Connect with us

BUSINESS

Alegerea unor corpuri de iluminat moderne – o provocare frumoasă

Published

on

 

Din păcate, graba de a vedea locuința pusă la punct cât mai repede ne face să acordăm mai puțină importanță unui aspect esențial – iluminatul.

Alegerea incorectă a corpurilor de iluminat poate strica tot ce s-a plănuit și poate împiedica desfășurarea unor activități, cum ar fi cititul sau gătitul. De asemenea, designul nepotrivit al acestora poate deranja din punct de vedere estetic și poate face ca întreaga locuință să pară lucrarea unui amator.

Câteva lucruri utile în alegerea corpurilor de iluminat

Tentația de a pune o lustră în fiecare cameră încă mai există. Din păcate, chiar dacă pare o soluție simplă și eficientă, va avea efecte negative în scurt timp de la montaj, iar bugetul alocat inițial va trebui să sufere modificări.

În alegerea corpurilor de iluminat trebuie să se țină cont neapărat de tipul camerei:

  • Sufrageria – Este recomandată o lustră de dimensiuni mai mari, direct proporționale cu suprafața încăperii. Dacă încăperea este decorată într-un stil clasic, se poate opta și pentru un candelabru, iar dacă se obișnuiește să se citească în această încăpere, este necesar un lampadar lângă locul unde va avea loc lecturarea.
  • Dormitor – În această cameră nu este nevoie de foarte multă lumină. Astfel, se pot alege veioze sau lampadare cu intensitate luminoasă mai scăzută, menite a crea atmosfera calmă, premergătoare somnului.
  • Birou – Această încăpere are nevoie de lumină suficient de puternică pentru a permite o bună desfășurare a activităților. Sunt recomandate lustrele de dimensiuni medii, a căror lumină să se împrăștie în mod egal pe toată suprafața și o lampă specială ce va fi amplasată pe birou.
  • Bucătărie – Este o altă cameră care are nevoie de lumină multă, recomandabile în această situație fiind benzile LED, așezate deasupra locurilor unde se prepară alimentele. Pe lângă acestea, este necesară o lustră suspendată, ce poate fi poziționată deasupra zonei de dining.
  • Baie – Este nevoie de corpuri de iluminat rezistente la umezeală și la schimbările bruște de temperatură. Deasupra chiuvetei este necesară o lumină mai puternică, LED de preferat, iar în rest pot fi montate aplice. Și plafonierele sunt recomandate în această încăpere, oferind suficientă lumină și contribuind la crearea unei atmosfere aparte.
  • Hol – Deseori este lipsit de lumină naturală și are nevoie de aplice și plafoniere care să ofere suficientă lumină. Dacă în această încăpere există oglindă și se obișnuiește retușarea machiajului înainte de ieșirea din casă, atunci deasupra acesteia trebuie montat un corp de iluminat cu o intensitate mai mare.

Greșeli de evitat în alegerea corpurilor de iluminat

Pentru rezultatele scontate, atunci când se aleg corpurile de iluminat pentru reamenajarea locuinței ar fi ideal dacă s-ar evita următoarele greșeli:

  • Prea multe aplice și lustre, prea puține veioze și lampadare – într-o încăpere este necesar să existe un echilibru între iluminatul primar și cel secundar, astfel că este bine să nu se exagereze cu nici unul dintre acestea.
  • Corpuri de iluminat de dimensiuni mari, în camere mici și invers – creează un dezechilibru la nivelul întregii camere, stricând întregul aspect.
  • Corpuri de iluminat montate la înălțimea greșită – atunci când are loc montajul trebuie să se acorde o atenție mai mare modului în care este cade lumina, o lumină prea apropiată sau prea depărtată putând deveni deranjantă și obositoare.

Designul corpurilor de iluminat – diferența între bun gust și kitsch

Modul în care arată un corp de iluminat poate contribui decisiv la crearea unei imagini deosebite într-o încăpere. De aceea, este important ca acesta să fie ales în funcție de restul elementelor decorative, de mobilier și în funcție de restul corpurilor de iluminat din respectiva cameră.

În acest sens, materialul din care este fabricat are o influență aparte. Fie că este vorba de o lustră din cristal, de o aplică din metal sau de o lampă suspendată din ceramică, important este ca întreg produsul să reflecte calitatea și să fie rezistent, astfel încât să își justifice costul.

Domicilio – o varietate de corpuri de iluminat moderne

Pe domicilio.ro se găsesc corpuri de iluminat moderne, pentru toate gusturile. Numărul mare de modele de lămpi suspendate, aplice, veioze și lampadare va face mult mai ușoară găsirea produselor necesare iluminării unei case moderne, care reflectă personalitatea celor ce locuiesc în ea.

Fie că este vorba de o aplică TWIST W0 din metal sau de o lampă suspendată din lemn TRIANGLE S2, calitatea vorbește de la sine. Prețul unui corp de iluminat variază în funcție de tip, numărul de becuri, dimensiuni și materiale, fiind cuprins între 120 de lei și 3200 de lei.

De asemenea, Domicilio asigură asistență tehnică competentă, atentă și implicată, astfel încât clientul să se bucure de rezultate excelente din toate punctele de vedere.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Angajare muncitori straini pentru potgorii

Published

on

 

Se auresc frunzele si fructele de atata stat in soare. Din vii se ridica o aroma imbatatoare. Cel putin parfumul de tamaioasa este irezistibil. Au inceput deja muncile de toamna, iar in sate greu gasesti oameni. Pe de o parte, populatia rurala este in curs de imbatranire sau a migrat in mediul citadin, pe de alta parte, cei in putere care au ramas au treburile lor pe care trebuie sa le termine pana la caderea primei brume.

Atat in zonele de campie, cat si in cele de deal si de munte toamna este multa munca. Porumbul este de cules, merele si perele de adunat din livada, strugurii culesi si pusi in vase speciale, cartofii si sfecla de scos si transportat in silozuri sau in pivnite.

In multe din satele Romaniei, campania este sustinuta de 3-4 zilieri care nu fac fata tuturor cererilor, care au tariful de 10 lei pe ora.

Cei care sunt harnici si se prezinta la locul de munca dimineata si pleaca seara tarziu, ajung la 100 de lei pe zi. Este meritul lor sa castige bine, muncind mai mult, dar penuria de forta de munca inseamna acceptarea unor compromisuri de catre angajator. De pilda, cei cativa zilieri fac pauze dese de tigara si daca mai arunca si chistoacele nestinse bine intr-un lan de porumb sau in apropierea unei fanarii, va imaginati ce pagube pot produce! Cand se lucreaza mecanizat, proprietarul fermei nu poate fi de acord ca zilierii lui sa consume alcool, fiindca se pot accidenta in orice moment.

In curand se vor coace viile si boabele zemoase cazute pe pamant inseamna pierderi sigure. De aceea zilierii trebuie tocmiti din timp.

Ar fi pacat de banii investiti in toate lucrarile de intretinere a viei!

Cea mai eficienta solutie o reprezinta angajare straini https://unitedimmigration.ro/ mediata de specialistii extrem de atenti cu alegerea muncitorilor, Unitedimmigration.ro.

Totul este sa completezi formularul de solicitare forta de munca din timp si sa iti respecti promisiunile facute viitorilor angajati. Ca fermier, ca intreprinzator, te vei regasi in multe dintre devizele lor. Iata care sunt acestea:

-oamenii trebuie sa lucreze pentru oameni cu toata puterea fiintei lor si sa fie rasplatiti pe masura. Piata de munca trebuie sa functioneze pe principiile onestitatii.

-pentru toate lucrarile, personalul care urmeaza sa fie angajat trebuie selectat cu atentie, se impune sa aiba studii de specialitate si experienta.

-forta de munca adusa din strainatate este triata cu atentie prin intermediul partenerilor din strainatate.

-angajatorii sunt sustinuti sa gaseasca muncitori pentru toate domeniile solicitate ca totul sa se faca perfect si la timp. Constructorii, fermierii, posesorii de restaurante, pensiuni si hoteluri pot primi personalul de care are nevoie ca afacerile lor sa nu fie stopate si sa se ajunga la faliment.

In Nepal sau in Filipine sute de muncitori asteapta sa fie adusi in Romania, unde sa lucreze si sa primeasca drepturile cuvenite, iar acestia sunt mai aproape de tara noastra decat cred datorita firmei Unitedimmigration.ro.

Asiaticii sunt constiinciosi, harnici si responsabili, de aceea solicitati-I cu incredere sa va culeaga potgoriile sis a va ajute sa faceti vinul!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Rămâi în siguranţă! Alegerea pantofilor pentru condus!

Published

on

 

Eşti un şofer pasionat şi îţi place să mergi mult în drumeţii cu maşina, sau pur şi simplu depinzi de maşină pentru a ajunge zilnic la job?  În oricare din aceste cazuri, ţinuta aleasă este foarte importantă, dar în special tipul de încălţăminte ales. Dacă în cazul bărbaţilor este foarte simplu, pentru că majoritatea mizează pe pantofi sport, în cazul femeilor lucrurile stau puţin altfel.

Fiecare femeie îşi doreşte să arate chic atunci când merge undeva, iar pantofii sport nu sunt întotdeauna prima alegere. În plus, dacă la job trebuie să participe foarte des la şedinţe formale iar ţinuta trebuie să fie una elegantă, din care pantofii cu toc nu pot lipsi, lucrurile se complică.

Cum alegi încălţămintea pentru condus

Varianta simplă este următoarea: pleci de acasă încălţată în nişte pantofi de condus cu talpa joasă, foarte confortabili şi îţi iei pantofi cu toc de schimb. Sau optezi pentru o ţinută chic, formală, care merge de minune asortată la nişte balerini eleganţi sau sandale elegante cu talpa joasă.

Caracteristicile principale ale pantofilor de condus trebuie să fie următoarele: să asigure un nivel de confort ridicat, să aibă talpa subţire și să nu alunece în condiţii de umiditate, tocul să atingă podeaua pentru îmbunătăţirea controlului asupra pedalelor şi, desigur, să nu strângă piciorul.

Variantele de încălţăminte pentru care pot opta femeile sunt: pantofi sport Nike, tenişi Converse,teniși Vans, balerini, mocasini sau espadrile. Partea bună este că aceste tipuri de încălţăminte se vor putea asorta, în funcţie de model, cu o mulțime de articole vestimentare de la rochii sofisticate, până la pulovere tricotate şi cămăşi cu un aer masculin. Posibilităţile sunt infinite!

Ia aminte!

Este bine cunoscut faptul că femeile trebuie să evite pantofii cu toc înalt sau cu talpa înaltă atunci când sunt la volan, deoarece aceştia pot fi foarte periculoşi, putând încetini considerabil timpul de reacţie în cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute. Iar dacă te gândeai că acest lucru nu este posibil, trebuie să ştii că pericolele asociate purtării pantofilor cu toc sunt generate de faptul că tocul se poate prinde foarte uşor în covoraş atunci când trebuie să pui frână sau să accelerezi.

Pe lângă pantofii cu toc, slapii sunt de evitat, deoarece pot aluneca uşor din picioare şi, în anumite cazuri, se poate întâmpla ca pedalele să se prindă între talpa șlapilor şi picior, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra autoturismului.

Sfatul nostru este să eviţi chiar şi ghetele atunci când eşti la volan, deoarece sunt grele, nu se simt bine pedalele, iar în plus piciorul poate rămâne blocat sub pedale.

Atunci când îţi alegi pantofii de condus ţine cont de următorul lucru: găsirea pantofilor perfecţi nu îţi va îmbunătăţi tehnicile de şofat, ci este mai degrabă o necesitate, care te va ţine mereu pregătită pentru orice situaţie poate apărea în trafic!

 

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/j4nBSqFf08U

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Ton, ton să gustăm

Published

on

 

Renumită pentru faptul că este sănătoasă și plină de savoare, dieta mediteraneană este cea mai iubită dietă. Poate pe undeva și pentru că este asociată cu vacanțele, dar nu doar din acest motiv.  Alimentația de acest tip încurajează și scăderea în greutate, fără mari eforturi.

Un alt punct forte este că promovează preparatele foarte ușor digerabile și foarte ușor… „preparabile”. Și tu, și stomacul tău veți „munci” mai puțin.

 

Adevărul este că în sezonul cald nimănui nu-i vine să mănânce feluri de mâncare grele, pline de grăsimi și prăjeli. Mai degrabă sunt preferate salatele, chit că acestea nu sunt sățioase dacă sunt preparate exclusiv din legume. Pentru a le oferi consistență, dar păstrând în același timp caracteristicile unei salate sănătoase, cel mai potrivit este peștele. Mai exact tonul. Acest tip de pește reprezintă o importantă sursă de acizi grași Omega-3, benefici pentru sistemul cardiovascular, care totodată protejează plămânii împotriva astmului, creierul împotriva bolii Alzheimer și declinului cognitiv și articulațiile împotriva artritei. De asemenea, tonul este și o importantă sursă de vitamine din grupul B și de acid folic.

 

Conservele de ton Eva, produse ale brandului alimentar Podravka, numărul 1 din regiunea Adriatică, sunt preparate din cele mai bune părți ale peștelui, fiind bogate în proteine valoroase ce conțin aminoacizi și minerale esențiale. Conservele Eva de ton în suc propriu sunt cele mai potrivite pentru cei care vor să mănânce echilibrat, la un nivel caloric scăzut. Bucățile suculente de ton, de culoare crem, sunt preparate fără ulei suplimentar, în așa numita saramură – sau apă salină – ce se toarnă peste ton pentru a-i păstra gustul delicios și natural. Având un conținut mic de grăsimi, acest produs este preferatul consumatorilor care caută alimente ușoare, dar nutritive.

 

Cum gusturile se spune că nu se discută, cei care totuși preferă tonul conservat în ulei vegetal se pot bucura de gustul lui onctuos. Conservele Eva de ton în ulei vegetal conțin bucăți de pește de calitate superioară, tăiate manual și trecute printr-o minimă prelucrare, putând fi savurate atât în salate, cât și în pachețelul de școală de către copii.

 

Și cum am putea oare vorbi despre dieta mediteraneană fără să îi acordăm uleiului de măsline atenția binemeritată… Când un ulei de măsline de calitate întâlnește bucățile de ton… de același rang cu el, acestea devin fine, moi și suculente, iar rezultatul întâlnirii lor, în conservele Eva, este scandalos de delicios.

 

O gustare sănătoasă și dietetică? Un aperitiv plin de savoare? Pateul de ton Eva, fin și foarte tartinabil, aromatizat cu condimente atent selecționate, este răspunsul. Doar imaginează-ți o felie de baghetă crocantă, pe care stă tolănit lejer pateul de ton Eva. Simți aroma?

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: