Alege simplitatea! Florin Noje, ambasador L'Oréal Professionnel, te sfătuiește cum se piaptănă corect părul - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Alege simplitatea! Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel, te sfătuiește cum se piaptănă corect părul

Published

on

Zilnic, mass-media îți prezintă femei care întruchipează frumusețea absolută. Machiajul profesional, silueta de invidiat, ținuta impecabilă sunt împachetate frumos într-un zâmbet de milioane. Fără să-ți dai seama, îți însușești ideea că și tu ar trebui să arăți la fel. Și tu suspini când vezi modele ce afișează un păr drept și strălucitor ? Nu! Nu ești singura care se confruntă cu o astfel de situație. Majoritatea femeilor se descurajează când își dau seama că ele nu îndeplinesc idealul de frumusețe transmis prin intermediul canalelor de comunicare.

 

Totuși, a fi normal înseamnă a avea defecte și a face greșeli. Realitatea în care trăim arată altfel. Este firesc că părul să nu te asculte de fiecare dată. Diminețile în care te confrunți cu un păr încâlcit nu trebuie privite cu dezamăgire. Să fii specială nu înseamnă să arăți de fiecare dată ca scoasă din cutie. Privește esența lucrurilor și nu te lăsa păcălită de tot ceea ce se promovează în jurul tău. Știi și tu cum e să ascunzi dezordinea din dormitor când ești în criză de timp și musafirii trebuie să ajungă. Important este să fie living-ul așa cum trebuie. Așadar, ca să răspundem în acest spirit întrebării de mai sus, ne întoarcem și la experții pe nișă, făuritorii zilnici de frumusețe. Ce ne spun stiliști cu experienţă despre perierea corectă a părului ? Atunci când simți că șuvițele tale nu te ascultă, să te pregătești cu câteva stylinguri la care să apelezi de fiecare dată când electrizarea sau lipsa de volum chiar nu vor să cedeze.

            Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel și hair-stylist în București, este de părere că:  “dacă reușeșți să îți pui la punct un ritual de îngrijire minimal și să îl urmezi cu regularitate, nu vei mai avea probleme precum lipsa volumului, electrizarea, lipsa formei. Este foarte important să îți cunoști textura, orientarea naturală a firului de par, să experimentezi cu câteva produse de calitate – șampoane, măști, fixative – și să vezi care se potrivesc și care te ajută să-ți menții stylingul zilnic fără să faci din acest ritual centrul vieții tale. De aceea, firmele și saloanele profesionale, astăzi, lucrează mai ales în direcția amplificării stilului natural. Sigur, să nu citim acest standard ca libertatea de a fi neglijente – din contră, presupune un focus mai mare pe atuurile naturale tocmai pentru că, în styling – ca peste tot – trăim apogeul epocii frumuseții libere. De aceea, inclusiv periajul corect se face după principiile eliberării.”

 

Așadar, venită chiar de la maeștrii în domeniu, confirmarea că lucrurile simple sunt de fapt cele mai prețioase: înainte să-ți faci griji de cum poți să ai bucle rezistente, asigură-te că ai reușit să te pui în valoare complet.  De exemplu, dacă vorbim de pieptănatul corect al părului – baza oricărui ritual de îngrijire, primul pas pentru a putea ajunge la rezultatele pe care ți le-ai dorit dintotdeauna.

 • Nu trebuie să te străduiești foarte mult. Nu te mai gândi la cât de bine arată părul mângâiat ușor de vânt al femeilor din reclame. Știi și tu foarte bine că vântul nu este deloc blând când vine vorba de coafuri.
 • În primul rând, mizează pe calitate. Alege o perie sau un pieptăn rezistente și fabricate din materiale de calitate superioară. Recomandată este utilizarea ustensilelor din bambus. Apoi, pieptănarea se face de sus în jos. Oricât de mult te-ai grăbi să pleci, încearcă să nu tragi de păr. Ai nevoie de mișcări ferme, continue. În caz contrar, te vei confrunta cu problema căderii părului, a ruperii lui și a stagnării creșterii. De ce crezi că “nu îți crește mai mult de umeri” ? Exact – se rupe.
 • După ce ai terminat, asigură-te că părul buclucaș va fi pieptănat ori de câte ori este nevoie. Însă nu exagera. Ține minte, naturalețea este cea mai bună soluție în orice situație.
 • Un păr care atrage priviri este unul îngrijit corespunzător. Nu încerca să cosmetizezi lucrurile.  Aranjează-ți corect părul și te vei simți mult mai frumoasă decât manechinele pe care le vezi în reclame.

 

Mai multe reguli de baza pentru o îngrijire infailibilă:

 • alege stylingul care îți conferă cea mai mare lejeritate și care pune în valoare textura naturală a părului.
 • atunci când alegi tunsoarea, ia în calcul și momentele de maximum stres (precum o zi cu ploaie).
 • alege lenjerie din mătase și nu din bumbac. Acesta din urmă e prietenul suprem al electrizarii. Nu va face altceva decât să deschidă și mai tare solzii de cheratină ceea ce duce la părul umflat și uscat cu care ne trezim.
 • părul ondulat se spală dimineața și nu seară. Cu o frecvență medie de două şamponari și jumătate pe săptămâna s-a trecut de la igienă la îngrijire.
 • foarte important, masca sau balsamul, să nu lipsească. Altfel, o să avem mari probleme cu electrizarea părului.

 

În plus, același Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel și cu experiență de top în nișă, ne recomandă o serie de stylinguri evergreen, care ne scot din impas de fiecare dată. Favoritele noastre sunt:

Advertisement
 1. Coadă împletită: nu doar că ține cosițele uscate, dar permite o serie de variaţii creative care, de exemplu, pot da bine la birou sau la un party casual.
 2. Coadă de cal: din aceleași motive pentru care am optat pentru împletituri. Legată la baza capului și răsucită în interior, „înviorată” cu accesorii, ridicată și prinsă într-un coc balerină sau lejer. Anything goes.
 3. Cocul lejer, prins într-un elastic simplu și înviorat de câteva șuvițe a-la-legere.

Abia așteptăm să ne spui care ți se poriveşte mai tare!

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending