Connect with us

Reportaj

Agricultura: la pământ – un reportaj de Cosmin Savu, duminica aceasta, la România, te iubesc!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Suntem primii la panglici, ași în promisiuni, experți la tocat bani, iar excepțiile sunt prea puține și în agricultura României, cea care este plină de contradicții, dar cu un potențial formidabil.

La 100 de ani de la Marea Unire, Cosmin Savu, reporter special România, te iubesc!, face o analiză a evoluției agriculturii românești și a modului în care programele de guvernare ajută fermierii să producă hrana pe care o punem pe masă.

„Ne lipsesc strategiile, iar dezvoltarea pare de multe ori haotică și dacă nu ar exista ajutoarele europene, agricultura ar fi chiar parțial falimentară. La toate acestea se adaugă și alte provocări – lipsa resursei umane, satele sunt depopulate, distrugerea industriilor de prelucrare alimentară care ar putea să aducă plus valoare muncii câmpului, emigrația și-a spus cuvantul din plin, dar și accesul la capitalizare și la bani pentru tehnologii noi cu randament ridicat”,  spune Cosmin Savu despre reportajul pe care telespectatorii îl vor putea vedea săptămâna aceasta.

Politicile macro sunt făcute adesea oportunist, oamenii nu știu care sunt direcțiile pe care să se axeze, nu au acces la studii și cercetări. Fermierii români își lucrează pământul ca acum 100 de ani, iar în tot acest timp, guvernanții cârpesc sistemul de irigații. Cum au fost puse pe butuci instituțiile de cercetare și cum agricultura românească a ajuns să fie dependentă de semințele altora, vedem duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending