

La polul opus sunt cei care preferă mai degrabă stilul modern de amenajare. Nici aici nu este prea greu de obținut un decor plăcut. De data aceasta baza va fi despre combinațiile alb-negru; pot fi adăugate elemente ocru cu tente de galben sau roșu. Într-un dormitor în care domnește relaxarea, combinația de maro și un ton de albastru pal poate fi ideală. În completare pot exista și decorațiuni albe, bej sau ocru.

Pentru iubitorii de verde, iată și o altă veste bună: verdele poate fi integrat mai ușor ca oricând într-un decor unde culorile pământii sunt baza. Prezența verdelui poate fi chiar și numai despre plantele de apartament, așezate în ghivece interesante. În acest sens pereții ar trebui să fie o culoare neutră, de gri spre exemplu.

Decor de vis în casă sau în grădină, de la aceeași sursă

Pentru că decorul întregește eforturile de a face dintr-un spațiu acel acasă unde ne simțim confortabil, nu este de ignorat nici faptul că spațiul verde – grădina, terasa, mica curte etc. – merită la fel de multă atenție ca interiorul. Mai cu seamă că în sezonul cald orele petrecute aici sunt mai îndelungi, iar serile cu atât mai plăcute.

DecoDepot propune decoratiuni gradina cu mult accent pe materiale naturale, ceramică, piatră. Pot fi alese cele ce au patina timpului, în stil antichizat, dar și variante mai colorate, decorațiuni moderne.

Oferta completă o regăsiți în cadrul magazinului online decodepot.ro, unde și categorii de decorațiuni specifice pentru anumite spații pot fi regăsite.

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending