Connect with us

CNA

Afla aici ce amenda colosala a primit ROMANIA TV

Published

on

România TV amendată cu 50.000 lei pentru minciuni la adresa jurnalistei Emilia Șercan și gazetarului Cristian Tudor Popescu.

Întrunit în ședința publică din data de 3 martie 2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare ca urmare a sesizărilor primite și a decis să sancționeze canalul numit România TV, pentru încălcări ale prevederilor legislației privind informarea corectă a publicului, cu suma de 50.000 lei.

Consiliul a avut în vedere emisiuni în care au fost aduse acuzații de spionaj la adresa jurnalistei Emilia Șercan și a publicației Press One. Titluri afișate pe ecran: „Contraspionajul românesc, în alertă maximă”, „Campanie sălbatică împotriva țării și a premierului”, „Anchetă-bombă despre destabilizarea României”.

De asemenea, în stabilirea sancțiunii, Consiliul a avut în vedere preluarea, în mai multe emisiuni, a unor secvențe audio din declarații ale gazetarului Cristian Tudor Popescu făcute la Digi 24, fără precizarea sursei, inducându-se ideea, prin afișarea unui receptor de telefon pe fotografie, că acesta s-ar afla în direct, în dialog cu invitații postului România TV. Titluri pe ecran: „Cristian Tudor Popescu intervine în scandalul serii”, „CTP îl face praf pe George Simion”, „De ce îl acuză”.

Subsemnatul CTP menționez că, împreună cu sesizarea făcută de Digi 24, am informat Consiliul în legătură cu nenumăratele cazuri de punere a pozei mele pe ecranul acestui canal de scurgere, urmată de minute în șir de insulte, injurii și minciuni „despre CTP”, proferate de una sau mai multe persoane aflate în direct. Precum și cu faptul că, din anul 2014, după ce am anunțat public acest lucru, nu am mai intrat și nu voi intra vreodată pe canalul respectiv. CTP la România TV e întotdeauna o minciună.

SURSA: https://republica.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending