Connect with us

Revista Presei

Al 31-lea Congres European de Spectroscopie Moleculară (EUCMOS 2012) la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

Redactia Radar de Media

Published

on

În perioada 26-31 august 2012 Universitatea Babeş-Bolyai găzduieşte lucrările celui de-al 31-lea Congres European de Spectroscopie Moleculară (EUCMOS 2012) – un eveniment ştiinţific internaţional de lungă tradiţie şi cu o reputaţie deosebită în rândul cercetătorilor din domeniul ştiinţelor naturii – organizat pentru prima dată în Romania de către Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 27 august începând cu ora 9.00 în amfiteatrul Aula Magna din clădirea Facultăţii de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor, în prezenţa Preşedintelui Comitetului Internaţional al Congresului EUCMOS, Prof. dr. Austin Barnes de la Universitatea Salford din Marea Britanie, al Preşedintelui Academiei Române, Academician Ionel Haiduc, al Rectorului Universităţii Babeş-Bolyai Academician Ioan Aurel Pop, al reprezentanţilor Comitetului de Organizare Prof. Dr. Simion Aştilean, Prof. Dr. Onuc Cozar şi Prof. Dr. Vasile Chiş precum şi a unui număr însemnat de personalităţi ştiinţifice din ţară şi străinătate, editori ai principalelor reviste de specialitate, rectori de universităţi, directori de institute de cercetare şi firme producătoare de echipamente de cercetare. La acest congres sunt aşteptati peste 300 participanţi, cercetători de renume din domeniul ştiinţelor naturii, fizicieni, chimişti, biologi, medici, farmacişti din SUA, Canada, Japonia, Germania, Franţa, Italia, Austria, Polonia, Rusia, etc.

Ne face o deosebită plăcere să vă adresăm invitaţia de a participa la lucrările congresului EUCMOS 2012 şi totodată vă adresăm rugămintea ca prin intermediul publicaţiilor/emisiunilor realizate de reporterii Dvs. să informaţi publicul larg despre evenimentele acestui congres. Programul complet al congresului îl găsiţi afişat la adresa de internet http://www.phys.ubbcluj.ro/eucmos2012/ şi este rezumat in broşura ataşată.

Spectroscopia Moleculară este o metoda de cercetare prin care se măsoară şi analizează cantitatea de lumină absorbită, emisă sau împrăştiată de moleculele din compoziţia unui material artificial sau natural, în urma interacţiunii acestuia cu lumina. În ultimii ani metodele de spectroscopie optică au făcut progrese remarcabile care au condus la lărgirea sferei de aplicabilitate în domenii interdisciplinare care interesează deopotrivă fizica, chimia, biologia, medicina, farmacia, ştiinţa materialelor şi ingineria mediului. Spectroscopia moleculară este aplicată în mod curent nu numai în laboratoare de analize medicale sau industriale dar şi în dezvoltarea nanotehnologiilor care deschid perspective noi în medicină, cum ar fi de exemplu în diagnosticul şi tratamentul unor boli prin analize spectroscopice deosebit de sensibile la nivelul unei singure molecule.

Cu deosebită consideraţie,

Prof. dr. Simion Aştilean, în numele comitetului de organizare EUCMOS 2012

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending