Connect with us

Business

Alegerea unor corpuri de iluminat moderne – o provocare frumoasă

Published

on

Din păcate, graba de a vedea locuința pusă la punct cât mai repede ne face să acordăm mai puțină importanță unui aspect esențial – iluminatul.

Alegerea incorectă a corpurilor de iluminat poate strica tot ce s-a plănuit și poate împiedica desfășurarea unor activități, cum ar fi cititul sau gătitul. De asemenea, designul nepotrivit al acestora poate deranja din punct de vedere estetic și poate face ca întreaga locuință să pară lucrarea unui amator.

Câteva lucruri utile în alegerea corpurilor de iluminat

Tentația de a pune o lustră în fiecare cameră încă mai există. Din păcate, chiar dacă pare o soluție simplă și eficientă, va avea efecte negative în scurt timp de la montaj, iar bugetul alocat inițial va trebui să sufere modificări.

În alegerea corpurilor de iluminat trebuie să se țină cont neapărat de tipul camerei:

  • Sufrageria – Este recomandată o lustră de dimensiuni mai mari, direct proporționale cu suprafața încăperii. Dacă încăperea este decorată într-un stil clasic, se poate opta și pentru un candelabru, iar dacă se obișnuiește să se citească în această încăpere, este necesar un lampadar lângă locul unde va avea loc lecturarea.
  • Dormitor – În această cameră nu este nevoie de foarte multă lumină. Astfel, se pot alege veioze sau lampadare cu intensitate luminoasă mai scăzută, menite a crea atmosfera calmă, premergătoare somnului.
  • Birou – Această încăpere are nevoie de lumină suficient de puternică pentru a permite o bună desfășurare a activităților. Sunt recomandate lustrele de dimensiuni medii, a căror lumină să se împrăștie în mod egal pe toată suprafața și o lampă specială ce va fi amplasată pe birou.
  • Bucătărie – Este o altă cameră care are nevoie de lumină multă, recomandabile în această situație fiind benzile LED, așezate deasupra locurilor unde se prepară alimentele. Pe lângă acestea, este necesară o lustră suspendată, ce poate fi poziționată deasupra zonei de dining.
  • Baie – Este nevoie de corpuri de iluminat rezistente la umezeală și la schimbările bruște de temperatură. Deasupra chiuvetei este necesară o lumină mai puternică, LED de preferat, iar în rest pot fi montate aplice. Și plafonierele sunt recomandate în această încăpere, oferind suficientă lumină și contribuind la crearea unei atmosfere aparte.
  • Hol – Deseori este lipsit de lumină naturală și are nevoie de aplice și plafoniere care să ofere suficientă lumină. Dacă în această încăpere există oglindă și se obișnuiește retușarea machiajului înainte de ieșirea din casă, atunci deasupra acesteia trebuie montat un corp de iluminat cu o intensitate mai mare.

Greșeli de evitat în alegerea corpurilor de iluminat

Pentru rezultatele scontate, atunci când se aleg corpurile de iluminat pentru reamenajarea locuinței ar fi ideal dacă s-ar evita următoarele greșeli:

  • Prea multe aplice și lustre, prea puține veioze și lampadare – într-o încăpere este necesar să existe un echilibru între iluminatul primar și cel secundar, astfel că este bine să nu se exagereze cu nici unul dintre acestea.
  • Corpuri de iluminat de dimensiuni mari, în camere mici și invers – creează un dezechilibru la nivelul întregii camere, stricând întregul aspect.
  • Corpuri de iluminat montate la înălțimea greșită – atunci când are loc montajul trebuie să se acorde o atenție mai mare modului în care este cade lumina, o lumină prea apropiată sau prea depărtată putând deveni deranjantă și obositoare.

Designul corpurilor de iluminat – diferența între bun gust și kitsch

Modul în care arată un corp de iluminat poate contribui decisiv la crearea unei imagini deosebite într-o încăpere. De aceea, este important ca acesta să fie ales în funcție de restul elementelor decorative, de mobilier și în funcție de restul corpurilor de iluminat din respectiva cameră.

În acest sens, materialul din care este fabricat are o influență aparte. Fie că este vorba de o lustră din cristal, de o aplică din metal sau de o lampă suspendată din ceramică, important este ca întreg produsul să reflecte calitatea și să fie rezistent, astfel încât să își justifice costul.

Domicilio – o varietate de corpuri de iluminat moderne

Pe domicilio.ro se găsesc corpuri de iluminat moderne, pentru toate gusturile. Numărul mare de modele de lămpi suspendate, aplice, veioze și lampadare va face mult mai ușoară găsirea produselor necesare iluminării unei case moderne, care reflectă personalitatea celor ce locuiesc în ea.

Advertisement

Fie că este vorba de o aplică TWIST W0 din metal sau de o lampă suspendată din lemn TRIANGLE S2, calitatea vorbește de la sine. Prețul unui corp de iluminat variază în funcție de tip, numărul de becuri, dimensiuni și materiale, fiind cuprins între 120 de lei și 3200 de lei.

De asemenea, Domicilio asigură asistență tehnică competentă, atentă și implicată, astfel încât clientul să se bucure de rezultate excelente din toate punctele de vedere.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending