Connect with us

BAZAR

Află cum la baza reuşitei stă ştiinţa, din cartea „Formula. Legile universale ale succesului”

Avatar

Published

on

            În toate domeniile, de la arte, sport și tehnologie, până la știință sau politică, succesul este pentru societatea modernă o adevărată fascinație: toată lumea îl dorește, însă puțini îl și obțin. Unii mizează pe muncă, alții cred în perseverență sau o idee genială, dar succesul tot întârzie să apară. Cel mai cunoscut fizician român al momentului pe plan internațional, Albert-László Barabási demonstrează că succesul nu este un rod al hazardului. În cea mai recentă lucrare, Formula. Legile universale ale succesului publicată de Editura Trei, autorul revoluționează modul în care privim poveștile din spatele oamenilor de succes.

 

Știinţa poate să fie nouă, dar legile succesului nu sunt. Ca toate legile știinţifice, ele sunt universale și eterne. Ele stau la baza a milioane de povești individuale despre eșec și succes, fiecare dintre acestea putând fi examinată și înţeleasă prin această nouă lentilă”, explică Albert-László. Provenind dintr-o familie de meseriași din Transilvania, autorul mărturisește în primul capitol al cărții că a fost fascinat dintotdeauna de modul cum funcționează lucrurile și, poate chiar această curiozitate de meseriaș l-a ajutat să devină om de știință.

 

Albert-László Barabási definește în „Formula” 5 legi ale succesului, descrie modul lor de funcționare și cum pot fi folosite de fiecare persoană pentru a obține recunoaștere și recompense. Prima spune că performanța determină succesul, dar, când performanța nu poate fi măsurată, succesul e determinat de rețele. Performanța este un ingredient al succesului, pe care însă nu-l garantează. În domenii precum artă și chiar știință, performanța nu poate fi măsurată, ca în cazul sportului, de pildă. Rețelele determină în acest caz succesul pentru că, așa cum spune profesorul, „succesul nu depinde de tine sau de performanța ta, ci de noi. Rețeaua este cea care susține reacția colectivă față de performanța ta”.

 

Performanța este limitată, dar succesul este nelimitat”. Cea de-a doua lege a succesului pare a da dreptate unui vechi proverb românesc, care spune „ban la ban trage”. Cercetările științifice atestă acest fapt: „Vestea bună e că, după ce ai obținut acea primă victorie, datele arată că vei câștiga iar și iar. Succesul poate să se autogenereze, crescând proporțional cu dimensiunile lui.”

Succesul anterior x aptitudinea = succesul viitor. Aşa formulează Albert-László Barabási cea de-a treia lege a succesului, pe care o consideră un adevărat motor al reușitei. Bazându-ne în egală măsură pe aptitudini și pe un succes anterior, nu avem cum să nu reușim în continuare. Însă aceste două lucruri trebuie să funcționeze convergent. „Cele două se multiplică, bazându-se una pe alta. A spera să ai succes doar cu unul dintre acești doi factori e ca și cum ai înmulţi orice număr cu zero. Asta îţi aduce exact… nimic”.

 

Deși succesul unei echipe necesită diversitate și echilibru, meritul pentru realizările grupului îi va fi atribuit unui singur individ. Aşa spune următoarea lege a succesului. „Mai presus de orice, ghemul imens și fluid de relaţii în care suntem încastraţi ne determină succesul”.

 

Dacă persiști, succesul poate să apară oricând”. Cea de-a cincea şi ultima lege a succesului, demonstrează că acesta nu are legătură cu vârsta biologică. De fapt, este modelat doar de disponibilitatea de a încerca iar și iar, pentru că, așa cum subliniază profesorul Barabási, „creativitatea nu are vârstă”. De exemplu, la 56 de ani, Einstein scria lucrarea despre „inseparabilitate cuantică”, considerată multă vreme doar o „divagație nechibzuită” a unei minți geniale, dar îmbătrânite. Astăzi în schimb, această teorie depășește în popularitate chiar și pe cea a relativității.

 

Marele merit al cărții semnate de Albert-László Barabási, Formula. Legile universale ale succesului, este că analizează succesul, îi demontează mecanismele cu ajutorul științei și ajută cititorii să înțeleagă cum funcționează. Astfel, fiecare persoană își poate stabili propria strategie prin care să atingă succesul: cât timp alocă performanței și promovării sau alegerii rețelelor care îi vor impulsiona creativitatea.

 

 

Comentarii

Evenimente

E! Entertainment transmite LIVE de pe covorul roşu „THE 2020 EMMY AWARDS”

Avatar

Published

on

Pe măsură ce starurile se adună în mediul virtual pentru cea mai importantă noapte din industria televiziunii, Giuliana Rancic și Vivica A. Fox sunt gazdele E! Live From The Red Carpet: The 2020 Emmy Awards, pentru a aduce fanilor interviuri amuzante și reale, precum și cele mai spontane reacții ale celor mai mari vedete, alături de corespondentul E! Style, Brad Goreski, Naz Perez și gazda E! News / The Rundown, Erin Lim.

 

E! va oferi cea mai extinsă acoperire a acestor premii pe TV, în mediul digital și pe platformele de socializare din Universal Lot în Universal City, California, luni, 21 septembrie, de la ora 1:00 a.m.  în reluare de la ora 18:00 și ora 20:00.

 

            E! Live From The Red Carpet este produs de Den of Thieves. Producători executivi sunt: Jesse Ignjatovic, Evan Prager, Barb Bialkowski și Amanda McPhillips.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Film

„Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” dă start filmărilor, primul lungmetraj caritabil din România

Avatar

Published

on

            Proiectul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”, o premieră pentru industria cinematografică din România, a intrat în linie dreaptă. Filmările pentru primul lungmetraj caritabil au început pe 9 septembrie, iar încasările se vor îndrepta în totalitate către Fundația HOSPICE Casa Speranței și către îngrijirea gratuită a pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil.

 

Scenariul filmului este scris de Mihai Mănescu (manager comunicare & brand, Fundația HOSPICE Casa Speranței), Andrei Huţuleac şi Matei Dima (co-scenarist, producător și actor), care se implică pro bono în acest proiect. Filmul, în regia lui Andrei Huțuleac, are ca punct de plecare poveștile adevărate ale mai multor copii pacienți ai fundației. Deși inspirat dintr-o realitate dureroasă, lungmetrajul își propune să transmită un mesaj despre speranță, fiind totodată o incursiune în lumea fantastică a uneia dintre cele mai importante opere literare pentru copii, „Amintiri din copilărie” a lui Ion Creangă.

Din distribuție mai fac parte Maya Prediger, Teodor Corban, Matei Dima (BRomania), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Corneliu Ulici și Ada Condeescu.

            „Doamne, ce mă bucur că putem da drumul la treabă din nou! Sunt foarte bucuros să revin pe platourile de filmare pentru al treilea film al meu, mi-a lipsit sentimentul ăsta. Am început deja să filmăm şi sunt entuziasmat că pot să mă implic într-un proiect care își propune să facă bine, să ajute pe cât mai mulți. Copiii au o energie fantastică și cu ajutorul lor putem spune mai departe o poveste care sper să schimbe mentalități. Noi toți cei care am acceptat să facem parte din echipa ce produce acest lungmetraj, știm că împreună putem ajuta și că prin implicare putem schimba vieți. De obicei, în orice producție mă implic, las o bucățică din mine, însă în cazul acestui lungmetraj sunt cu totul acolo pentru că este un film foarte aproape de sufletul meu”, spune Matei Dima, producătorul filmului.

            „Suntem bucuroși și recunoscători că, deși contextul pandemic a oprit temporar acest proiect, am putut reveni în forță datorită partenerilor și tuturor celor care se implică și susțin cauza îngrijirii paliative. Misiunea filmului este aceea de a transforma un subiect dificil şi delicat într-un film care poate fi vizionat de toţi membrii unei familii, indiferent de vârstă, fiind totodată o metaforă pentru speranţă şi iubire și este încă o dovadă că HOSPICE suntem toți. Până când filmul va apărea pe marele ecran, invităm și alți parteneri să ni se alăture acestui proiect, pentru că împreună putem face diferența cu adevărat pentru copiii și adulții afectați de o boală incurabilă”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv Fundația HOSPICE Casa Speranței.

 

Deși pandemia a oprit temporar desfășurarea acestui proiect, filmările au început cu sprijinul Kaufland România la Suceava și vor continua în București și împrejurimi, respectând cu strictețe normele de igienă și protecție impuse de contextul epidemiologic.

 

Lungmetrajul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” este produs de Prietenii Casei Speranţei, Colorbitor Productions și Viva la Vidra, în parteneriat cu Chainsaw Europe, și distribuit de Vertical Enterteinment.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Fashion

Se anunţă o toamnă plină de culoare şi stil cu noile colecţii marca O’La La

Avatar

Published

on

            După patru ani în care a profesat avocatura, Silvia Balan-Vițelaru și-a împlinit un vis, acela de a se juca cu formele, culorile, materialele și de a crea cele mai confortabile, feminine și vesele ținute. Chiar și pentru anotimpul ploios care stă să înceapă, Silvia a pregătit o colecţie vivace.

 

Cred că mai ales toamna și iarna avem nevoie de mai multă culoare, să ne binedispună și să contrasteze cu griul citadin”, declară Silvia. Exact de la această idee a pornit pregătirile pentru noua colecție vestimentară care va fi disponibilă în curând, pe site-ul O’La La: colecția fustelor de tul „Rainbow Cloud”.

Am ales această denumire luând în considerare aspectul pufos al fustelor și cromatica multicoloră a acestora, similară fenomenului natural numit „nor curcubeu”. Și pentru că toamna reprezintă reîntoarcerea la natură și la roadele sale, m-am inspirat în denumirea fiecărui model de fustă din toate cele cinci elemente ale naturii: apa, focul, lemnul, metalul și pământul. Așadar, denumirea fustelor este: Green Storm, Pink Moon, Blue Sky, Deep Ocean, Sweet Fire, Shadow, Sunlight, Ebony, Rose Gold.”, a mai adăugat designerul.

 

Silvia spune că fustele de tul, deși au un look diafan și romantic, pot crea atât outfituri casual, cât și elegante. „Sunt foarte versatile și pot fi purtate cu o varietate de piese vestimentare, de la cămăși, bluze și sacouri, până la tricouri de bumbac, pulovere sau jachete. Fustele cu mai puține straturi de tul merg perfect asortate cu o maletă sau o cămașă și un sacou, pot fi purtate și la birou cu o pereche de pantofi stiletto. De asemenea, fusta din tul poate fi inclusă și în ținute rock chic, asociate cu o jachetă din piele sau bocanci cu ținte.

Aceasta nu este singura noutate pe care creatoarea o pregătește pentru acest sezon. Ea va lansa, de asemenea, și o colecție office adresată femeii tinere, îndrăznețe, care merge la birou şi care, după cum precizează ea, se aliniază principiului dat de motto-ul brandului O’La La: „Designed to be noticed”.

 

Până când lansează cele două noi colecţii, Silvia Balan-Vițelaru le invită pe doamne și domnișoare să se bucure încă de ținutele de vară, de cele de plajă și de cele sport, de pe https://olalaoutfits.ro/ro/.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0