Connect with us

Emisiuni

Adrian Hădean dezvăluie secretele Masterchef: ”Poți face spectacol fără a deveni gregar”

Avatar

Published

on

Adrian Hădean, unul dintre jurații show-ului culinar ”Masterchef” a ales să împărtășească câteva dintre secretele emisiunii, la împlinirea a 7 ani de existență a blogului său, www.adihadean.ro.

Participarea în calitate de jurat în cadrul emisiunii ”Masterchef” s-a făcut cu un simplu telefon, de la care a pornit întreaga călătorie. Prima întrebare pe care a pus-o Hădean a fost aceea dacă va fi necesar ca în emisiune să arunce cu farfurii sau să folosească un limbaj agresiv. Lucru care a fost infirmat de producătorii ”Masterchef”, așa că aventura în bucătăria ”Masterchef” putea începe.

A trecut un sezon fără să arunc vreo farfurie, fără să mi se ceară să comit vreun abuz emoțional și implicit verbal asupra cuiva. E posibil ca unii dintre concurenți să simtă altfel, dar asta ține mai degrabă de ei și de felul în care percep presiunea concursului decât de prestația mea.”, scrie acesta pe blogul său.

A avut parte de teambuilding de 3 zile alături de Patrizia Paglieri și Chef Foa.

Juriu MasterChef

”Era ca și cum ai avea trei zile la dispoziție pentru a deveni un parașutist de elită. De fapt, cele trei zile îți ajung doar pentru a afla unde-i ușa avionului și cum funcționează altimetrul, ceea ce-i mai mult decât nimic. Pentru cădere și aterizare ne-am bazat pe ce știam fiecare de acasă și pe indicațiile turnului de control. Abia după primele două săptămâni de filmare am început să ne bazăm și unul pe celălat, lucru firesc având în vedere faptul că deși vorbeam același limbaj, veneam cu bagaje extrem de diferite și cu personalități suficient de diferite pentru a putea asigura o jurizare neplictisitoare.”, spune juratul.

Programul de filmare este unul strict, după cum spune Hădean. Pentru ca emisiunea să iasă impecabil se filma chiar și 14 ore pe zi.

”Dacă a fost greu să dăm șorțurile? Da, a fost extrem de greu, toată responsabilitatea pentru acordarea lor revenindu-ne nouă. Ni se amintea mereu să luăm în calcul trei lucruri: avem doar 70 de șorțuri, oamenii din fața noastră sunt niște amatori, premiul cel mare e de 50.000 de euro. Audițiile Masterchef sunt un maraton al resurselor umane. Am pierdut șase kilograme până am dat cele 70 de șorțuri.”, potrivit lui Adrian Hădean.

Despre căștile pe care le-au purtat jurații de-a lungul sezonului și care au fost numite niște unelte satanice prin intermediul cărora unii dictează cine rămâne și cine pleacă din show, Hădean spune:

”De fapt, n-ar trebui să fii doctor în științe ca să îți dai seama că emisiunea e un reality show și că pur și simplu nu ai cum să prevezi ce vor face concurenții cu șansele care li se oferă, nu știi cum vor trata o anumită situație, pe cine vor salva, pe cine vor penaliza (au multiple ocazii și pentru una și pentru cealaltă), în ce se vor transforma emoțiile lor.”

Criteriile de eliminare a concurenților sunt mult mai complexe față de ceea ce se vede la televizor:

”Să eliminăm oameni din concurs a fost mult mai greu decât să le dăm șorțul care le-a permis accesul. Responsabilitatea a fost de asemenea a noastră în totalitate și am tratat fiecare eliminare cu maximă seriozitate. Am eliminat de fiecare dată concurentul care a gătit mai prost sau a greșit mai mult. Sigur, la televizor poți să vezi o farfurie care arată bine fiind descalificată, în vreme ce una care pare banală trece mai departe. Ce uită telespectatorul e că noi evaluăm mâncarea după mai multe criterii: gust, miros, aspect, grad de dificultate în preparare. ”

Pe parcursul emisiunilor au apărut tot felul de speculații, pe care Chef Hădean le respinge categoric:

”Curente create și întreținute oameni triști, prea triști pentru a putea concepe o realitate diferită față de cea în care au crescut ei, părinții lor, bunicii lor. Nu-i nimic, lucrăm la asta.”

În încheiere, juratul Hădean își arată recunoștința față de toți cei care s-au implicat într-un fel sau altul în acest show.

”Sunt mulțumit că am reușit să arătăm că poți face audiență cu decență, că poți face spectacol fără a deveni gregar. Sunt mulțumit și recunoscător că am avut ocazia să exersez răbdarea, atenția, deschiderea și generozitatea. Sunt mulțumit că am lucrat într-o familie mare de la care am învățat multe. Sunt recunoscător că mai am o familie acasă, în ciuda faptului că m-am dedicat aproape în totalitate acestui proiect în ultimele șase luni. Sunt recunoscător că am apucat să-i cunosc pe Foa și pe Patrizia, care-mi sunt dragi. Sunt mulțumit și mulțumesc pentru că am avut concurenți cu care s-a putut lucra și care, de ce să nu o recunoaștem, au fost sarea și piperul acestui show.”

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending