Damian Draghici si fratii la Cerbul de Aur... - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Damian Draghici si fratii la Cerbul de Aur…

Published

on

Damian Drăghici, care va încheia, luni seară, festivalul Cerbul de Aur cu un recital alături de muzicieni renumiţi în întreaga lume a declarat că nu îi place să fie tratat ca un fel de Dumnezeu pentru că a ajuns celebru în SUA, considerând că între el “şi ţiganul de pe stradă nu e nicio diferenţă”.
Damian Drăghici va concerta pe scena din Piaţa Sfatului, din Braşov, în jurul orei 23.00, alături de Bălănescu Quartet, care în are componenţă renumiţi muzicieni din Statele Unite, precum Alexandru Bălănescu (vioară), Gregg Bissonette (tobă), Steve Luckather (chitară), Nathan East (chitară bas) şi Dan Siegel (pian) care au susţinut concerte alături de Eric Clapton, Santana, Ringo Star (Beatles), James Brown şi mulţi alţii.
“Nu-mi place că, atunci când nu se ştie cine sunt, sunt tratat ca un om normal. Iar când se află cine sunt, se poartă toată lumea cu mine cu plecăciuni. Nu îmi place să se facă diferenţa între cine am fost şi cine sunt acum. Nu sunt Dumnezeu. Sunt eu. Nu e diferenţă între mine şi ţiganul de pe stradă”, a spus Drăghici, luni, într-o conferinţă de presă.
Drăghici, care a concertat şi alături de James Brown, a spus că acesta i-a povestit că a fost la Cerbul de Aur şi că i-au plăcut mult publicul românesc şi Braşovul.
La recitalul de la Braşov, Damian & Brothers vor cânta un soi de muzică “intelectualo- jazzo-folclorico-ţigănească”, după cum a definit Drăghici muzica sa.
“Toate piesele sunt reorchestrate, nu va fi nicio compoziţie proprie, ci doar melodii din folclorul românesc şi lăutăresc. Un soi de muzică intelectualo-jazzo-folclorico-ţigănească”, a spus Damian.
De asemenea, el a declarat că Marioara Murărescu, cea care l-a invitat să cânte în finalul festivalului şi al serii de folclor din cadrul festivalului Cerbul de Aur, l-a convins să se reîntoarcă la prima lui iubire, naiul, şi să cânte din nou la acest intrument.
“Cred că n-aş putea face ce făceam acum 20 de ani la nai. Pentru că nu mă mai defineşte acum. Îmi plac la nebunie melodiile de atunci şi le voi iubi mereu, dar nu le mai aud în acelaşi context”, a adăugat artistul.
Printre “fraţii” care vor urca pe scenă alături de Damian vor fi şi Oana Andra de la Opera Română şi un rapper francez.
Recitalul este stabilit să dureze 45 de minute, însă s-ar putea prelungi şi până la o oră dacă pe Damian îl “apucă nebunia”, după cum a precizat în conferinţă.
Compozitor şi celebru violonist, Alexandru Bălănescu, fondatorul trupei Bălănescu Quartet, a declarat că vor fi interpretate şi melodii ale Mariei Tănase. Chitaristul Steve Luckather, care a cântat alături de Eric Clapton şi Santana, a declarat că dintre cei doi mari artişti şi Damian i se pare cel mai dificil de lucrat cu Damian, pe care îl consideră “un încăpăţânat”. Steve a spus că are rădăcini româneşti din partea tatălui, iar unchiul său s-a bucurat mult când a auzit că va veni în România.
La rândul său, Gregg Bissonette, a declarat că atunci când se adună pe o singură scenă atâtea nume mari e imposibil să nu iasă bine totul.
“Fiecare a venit cu stilul lui de a gândi şi de a cânta şi rezultatul e o fuziune de culturi şi lumi. E o energie comună care ne uneşte” a spus Gregg.
“Fiecare îşi aduce savoarea sa şi atunci nu poţi pierde.” l-a completat şi pianistul Dan Siegel.
Deţinător al unui premiu Grammy, cu o carieră muzicală ce se întinde pe durata a 20 de ani, Damian Drăghici a plecat din România în 1989 în Statele Unite, unde a absolvit prestigiosul Colegiu Berkley. Autor a 17 albume, Damian Draghici a cântat alături de Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper, James Brown, Zucherro sau Eros Ramazzotti. De asemenea, este implicat şi în realizarea coloanei sonore a producţiei “Piraţii din Caraibe 3”.
Invitatul său pentru concertul din Braşov, celebrul compozitor şi violonist Alexandru Bălănescu, s-a născut la Bucureşti şi trăieşte şi lucrează la Londra. A studiat la Julliard School din New York. În 1987, violonistul a pus bazele renumitului Bălănescu Quartet, devenind celebru pe plan internaţional, prin compoziţiile sale şi interpretarea inedită. A avut colaborări muzicale cu John Lurie, Pet Shop Boys, Michael Nyman, Andy Shepperd, Carla Bley şi Gavin Bryars. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PU-FBfh8oX0&feature=related]

Sursa: Mediafax, www.tvr.ro , www.cerbuldeaur.ro

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Guest

  22 octombrie 2009 at 13:36

  A-l asculta pe Damian cu ai sai Brothers inseamna sa te lasi purtat de sunet, sa te imbraci in stilu-i caracteristic si sa faci parte din sufletul lui.
  De curand, a iesit pe piata albumul RoManiac, primul lansat in Romania, un album mult asteptat de public.
  Este un album care iti imbogateste cultura, un album care energizeaza si transmite voia buna.
  Damian demonstreaza ca muzica nu are etnie, nu are culoare si, mai ales, muzica nu are granite!
  Felicitari, Damian!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending