Connect with us

A-Z NEWS

Afla aici care este procedura de obținere a licenței radio

Published

on

  1. Completaţi Cererea de obţinere a licenţei (descarcă formularul).
  2. Expediaţi Cererea semnată şi ştampilată şi câte o copie după actele menţionate în cerere (dovada atestării personalităţii juridice a Utilizatorului – CUI; licenţa de emisie eliberată de Consiliul Naţional al Audiovizualului;  decizia de autorizare audiovizuală de la CNA; extras din Statutul Utilizatorului din care să rezulte obiectul de activitate; licenţa de emisie ANCOM) către UPFR, Departamentul Radio-TV, Bd. Dimitrie Pompeiu 6E, Pipera Business Tower, Etaj 11, Sector 2, Bucureşti).
  3. Primiţi doua exemplare originale al Licenţei, semnate şi ştampilate de UPFR, ulterior trimiteti la seidul UPFR un exemplat semnat si stampilat;
  4. Expediaţi raportările periodice, respectiv plătiţi remuneraţia la termenele stabilite de metodologie şi de clauzele licenţei.

Descărcaţi aici:

Obligaţiile legale ale utilizatorului:

  • Solicitaţi înainte de începerea emisiei Licenţa neexclusivă pentru radiodifuzarea fonogramelor de comert, a celor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora.
  • Lunar înaintaţi playlist-ul (descarcă formular excel) însoţit de o adresă cu caracter oficial care să certifice veridicitatea acestuia, până la data de 25 din luna următoare celei la care se referă
  • Lunar înaintaţi baza de calcul (totalul veniturilor brute lunare, sau in lipsa acestora totalul cheltuielilor efectuate de catre utilizator), precum si ponderea utilizarii fonogramelor pentru luna precedenta (% fonograme de comert si  %fonograme publicate in scop comercial).

Detalii Licență

Potrivit Deciziei ORDA nr. 12/2012, UPFR este numit colectorul remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea acestora de catre organismele de radiodifuziune.

Pentru utilizarea directă sau indirectă a fonogramelor de comert, fonograme publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora prin radiodifuzare, organismele de radiodifuziune au obligaţia să plătească o remuneraţie unică Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) – Asociația pentru Drepturi Conexe , în acest sens având obligaţia legală de a solicita şi obţine licenţă neexclusivă.

Obligativitatea de a solicita licenţă revine utilizatorului, înainte de utilizarea fonogramelor.

Licenţa UPFR are valabilitate de 1 an cu posibilitate de prelungire automată, în condiţiile:

  • în care niciuna din părți nu trimite o Notificare de reziliere;
  • achitării remuneraţiei prevăzute de Metodologia în vigoare.

Pentru a utiliza muzica in deplina legalitate, trebuie sa aveti Licente atat de la organismele de gestiune colectiva care reprezinta interesele Compozitorilor, cat si de la organismele de gestiune colectiva care reprezinta interesele Artistilor Interpreti ori Executanti, conform reglementarilor Legii 8/1996 si ale Oficiciului Roman pentru Drepturile de Autor.

Atenţie:
Pentru punerea la dispoziţie a fonogramelor prin intermediul reţelelor de calculatoare sau al Internetului trebuie să obţineţi licenţa  Licenta neexclusiva pentru punerea la dispoziţia publicului a fonogramelor prin intermediul Internetului, din categoria licenţelor Internet (click aici).

Mult succes tuturor celor ce doresc sa se auda on air!

Sursa: UPFR

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending