Connect with us

ALL MEDIA

Agentia Nationala de Presa, Agerpres implineste astazi 125 de ani de la infintare

Redactia Radar de Media

Published

on

Agenția Națională de Presă AGERPRES este prima agenție de presă din România, istoria ei incepând la 27 martie 1889, când ministrul de externe, P. P. Carp, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României.

Agenția Telegrafică a României şi-a început activitatea practic o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena ”prima telegramă”, în esenţă prima ştire de presă.

De la prima telegramă până la ştiri multimedia, AGERPRES a transmis timp de 125 de ani cele mai importante informaţii în România, dar şi în afara ţării. Fie că vorbim despre cultură, documentare, politică, economie sau întâlniri la cel mai înalt nivel, AGERPRES a acoperit toate evenimentele de interes cu promptitudine şi obiectivitate.

Rebrandingul AGERPRES din 17 septembrie 2013 a introdus atât schimbarea identităţii vizuale, cât şi un nou format ce presupune dezvoltarea zonei multimedia, orientarea către mediul on-line, precum şi conceptualizarea a ceea ce numim jurnalist complet.

Prin alerte rapide, lansarea aplicaţiei mobile, dezvoltarea activităţii pe reţelele sociale, precum şi prin crearea de noi fluxuri, AGERPRES continuă să se adapteze schimbărilor mass-mediei internaţionale.

“Aniversarea a 125 de ani reprezintă pentru mine o zi extrem de specială și un motiv de mândrie. Mă simt onorat că fac parte din echipa primei agenţii de presă din România. Alături de colegii mei, am reușit să ducem mai departe valorile și misiunea AGERPRES, aceea de a informa prompt și obiectiv.

În ultimul an, AGERPRES a trecut printr-un proces de rebranding, a preluat președinţia ABNA-SE (The Association of the Balkan News Agencies), am fost prezenți la conferinţe internaţionale dedicate mass-mediei și am consolidat relațiile cu agențiile din cadrul EANA (The European Alliance of Press Agencies).

Cel mai recent proiect extern dezvoltat de AGERPRES a fost cel cu Fundația Thomson Reuters, colaborare prin care am organizat primul curs intensiv dedicat jurnalismului de investigație. Nu în ultimul rând, Casa Regală ne-a onorat prin decorarea cu distincția ”Nihil Sine Deo”, acordată cu ocazia împlinirii celor 125 de ani. Sigur, proiectele noastre nu se opresc aici, îmi doresc ca AGERPRES să devină cel mai important furnizor de știri din Europa de Est”, a declarat Alexandru Giboi, Director General AGERPRES.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending