Connect with us

ALL MEDIA

VIDEO: Adrian Sârbu audiat in Dosarul Mineriadei din 1990

Redactia Radar de Media

Published

on

Adrian Sârbu a fost audiat la Parchetul General ca martor în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. În acea vreme, el era şef de cabinet al premierului Petre Roman, informeaza DIGI 24

Dosarul în care a fost audiat Adrian Sârbu a fost redeschis anul trecut de judecăorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Practic, ei au confirmat soluția procurorilor de la Parchetul General.

Fostul președinte al României a dat, în vară, o declarație amplă în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar în care a fost pus sub acuzare în luna octombrie a anului trecut. Tot atunci au fost puși sub acuzare și alți foști oficiali ai statului român, printre care fostul premier Petre Roman, fostul șef al SRI Virgil Măgureanu, dar și foști șefi din ministerele de Interne și al Apărării.

 

Din aprilie 1990, timp de mai bine de 50 de zile, zeci de mii de români au transformat Piaţa Universității în cartierul general al protestelor faţă de regimul postdecembrist condus de Ion Iliescu. După alegerile de la 20 mai, câştigate zdrobitor de Frontul Salvării Naţionale, principalele organizaţii politice şi civice s-au retras din Piaţa Universităţii. Manifestaţia anti-Iliescu şi anti-FSN şi-a pierdut mult din amploare. Cu toate acestea, autorităţile au hotărât să intervină.

 

Video Credit: DIGI 24

Foto Credit: arhiva RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending