Afla de pe incomod.info cele mai bune metode prin care poți economisi bani ! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Afla de pe incomod.info cele mai bune metode prin care poți economisi bani !

Published

on

Deși nu ești genul de persoană care să cheltuiască fără măsură, constați cu surprindere că abia te descurci, cu toate că nici remunerația pe care o primești lunar drept salariu nu este una infimă. Cu greu reușești să mai pui un ban deoparte, așa cum se spune, și nu de puține ori apelezi la rude sau prieteni ca să te împrumute ”până la salariu”. Ce e de făcut? Relaxează-te și citește cu atenție rândurile următoare. Vei înțelege unde greșești și, mai ales, vei ajunge chiar și să economisești lunar câte o sumă de bani, mai mare sau mai mică, dar la care poți apela în cazurile neprevăzute.

 

Organizează-ți cheltuielile

 

Nu trebuie obligatoriu să cheltuiești toți banii pe care îi câștigi, iar dacă nu reușești să te abții să cumperi câte ceva de fiecare dată când ieși la plimbare sau în oraș, este timpul să iei măsuri. Potrivit https://www.incomod.info/, organizarea cheltuielilor este perfectă în acest caz. Fă-ți în fiecare lună o planificare a bugetului. Vezi care este suma pentru cheltuielile fixe, cât plătești pe lună pentru utilități, facturi, rata la bancă. Evident, la acestea nu trebuie să renunți, doar să vezi cât plătești pe lună pentru fiecare. Apoi, să analizezi? Chiar ai nevoie de abonament de X euro pentru mobil, sau mai poți să reduci, pentru că multe dintre facilitățile pe care le primești nici măcar nu le folosești? Și iată cum mai faci rost de câțiva bani.

Urmează alcătuirea unei liste în care sunt trecute cheltuielile variabile, care diferă de la o lună la alta: mâncarea, benzina, sau distracția. Aici este cel mai ușor să reduci costurile inutile, pentru că vei realiza rapid că nu era nevoie să comanzi mâncare la serviciu, când era mai ieftin să vii cu un pachețel de acasă. Și, chiar mai sănătos! Și nu, nu este o pierdere de timp, pentru că aici se duc majoritatea banilor din salariu, chiar dacă nu crezi!

 

Schimbă-ți obiceiurile

 

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci este să îți schimbi obiceiurile care te ”ușurau” rapid de bani. De altfel, l-ai intuit chiar de la punctul anterior, când ți-am explicat că multe dintre cheltuielile tale lunare nu sunt chiar necesare. Poți renunța, de exemplu, să te duci în fiecare week-end la cinema, și poți urmări un film bun și acasă. Invită-ți prietenii la tine, la un pahar de vorbă, și nu va mai fi nevoie să ieșiți în oraș și să cheltuiți enorm pentru o consumație infimă. Și exemplele pot continua. Da, lucrurile mărunte chiar contează, iar la finalul lunii, când faci totalul, vei rămâne surprins că ai reușit să economisești o sumă. Poate fi una mică la început, dar satisfacția va fi una mare, așa că luna viitoare vei găsi și alte metode de a renunța la unele plăceri nu atât de necesare, iar suma va crește. Treptat-treptat, suma care se va aduna nu va fi una de neglijat, iar la vară, de exemplu, vei putea avea concediul de vis, într-o locație exotică, fără să apelezi la împrumuturi sau descoperit de card. Totul din banii economisiți așa.

 

Planifică-ți bugetul pentru alimente

 

Cea mai mare parte a cheltuielilor noastre este… da, pe mâncare. Aici poți face multe reduceri importante. Astfel, poți renunța să mai cumperi pungi de cartofi congelați și gata de prăjit și îi înlocuiești cu cei clasici, pe care îi cureți și feliezi singur. Mult mai ieftin! Sau renunți la mâncarea comandată și gătești mai mult.

Din nou, bani economisiți, dar și o mai bună sănătate, deoarece folosești doar ingredient bune.

Nu este necesar să mergi zilnic la cumpărături. O dată pe săptămână este de ajuns pentru a cumpăra carnea, legumele, brânzeturile care rezistă mai mult, după care în cursul săptămânii nu vei cheltui decât pentru pâine și apă. O dată la două săptămâni sau pe lună aprovizioneaz-ți cămara cu tot ce ai nevoie: conserve, pungi cu făină, mălai, zahăr, pesmet, griș, leguminoase, condumente, sticle cu ulei sau oțet, și din nou, nu vei cheltui sume uriașe data viitoare când mergi la cumpărături.

 

Prinde ofertele speciale și reducerile

 

Ai nevoie de anumite produse, care au un preț destul de ridicat? Îți este necesar chiar acum, sau mai poți aștepta anumite reduceri sau oferte speciale? În acest ultim caz, este o modalitate excelentă de a economisi, iar dacă mai prinzi produsul în zilele de Black Friday, chiar poți afirma că ai dat lovitura. Comandă online, pentru că în acest fel ai parte chiar de mai multe oferte speciale, și în plus, poți returna și obiectul dacă acesta nu corespunde celor menționate pe site.

 

Controlează-ți cheltuielile

 

Renunță să mai cumperi tot felul de nimicuri ieftine, dar care adunate fac o mulțime de bani. Controlează-ți mai bine cheltuielile, iar la final vei ajunge să ai mai mulți bani de economisit. Te poți ajuta și cu unele aplicații de pe mobil, special concepute în acest scop, și care te vor învăța cum să fii ceva mai econom. Ceea ce te ajută foarte mult este fixarea unui scop.

Astfel, de exemplu, propune-ți ca suma pe care o economisești într-un an să o folosești la achiziționarea unei biciclete scumpe, a unui concediu de neuitat alături de familie într-o destinație de vis, sau chiar renovarea locuinței. Îți va fi mult mai ușor, pentru că vei avea o motivație bună. Și așa, lună de lună, vei fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului tău. Nu-i așa că sună de-a dreptul fantastic? Noi credem că da!

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending