Connect with us

ALL MEDIA

Adrian Sarbu figureaza pe lista celor mai mari datornici executati de ANAF

Published

on

Narcis Voica analizeaza pentru enational.ro situatia marilor datornici executati de ANAF. Pe lista figureaza si Adrian Sarbu.

Adrian Sarbu - demisie CME

ANAF a facut publica lista cu cei mai mari datornici care au profitat de vechiul Cod al Insolventei ca sa-i fenteze pe creditori, printre acestia aflandu-se nume grele precum Adrian Sarbu, Dinu Patriciu, Cozmin Gusa, Nelu Iordache, „regele vinului” George Ivanescu, milionarul Stefan Vuza si multi altii, care au de dat statului roman sute de milioane de euro.

„Noul Cod al Insolventei a aparut ca o necesitate in viata economica a societatilor in sensul protejarii intereselor atat a creditorilor, cat si a debitorilor aflati in procedura insolventei”, a precizat Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat de presa. Mai exact, vechea lege privind reorganizarea societatilor comerciale devenise „un instrument de ocoliere si chiar de anulare a creantelor inscrise la masa credala, acesta fiind motivul pentru care legislatia a fost schimbata”, conform ANAF, care a facut publica si o lista cu peste 150 de firme de la care Fiscul incearca sa recupereze sume colosale. Reporterii „National” au descoperit ca in spatele unora dintre societatile comerciale „vanate” de ANAF se afla milionari de top, evazionisti „cu acte-n regula”, escroci de cariera si afaceristi de succes.

Realitatea TV, la care Cozmin Gusa este co-actionar majoritar, are datorii la stat de peste 36 de milioane de lei, compania fiind surclasata in topul datorinicilor de catre Trust LF Trade Focsani, detinuta de milionarul evazionist Liviu Jitea. Jitea, apropiat al lui Marian Oprisan, este cel care, la inceputul anului, a fost acuzat de catre DIICOT ca a vandut alcool neaccizat in valoare de 8 milioane de euro, bani pe care statul roman incearca acum sa ii recupereze. Si mogulul Dinu Patriciu, cel despre care „National” a dezvaluit ieri ca beneficiaza in dosarul Rompetrol de avocat din oficiu, platit din banii contribuabililor, are o datorie de 3,1 milioane de lei la stat, prin firma MiniMax Discount SRL.

Si Adrian Sarbu, boss-ul ProTV care a plecat din Pache Protopopescu dupa o demisie previzibila, trebuie sa-si regleze conturile cu statul roman. Conform ANAF, una dintre firmele lui Sarbu, Music&Events Company Business SRL, care a avut in ultimii ani doi angajati, apoi unul singur, are datorii de 10,6 milioane de lei.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending