„Alege rețeta națională” cu Horia Vîrlan, din 9 octombrie la Prima TV - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

„Alege rețeta națională” cu Horia Vîrlan, din 9 octombrie la Prima TV

Published

on

             Din 9 octombrie, la Prima TV, de la ora 20.30, începe „Alege rețeta națională”, primul cooking show în care se vor selecta cele mai bune preparate tradiționale românești. „Alege rețeta națională” este primul concurs culinar TV în care orice bucătar amator are șansa de a demonstra, chiar la el acasă, că preparatul său numărul 1 merită să fie numit Rețetă Națională.

 

„Alege rețeta națională” se vede la Prima TV, din 9 octombrie, de la ora 20.30 și este prima competiție de gătit preparate tradiționale, în care concurenții se notează reciproc, iar Horia Vîrlan are drept de veto prin propriile lui note, care pot răsturna oricând clasamentul. „Concurenții sunt pricepuți în bucătărie, dar mai mult decât atât, fiecare dintre ei doreşte să dăruiască celor care se uită la emisiune câte un pic din zestrea culturală a locului în care s-a născut. Ba prin meșteșuguri străvechi, ba prin muzică, ori dansuri populare specifice zonei, concurenţii vor sa trezească sentimentul național fără a transforma acest lucru în naționalism. Mai mult decât atât, la emisiune participă reprezentanți din comunitățile poloneză, armeană, maghiară ori rusă, ba chiar şi o reprezentantă a comunității vlahilor din Bulgaria, deci este ceva ce nu trebuie ratat”, spune Horia Vîrlan.

În fiecare episod, Horia Vîrlan și trei concurenți din zone diferite ale României, poposesc pe rând, la fiecare acasă. Acolo, fac cunoștință cu rudele gazdei, descoperă gospodăria și sursele ingredientelor pentru gătit, se împrietenesc cu locurile și obiceiurile. Concurentul gazdă gătește apoi asistat de ceilalți doi. El poate cere ajutorul adversarilor la diferite etape ale rețetei și îi poate învăța diferite „trucuri” culinare personale.

 

Maestrul bucătar Horia Vîrlan a bătut țara în lung și în lat pentru a găsi cea mai bună rețetă tradițională și ne spune că: „În primul rând, „Alege rețeta națională” este altă mâncare de pește, ca să rămânem în domeniu: concurs, dar nu atât între cei care gătesc, ci între rețetele lor. Care rețete, musai, trebuie să fie tradiționale, să reprezinte zona, locul unde s-a născut fiecare concurent. În fiecare episod, vom avea trei concurenți din zone diferite ale țării, toți pasionați de gătit, dar nu bucătari profesioniști. Ei vor găti pe rând, fiecare acasă la el și asistat de ceilalți doi, care la final, după degustare, îi notează preparatele. Voi puncta și eu ce voi gusta, am dreptul meu de veto! Iar în final va fi o singură rețetă câștigătoare, rețeta naţională a episodului. Dincolo de rețete, vom descoperi, sau mai bine zis vom redescoperi cât de frumoasă e țara asta a noastră, câte locuri sunt de văzut și câți oameni minunați duc mai departe obiceiuri și meșteșuguri de altădată. Și adevărat vă zic: vom avea mult de călătorit, de admirat și de gustat.”

Alege rețeta națională se vede la Prima TV, din 9 octombrie, de la ora 20.30 și din 16 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 20.00. Alte informaţii despre emisiune se găsesc pe Facebook la adresa:

Advertisement

https://www.facebook.com/Alege-Reteta-Nationala-114001333727817/

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending