Connect with us

ȘTIAI CĂ...?

Al treilea sezon al Film în Sat, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural debutează între 28 – 30 iunie la Rășinari, Sibiu

Published

on

Reclame

Festivalul de arta „Film in Sat”, imaginat de actorul Toma Cuzin, revine in 2024 cu un nou sezon de proiectii de filme romanesti si intalniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru si ateliere de creatie, toate cu acces gratuit. L

ocalitatea in care debuteaza „Film in Sat” este Rasinari, in judetul Sibiu, iar aceasta prima editie a festivalului va avea loc intre 28 si 30 iunie, aducand locuitorilor din mediul rural trei zile de activitati culturale si de invitati de seama.

Dupa Rasinari, alte localitati din tara se vor regasi pe lista de evenimente a festivalului de arta.

„«Daca eu pot, poti si tu» nu este un motto, este un fapt. O spun cu toata convingerea. Cultura m-a ajutat sa-mi asum si sa-mi depasesc conditia. Proiectul «Film in Sat» vine cu o sansa uriasa pentru foarte mulţt copii si tineri din mediul rural: accesul la cultura,” spune Cuzin Toma, initiatorul festivalului.

Cultura aduna comunitatea, iar arta in toate formele ei va poposi in batatura: filme, concerte, un spectacol de teatru si ateliere creative.

Participantii vor avea oportunitatea de a-i cunoaste personal pe invitatii festivalului, printre care se numara echipele filmelor de lungmetraj si scurtmetraj din program, actori de teatru si muzicieni apreciati, care vor participa la sesiuni de intrebari si raspunsuri si la intalniri cu publicul.

La Rasinari se vor vedea doua filme romanesti care au umplut salile in ultimul an: vineri seara va fi proiectat „Libertate”, in regia lui Tudor Giurgiu, iar sambata seara comedia „Visul”, in regia lui Catalin Saizescu. Programul va fi completat si de o selectie de scurtmetraje romanesti.

Pe scena vor urca The Groovy Bastards, iar DJ Vasile va sustine un jam session cu invitati. Festivalul va fi inchis de spectacolul „Emigrantii”, al Teatrului Mic din Bucuresti, pe un text de Sławomir Mrożek, in regia lui Claudiu Istodor, cu Cuzin Toma si Tudor Istodor.

Sambata, in prima parte a zilei, vor avea loc ateliere menite sa contribuie la dezvoltarea creativitatii tinerilor si adultilor din mediul rural prin arta, de la pictura la broderie si magie.

Programul complet al evenimentelor de la Rasinari este disponibil pe https://filminsat.ro/.

Dupa succesul inregistrat de prima editie, care a avut loc la Pestisani (Gorj) si Dolhasca (Suceava) in 2022, la care au participat peste 7000 de persoane, Film in Sat a revenit in 2023 cu 4 editii, la Islaz (Teleorman), Cernatesti (Dolj), Pestisani (Gorj) si Murighiol (Tulcea), aducand filmul si alte forme ale artei in fata unui public de peste 15.000 de persoane.

Evenimentele organizate sub conceptul „Film in sat” au pus 6 localitati rurale pe harta turistic-culturala a Romaniei, iar comuna Pestisani, incepand cu cea de-a doua editie a festivalului, a fost declarata statiune turistica.

Proiectul, organizat de Asociatia Culturala „CUZIN TOMA – Daca eu pot, poti si tu”, isi propune sa aduca mai aproape de sufletul omului filmele romanesti, atat de apreciate la marile festivaluri internationale, dar atat de rar vazute de publicul larg din tara noastra.

Ne puteti urmari pe Facebook, Instagram si YouTube.

Organizator: Asociatia Culturala „CUZIN TOMA – Daca eu pot, poti si tu”

Finantator: Ministerul Culturii.

Cu sprijinul: Primaria Rasinari.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending