Adevărul: De ce nu au funcţionat show-urile produse de Mona Segall la Antena 1?

0
6366

Intr-o analiza publicata de ziarul Adevarul, Analistul media, Iulian Comanescu explica de ce nu functioneaza show-urile produse de Mona Segall la Antena 1.

„Abia când veţi auzi că Mona Segall a plecat de la Pro, puteţi începe să gândiţi că se clatină treaba. Femeia asta demonstrează că a devenit, prin muncă, cel mai bun om de televiziune din România“, comenta actorul Mihai Bendeac la scurt timp după ce, în 2014, mai multe vedete ale postului din bulevardul Pache Protopoescu, printre care Horia Brenciu, Ştefan Bănică Jr şi Mihai Petre, au „migrat“ către Antena 1. După ele a venit şi rândul Monei Segall să părăsească Pro TV, după 19 ani în care a contribuit la ridicarea „imperiului Pro“ prin divertisment de calitate. Cu toate acestea, „treaba“ nu a început să se clatine pentru Pro TV, ci pentru Antena 1, în ciuda entuziasmului cu care producătoarea a fost primită şi a speranţelor cu care se conturau în jurul ei.

danseza printre stele
Igor Munteanu, Jojo (Catalina Grama) si Mihai Petre Juriu DANSEZ PRINTRE STELE / Antena 1 (producator: Mona Segall)

Dacă la Pro TV, Mona Segall realiza show-uri precum „Românii au talent“, „Vocea României“ sau „MasterChef“, la Antena 1 a încercat să pună în scenă acelaşi tip de divertisment prin show-uri de genul „Dansează printre stele“ şi „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“, cu rezultate de audienţă mult sub ceea ce se prefigura. De altfel, „Dansează printre stele“, format internaţional adaptat în România de Mona Segall, a fost scos pe neaşteptate din grila postului Antena 1 din cauza audienţelor nefavorabile. Dar de ce nu a reuşit unul dintre cei mai buni oameni de televiziune din România să aibă acelaşi succes şi la Antena 1?

Hell's Kitchen  Iadul Bucatarilor, Antena 1
Hell’s Kitchen
Iadul Bucatarilor, Antena 1

Trei factori ai insuccesului Monei Segall la Antena 1 Observatorul şi Gâdea, problemele Antenei Analistul media Iulian Comănescu, managing partner la comanescu.ro, defineşte „moştenirea“ audienţei înregistrate de Observator ca un prim factor al insuccesului emisiunilor realizate de Mona Segall la Antena 1. „Sunt trei factori principali. Primul se referă la ratingul postului – media, dar mai ales lead-in-ul sau emisiunea anterioară, care influenţează în proporţie importantă ratingul programului de care vorbim.

Comentarii