Connect with us

A-Z NEWS

Adelin Petrisor si echipa Jurnalului TVR, amenintati cu moartea in Cairo!

Published

on

Trimisul special al TVR în Egipt Adelin Petrişor şi operatorul său au fost reţinuţi ilegal de civilii dintr-un cartier sărac din Cairo. El şi cameramanul TVR au fost legitimaţi şi ameninţaţi cu cuţitul în timp ce încercau să realizeze un material. Translatorul echipei noastre a fost acuzat de trădare.

În cele din urmă, Adelin Petrişor şi operatorul său au reuşit să sune la ambasadă şi să detensioneze situaţia. Echipa TVR a fost forţată să predea imaginile filmate.

Doi jurnalişti suedezi au fost şi ei reţinuţi de civili în timp ce filmau într-un cartier sărac şi eliberaţi câteva ore mai târziu de un militar, transmite AFP citând cotidianul la care cei doi sunt angajaţi – Aftonbladet.

Mai multe persoane au fost rănite în confruntarile care au izbucnit în Cairo. Susţinătorii lui Mubarak şi cei care protestează de nouă zile în Piaţa Tahrir au început să arunce cu pietre unii spre alţii. Mai multe persoane călare pe cai sau cămile au pătruns în piaţă cu arme artizanale.

În piaţă s-au auzit focuri de armă, transmite Reuters. Potrivit televiziunii de stat egiptene, armata neagă că ar fi folosit arme de foc.

Liderul opoziţiei egiptene ElBaradei s-a declarat foarte îngrijorat de ciocnirile violente din piaţa Tahrir şi acuză Guvernul că foloseşte „tehnici de intimidare”. El şi-a exprimat, de asemenea, temerile că violenţele din această piaţă se vor „transforma într-o baie de sânge” şi i-a numit pe demonstranţii care îl susţin pe preşedintele Hosni Mubarak „o bandă de criminali periculoşi”.

„Nu sunt interesat de deţinerea unei poziţii” în vreun Guvern, a explicat ElBaradei. „Sunt aici ca egiptean, pentru a mă asigura … că Egiptul se transformă dintr-un regim opresiv, autoritar într-o democraţie. Aceasta este principala mea prioritate. Totuşi, dacă poporul vrea să fac ceva ce pot, nu îl voi dezamăgi”, a declarat el.

„Nu noi trebuie să plecăm, el trebuie să plece!” transmite mulţimea furioasă în cea de-a noua zi de proteste, după ce preşedintele Mubarak a anunţat că nu va mai candida la noile alegeri care vor avea loc în septembrie şi că va lupta pentru o tranziţie paşnică.

Susţinători ai preşedintelui au defilat miercuri dimineaţă cu banderole pe care se putea citi „Da lui Mubarak, pentru protejarea stabilităţii”, sau „Cei care iubesc Egiptul nu-l fac să se prăbuşească”.

Sursa: TVR

Facebook Comments Box
Advertisement
1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending