vineri, februarie 23, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneEmisiuniAici e Radio Europa Liberă. La microfon: Gelu Ionescu Lumea şi...

  Aici e Radio Europa Liberă. La microfon: Gelu Ionescu Lumea şi noi, 17 iunie, ora 18.20, la TVR INFO

  Mihaela Crăciun aduce duminică, la Lumea şi noi, pe TVR INFO, un nou episod din seria Aici e Radio Europa Liberă. În această săptămână, la microfon… Gelu Ionescu.

  Critic şi istoric literar, eseist şi jurnalist, născut la 8 iunie1937, Gelu Ionescu a lucrat timp de doisprezece ani la Radio Europa Liberă (1983-1995). A fost Senior Program Editor, comentator politic şi realizator al programului Actualitatea culturală românească. În România, a fost asistent, apoi lector la Catedra de literatură comparată şi teorie literară la Universitatea din Bucureşti, din 1963 până în 1982, an în care s-a exilat. A publicat „Romanul lecturii”, „Orizontul traducerii”, „Les débuts littéraires roumains d’Eugène Ionesco. 1926-1940”, „Anatomia unei negaţii”, „Copacul din câmpie”, „Covorul cu scorpioni”. Colaborează încă din 1962 cu revistele „Contemporanul”, „Viaţa românescă”, „Amfiteatru”, „România literară”, „Vatra”, „Steaua”, „Apostrof”.

  La Europa Liberă, Gelu Ionescu a realizat emisiunea „Perspective europene”, despre ce se petrece în Europa, în domeniul artelor. Apoi a preluat emisiunea culturală prezentată de Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, făcând totodată şi un comentariu pur politic în „Actualitatea românească”.

  Ce ar putea sa intereseze la jurnaliştii de la Europa Liberă , consideră profesorul Gelu Ionescu, e un anumit fel de a folosi libertatea. „Libertatea se învaţă şi eu am învăţat-o aici, în contextul democraţiei în care am avut şansa să trăiesc din ’82 încoace. Libertatea se învaţă şi când o înveţi atunci ştii că eşti şi responsabil pentru faptul că participi la libertate”, declară el în interviul acordat la München Mihaelei Crăciun.

  De la München, s-auzim numai de bine”, ne spune realizatoarea Mihaela Crăciun în fiecare sâmbătă şi duminică, la TVR INFO, alături de jurnalişti români de la Radio Europa Liberă.

  Despre Lumea şi noi: Sub genericul Lumea şi noi, TVR INFO şi TVR Internaţional continuă difuzarea seriei Aici e Radio Europa Liberă. La microfon… Printre cei intervievaţi se numără Mircea Carp, Şerban Orescu, Neculai Constantin Munteanu, Gelu Ionescu, Pavel Chihaia, Radu Călin Cristea, Mary Georgescu, Nicolae Stroescu Stănişoara, Anneli Ute Gabanyi,Carmen Pompey, Dinu Calcianu, Ioana Crişan, Ion Dumitru, Mihai Rusu etc. Unii dintre jurnaliştii cu care Mihaela Crăciun a stat de vorbă la Műnchen se apropie de aniversarea vârstei de 90 de ani. Sunt personalităţi care au participat la cruciada împotriva comunismului. Pe unii asta i-a costat viaţa.

  Despre TVR INFO: Canalul de ştiri al televiziunii publice are din 2 mai 2011 o nouă identitate, atât la nivel vizual, cât şi în conţinut. Relansat sub sloganul „Televiziunea de ştiri a românilor”, TVR INFO are o nouă grilă de programe, cu emisiuni de ştiri şi dezbateri pe teme de actualitate internă, politică externă, economie, afaceri şi sport. Din oră în oră, TVR INFO transmite cele mai proaspete ştiri din ţară şi de peste hotare, iar principalele subiecte ale zilei sunt discutate pe larg cu jurnalişti profesionişti şi invitaţi din tot spectrul politic, economic şi social, în cadrul Dezbaterilor INFO+.

  Rebrandingul TVR INFO – lansat iniţial ca un canal axat pe informaţii utilitare – a fost unul dintre principalele obiective ale noului management al TVR, instalat în iulie 2010. Demersul de a repoziţiona în content şi imagine TVR INFO face parte dintr-un proces mai amplu al TVR, de redefinire a rolului său de serviciu public de media, care promovează jurnalismul responsabil şi dezbaterile pe teme relevante pentru România. TVR INFO este recepţionat în toate reţele de cablu şi în sistemul Direct to Home – DTH. Utilizatorii de iPhone sau iPad pot urmări live TVR INFO pe mobil sau tabletă din orice colţ al lumii, descărcând aplicaţia TVR INFO din AppStore.

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente