Connect with us

UTILE

Ai nevoie de o firma de transport animale vii? Apeleaza la www.livestocktransport.ro pentru ca animalele vii transportate sa ajunga cu bine la destinatie

Avatar

Published

on

Ai nevoie de o firma de transport animale vii? Apeleaza la www.livestocktransport.ro pentru ca animalele vii transportate sa ajunga cu bine la destinatie

Transportul de animale vii este un domeniu de activitate foarte important pentru ca acesta pune la dispozitia clientilor modalitatea cu ajutorul careia animalele vii sunt transportate din punctul A in punctul B. Sunt foarte multe afaceri care se ocupa cu cresterea animalelor motiv pentru care este necesara transportarea lor dintr-un punct in altul. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul mijloacelor de transport. Calea rutiera este cea mai utilizata cale pentru transportarea animalelor vii. Chiar daca exista si alte cai de transport pentru animalele vii, calea rutiera este in acest moment cea mai eficienta cale pentru transportarea animalelor vii. Timpul scurt care trece din momentul preluarii animalelor vii si pana in momentul in care acestea sunt predate la destinatie reprezinta principalul motiv pentru care calea rutiera este cea mai buna varianta pentru transportarea animalelor vii.

Alegerea firmei de transport animale vii

Odata stabilit faptul ca, calea rutiera este cea mai buna varianta pentru transportarea animalelor vii trebuie aleasa firma care se va ocupa de transferul animalelor vii din punctul A in punctul B. Aceasta alegere trebuie realizata dupa analizarea in amanunt a ofertelor de pe piata. Oferta care ofera cele mai multe avantaje va fi cea castigatoare. In procesul de analizare a ofertelor existente in acest moment pe piata transportatorilor de animale vii trebuie sa tii cont de urmatoarele criterii:

 • Experienta acumulata de catre firma. Domeniul transportului este un domeniu in care riscurile sunt la un nivel ridicat, riscul de accident fiind cel mai important risc care exista in acest domeniu de activitate. Avand in vedere acest fapt trebuie ca in cadrul firmei aleasa pentru transportarea animalelor vii sa lucreze doar oameni cu experienta in acest domeniu de activitate. Este adevarat ca acest lucru nu inseamna ca persoanele cu experienta nu pot face accident insa, riscul ca o astfel de situatie sa se intample este mai scazut decat in cazul in care persoanele nu au deloc experienta. De asemenea, o firma de transport animale vii care are o anumita experienta in acest domeniu de activitate va oferi conditii de transport mult mai bune . Si acest detaliu este important in momentul alegerii firmei care se va ocupa de transportul animalelor vii.
 • Tipul de animale vii care pot fi transportate. Pe cale rutiera pot fi transportate mai multe tipuri de animale vii insa, nu toate firmele care ofera acest serviciu pot transporta toate tipurile de animale vii. Pentru a putea realiza un astfel de transport este necesar ca mijlocul de transport sa fie adaptat pentru transportul respectivelor animale vii. Acest lucru inseamna ca doar animalele vii pentru care sa realizat adaptarea mijlocului de transport pot fi transportate de catre firma care detine mijlocul de transport adaptat. Avand in vedere aceasta situatie trebuie cautata o firma care este specializata pe transportul tipului de animal care trebuie transportat dintr-un punct in altul.
 • Capacitatea de transport. Acest detaliu este foarte important in momentul in care este necesara transportarea unui numar mare de animale vii. Pentru ca, costul care trebuie platit pentru efectuarea transportului de animale vii sa fie cat mai bun este necesar ca, capacitatea de transport sa fie cat mai mare.
 • Animalele vii transportate trebuie sa ajunga in cel mai scurt timp posibil la destinatie. Acest detaliu trebuie urmarit in momentul in care se analizeaza ofertele de transport animale vii existente pe piata.

Brutaru Transport ofera cel mai sigur si rapid serviciu de animale vii

Avand o experienta de 10 ani in transportul intern si international de animale vii, Brutaru Transport este una dintre cele mai stabile firme de transport animale vii. Cei 10 ani de experienta, flota de transport alcatuita din 13 autotractoare si 13 semiremorci specializate in transport de lunga durata de animale vii precum si profesionalismul angajatilor sunt doar cateva dintre motivele pentru care aceasta firma de transport animale vii este alegereea potrivita in cazul in care iti pasa de integritatea animalelor vii transportate. Aceasta firma de transport animale vii este autorizata sanitar veterinar pentru a putea transporta ovine vii si porcine vii. Aceste doua categorii de animale se numara printre cele mai populare animale ceea ce inseamna ca aceasta firma de transport animale vii este alegerea unui numar mare de clienti. Toate mijloacele de transport sunt special adaptate pentru a putea transporta in cele mai bune conditii porcine vii si ovine vii. Pe toata durata transportului animalele sunt monitorizate atent pentru ca acestea sa aiba parte de cele mai bune conditii de transport.

Concluzii

Firma de transport Brutaru Transport este in acest moment una dintre cele mai eficiente metode prin care pot fi transportate porcine vii si ovine vii in cele mai bune conditi. Experienta avuta de catre personalul care lucreaza in cadrul firmei dar si atentia oferita pentru ca animalele vii transportate sa ajunga cu bine la destinatie sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care aceasta firma de transport animale vii reprezinta cea mai buna solutie la care poti apela atunci cand trebuie sa faci un transport de animale vii. Pentru a afla cat mai multe informatii despre serviciul de transport animale vii oferit de catre Brutaru Transport dar si pentru a putea lua legatura cu personalul care lucreaza in cadrul acestei firme de transport animale vii acceseaza https://www.livestocktransport.ro/.

Comentarii

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Noua aplicaţie smartphone pentru Skoda care identifică defecţiunile maşinii

Avatar

Published

on

            Noul instrument de diagnostic Skoda compara pur si simplu inregistrarile notelor motorului pentru a gasi cu precizie problemele pe care le poate avea masina ta. Este o aplicatie ideala pentru toti cei care detin un astfel de model de masina.

 

Skoda a finalizat testele unei noi aplicatii pentru smartphone, despre care crede ca ar putea face viata mult mai usoara pentru tehnicienii de la reprezentantele si centrele de service Skoda din toata Europa, pentru toate tipurile de reparatii, inclusiv reparatii turbine.

 

Numita Skoda Sound Analyzer, aplicatia a fost dezvoltata intern de catre Skoda si este un instrument simplu de diagnosticare ce avertizeaza despre potentiale defectiuni ale masinilor Skoda prin simpla ascultare a motorului. Skoda spune ca sistemul este atat de sensibil, incat poate auzi chiar si cea mai mica neregula la relantiul motorului si poate sugera o serie de servicii si remedieri pe loc.

 

Aplicatia inregistreaza sunetul motorului si il compara cu un set de inregistrari de control ale masinilor Skoda, asa cum ar trebui sa se auda de fapt. Poate detecta discrepante in semnalele sonore si foloseste un algoritm pentru a sugera cea mai buna metoda de reparatie pentru orice tehnician. Cum functioneaza ? Transpune fisierul audio intr-o spectrograma (o descriere vizuala a semnalelor acustice) si le compara cu setul de control pentru abateri in modelul spectrogramelor.

 

Sistemul are o precizie de peste 90%, potrivit Skoda, si nu functioneaza doar pe probleme legate de motor. Aparent, aplicatia Sound Analyzer poate atrage atentia si asupra defectiunilor sistemului de directie, cutiei de viteze si chiar compresorului de aer conditionat.

Traseele aplicatiei ruleaza din iunie 2019 pe o gama de 14 piete europene, iar la testarea acesteia au participat 245 de dealeri si centre de service Skoda.

 

Stanislav Pekar, seful post-vanzari al Skoda, a declarat: „Sound Analyzer este un prim exemplu al noilor oportunitati pe care le poate crea digitalizarea la Skoda, chiar si in ceea ce priveste post-vanzarile. Vom continua sa folosim in mod constant tehnologiile de inteligenta artificiala pentru a oferi clientilor nostri un serviciu si mai personalizat, imbunatatind astfel si mai mult experienta clientului.”

 

O alta tehnologie implementata de Skoda: SmartLink si MirrorLink

Multe dintre cele mai recente modele Skoda sunt echipate cu SmarkLink, dar ce este si ce face ? Cu ecranele tactile predominante acum in aproape fiecare masina noua comercializata, este mult mai usor pentru producatori sa integreze tehnologia telefoanelor mobile in sistemele lor din masina. Procedand astfel, ei pot profita de tehnologia sofisticata a smartphone-ului, permitand utilizatorilor sa acceseze o selectie de aplicatii prin intermediul telefonului lor. Abordarea Skoda in acest sens a inceput cu sistemul MirrorLink care, dupa cum sugereaza si numele, reflecta ecranul smartphone-ului android (si al unor tablete) de pe afisajul vehiculului.

 

Pentru utilizatorii de iPhone, CarPlay este singurul mijloc de conectare, altul decat cel audio Bluetooth, dar multi utilizatori de Android au posibilitatea de a alege MirrorLink sau Android Auto. Ultimul sistem este mai asemanator cu CarPlay prin faptul ca este un sistem cu software dedicat pentru functii precum navigarea si controlul vocal, care afiseaza informatii intr-un design atragator.

MirrorLink este un sistem open-source, astfel incat lista aplicatiilor compatibile pe care le puteti folosi in masina creste tot timpul, iar MirrorLink afiseaza aplicatiile disponibile sub forma compacta.

 

Conectarea smartphone-ului la o masina Skoda echipata cu SmartLink este simpla; utilizarea unui conector USB va oferi o conexiune instantanee si va mentine telefonul incarcat in acelasi timp, sau puteti cauta telefonul prin Bluetooth-ul masinii sau invers. Daca conectati un telefon Android, este posibil sa aveti optiunea de a va conecta prin MirrorLink sau Android Auto – puteti face acest lucru selectand unul sau altul din meniurile ecranului.

 

In prezent, SmartLink este montat pe Skoda cu sistemele de infotainment Columbus, Bolero si Amundsen, dar nu poate fi montat si pe modele fara aceste sisteme instalate.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

UTILE

„Atacurile de panică” – un ghid util pentru înțelegerea și vindecarea celor mai epuizante forme de teamă

Avatar

Published

on

             Inima bate foarte repede sau se aude foarte tare. Apare o senzație bruscă de căldură, însoțită de transpirație. Amorțeală, furnicături, amețeală, durere sau tensiune în piept, lipsă de aer, iar acestora li se adaugă o frică intensă. Lipsa controlului asupra propriului corp, a gândurilor și a emoțiilor crește și mai mult intensitatea acestor trăiri catastrofice. Așa arată pentru mulți oameni, cu diferite variații, atacurile de panică.

 

Cei care le-au experimentat știu că aceste trăiri sunt atât de intense și atât de reale, încât, cel puțin după primul atac, nu credeau să își mai revină. Însă, o caracteristică importantă a lor este aceea că vor lăsa tot timpul ceva în urmă: frica unui nou episod și alte atacuri la distanțe variabile în timp. Dar există nenumărate căi pentru a redobândi controlul și libertatea propriei existențe. Iar un prim pas ar fi înțelegerea acestor manifestări și însușirea unor tehnici de restabilire a propriei funcționalități.

 

Pentru cei care nu știu de unde să înceapă sau pentru care vizita la un specialist este un pas încă foarte mare, cartea Atacurile de panică, scrisă de psihologul David Carbonell și publicată la Editura Trei, este de un real ajutor. De ce ? Pentru că este scrisă de un profesionist în domeniul sănătății mentale, care la rândul său s-a confruntat cu propria experiență legată de teamă, cuprinde cazuri și exemple din practica sa clinică, oferă nenumărate ocazii în paginile cărții de conștientizare a ceea ce se ascunde în spatele unor atacuri de panică, plus exerciții, tehnici de abordare și rezolvare a acestui subiect.

 

Această carte cuprinde majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat în cei aproape 20 de ani de când ajut oamenii să își depășească panica și fobiile. Am făcut multe pregătiri în acești ani și am învățat mult din propria teamă de înălțimi, dar cele mai valoroase lecții despre cum să ajut oamenii să își gestioneze panica, le-am primit de la clienții mei. Această ocazie de a crea un manual, întregește acest proces și sunt recunoscător pentru oportunitatea de a transmite mai departe ceea ce am învățat”, dezvăluie Carbonell în introducerea uneia dintre cele mai complete cărți dedicate acestui subiect, adresate publicului larg.

 

Simptomele fizice sunt puternice și alarmante, așa că nu e de mirare că oamenii cred că sunt pe moarte sau că trăiesc ceva grav: leșin, o „cădere nervoasă” sau că își pierd controlul în diverse feluri. Este foarte important să observăm că aceste gânduri despre un dezastru sunt de asemenea simptome ale unui atac de panică. Nu sunt niște semnale clare și precise de pericol. Sunt simptome ale anxietății. Sunt pur și simplu gândurile pe care le ai de obicei când îți e teamă. (…) Teama este reală. Problema este că tu trăiești această frică reală când nu există un pericol real”, precizează autorul cărții „Atacurile de panică”.

 

El subliniază un aspect important, primul necesar a fi conștientizat și acceptat de către persoanele care trec printr-o astfel de experiență, este acela că efortul de a ascunde anxietatea și de a lupta contra ei reprezintă, de obicei, cel mai mare obstacol în calea recuperării. Ascunderea acestor frici și încercarea de a „îndura” aproape întotdeauna, agravează anxietatea. Un exemplu relevant în acest caz este vizita la medic. Mai ales că, de obicei, la primul atac ce pare că a venit „din senin”, cei mai mulți oameni se tem de probleme medicale la nivelul inimii sau alte boli fizice.

 

Dacă ai fost supus deja unor examinări riguroase și medicul tău te-a asigurat că ești sănătos, nu insista să fii testat din nou și din nou. (…) Experiența mi-a demonstrat că persoanele cu atacuri de panică sunt deseori consternate să audă acele cuvinte, „ești sănătos”, deoarece le sugerează că medical pur și simplu nu a găsit boala pe care ei cred sau speră că o au. Oamenii cu atacuri de panică speră adesea să găsească o problemă fizică, chiar o boală serioasă, pentru că nu vor să creadă că au o problemă „psihică” sau mentală”. Acesta fiind un aspect mai greu de acceptat, mai ales că, subliniază autorul, mulți oameni se simt mai degrabă jenați că au sentimentul acestor reacții ciudate, care îi fac mult mai vulnerabili decât o boală fizică.

 

Dar tulburarea de panică, anxietatea, atacurile de panică afectează milioane de oameni din toată lumea și survin, cel mai adesea, între 18 și 35 de ani, după o perioadă de schimbări majore din zone importante ale vieții, schimbări de serviciu, locuință, familie, îngrijorări pentru siguranța materială sau cele legate de sănătate și pot fi un răspuns al psihicului la perioade îndelungate de dificultăți și incertitudini.

 

De aceea este important, adaugă David Carbonell, ca volumul „Atacurile de panică” să fie tratat ca un ghid, ca un partener pe drumul vindecării și își sfătuiește cititorii să lectureze cu atenție și răbdare, nu doar să răsfoiască cele patru capitole, să rezolve fiecare exercițiu la rând, fără a desfășura alte activități în același timp. Nu promite o călătorie ușoară, pentru că, de altfel, nicio incursiune în lumea propriilor emoții nu are cum să fie așa, iar acesta este un „subiect dificil pentru tine și ar fi ciudat dacă nu ai simți deloc anxietate. Acceptă-ți sentimentele, citește și rezolvă exercițiile cât de bine poți la acel moment”. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

David Carbonell este director fondator al Centrului de Tratament al Anxietății din Chicago, unde lucrează de 20 de ani cu pacienți cu tulburări de anxietate.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

UTILE

5 motive pentru care trebuie să ții cont de sistemul de rafturi în designul restaurantului

Avatar

Published

on

Te-ai gândit ce sistem de rafturi vrei să alegi pentru restaurantul tău? În acest domeniu, alegerea echipamentului potrivit este deosebit de importantă. De exemplu, în catering, sunt necesare rafturi specializate, sisteme din oțel inoxidabil. Ca proprietar de restaurant, probabil și proiectarea spațiului de depozitare în mod adecvat face parte din planurile tale.

Iată care sunt principalele 5 motive pentru care designul restaurantului poate începe cu alegerea sistemului de rafturi:

1. Creșterea capacității de stocare

Într-o bucătărie profesională, uneori este destul de dificil să găsești suficient spațiu de depozitare. Pentru asta sunt necesare sisteme de rafturi care permit maximizarea capacității de stocare. Există diferite sisteme moderne de depozitare care se adaptează perfect bucătăriei și care sunt disponibile în oferta de rafturi de pe Bigg.ro în multe formate.

2. Siguranța alimentelor

În mod cert nu trebuie să folosești rafturi vechi, care au urme de rugină și care pot pune în pericol clienții, personalul și restaurantul. Când proiectezi un restaurant trebuie să faci lucrurile foarte bine încă de la început, iar sistemul de rafturi este important și pentru siguranța alimentelor.

Cum trebuie să fie rafturile pentru un restaurant?

În mod normal trebuie alese rafturi care sunt rezistente, durabile, realizate din materiale fiabile, anticorozive. De exemplu, rafturile din polipropilenă sunt rezistente și ușor de curățat. În plus, acestea pot suporta greutăți mari, rezistă la temperaturi ridicate, nu ruginesc și sunt necorozive.

3. Rafturile se aleg înainte de adăugarea corpurilor de iluminat

Iluminatul are rolul de a crea o atmosferă adecvată în spațiul respectiv, deci nu trebuie ignorat. De regulă se finalizează după alegerea rafturilor. Corpurile de iluminat în bucătărie se aleg și în funcție de designul sistemului de rafturi. Proiectarea iluminatului este creată și în conformitate cu proiectarea spațiului de depozitare.

Atmosfera restaurantului este realizată în ansamblu, deci trebuie gândită și în funcție de zonele separate – spațiul pentru bucătărie, spațiul de depozitare al produselor. Se ține cont și de alte zone, precum sunt sala de restaurant unde se servește masa, cafeneaua sau barul. Lumina în aceste zone este diferită în funcție de scopul special dorit.

4. Ține cont de toate detaliile

Alegerea rafturilor se face ținând cont de toate detaliile și anume:

 • Spațiul trebuie utilizat în mod eficient
 • Proiectarea rafturilor se realizează pentru fiecare spațiu separat
 • Rafturile trebuie să maximizeze fluxul operațional
 • Rafturile adecvate pot genera practici de organizare mai bune
 • Folosirea unui sistem de rafturi insuficient poate întârzia execuția comenzilor
 • Rafturile trebuie să fie compacte și cât mai funcționale
 • Toate rafturile trebuie să fie de calitate, pentru că altfel ele vor trebui reparate în mod constant în viitor, sau chiar înlocuite cu altele noi.

Alegerea unor echipamente fiabile pentru restaurant este o garanție a profitabilității afacerii.

5. Nu uita de noile tendințe!

Designul restaurantului trebuie să fie wow, să includă elemente importante din noile tendințe ale modei, dar și pe elemente generale, clasice, care creează o atmosferă deosebită. De exemplu interiorul bucătăriei ar putea fi într-un stil modern, dar în același timp unic și elegant, care să includă și materiale naturale și elemente industriale, ce țin de designul de interior.

Pentru a nu greși, se poate apela la ajutorul unui specialist în design pentru restaurante și cafenele.

Cele mai frecvente greșeli, care se fac în amenajarea restaurantului, sunt:

 • Plafonul poate fi inestetic dacă anumite conducte și cabluri ale sistemului de stingere al incendiilor sunt lăsate la vedere
 • Spațiul trebuie utilizat în mod adecvat, dar fără a crea senzația de sufocare; între mese trebuie să fie un culoar destul de larg, pentru un plus de confort în încăpere
 • Atenție la detalii și la calitate, pentru a nu ajunge în situația în care abordarea să fie neprofesionistă
 • Folosirea unor accesorii suplimentare poate aglomera spațiul; în plus, astfel de lucruri, chiar dacă țin de decor, pot fi greu de curățat după ce acumulează praf
 • Alegerea unui design care a fost folosit și în altă locație nu va impresiona clienții, va crea un clișeu, care cu siguranță nu va funcționa în atragerea succesului.

În ultimii ani s-a pus accent pe mobilierul de calitate, care s-a dovedit a fi foarte important pentru designul unui restaurant.

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending