Connect with us

Business

Alegerea unor corpuri de iluminat moderne – o provocare frumoasă

Redactia Radar de Media

Published

on

Din păcate, graba de a vedea locuința pusă la punct cât mai repede ne face să acordăm mai puțină importanță unui aspect esențial – iluminatul.

Alegerea incorectă a corpurilor de iluminat poate strica tot ce s-a plănuit și poate împiedica desfășurarea unor activități, cum ar fi cititul sau gătitul. De asemenea, designul nepotrivit al acestora poate deranja din punct de vedere estetic și poate face ca întreaga locuință să pară lucrarea unui amator.

Câteva lucruri utile în alegerea corpurilor de iluminat

Tentația de a pune o lustră în fiecare cameră încă mai există. Din păcate, chiar dacă pare o soluție simplă și eficientă, va avea efecte negative în scurt timp de la montaj, iar bugetul alocat inițial va trebui să sufere modificări.

În alegerea corpurilor de iluminat trebuie să se țină cont neapărat de tipul camerei:

  • Sufrageria – Este recomandată o lustră de dimensiuni mai mari, direct proporționale cu suprafața încăperii. Dacă încăperea este decorată într-un stil clasic, se poate opta și pentru un candelabru, iar dacă se obișnuiește să se citească în această încăpere, este necesar un lampadar lângă locul unde va avea loc lecturarea.
  • Dormitor – În această cameră nu este nevoie de foarte multă lumină. Astfel, se pot alege veioze sau lampadare cu intensitate luminoasă mai scăzută, menite a crea atmosfera calmă, premergătoare somnului.
  • Birou – Această încăpere are nevoie de lumină suficient de puternică pentru a permite o bună desfășurare a activităților. Sunt recomandate lustrele de dimensiuni medii, a căror lumină să se împrăștie în mod egal pe toată suprafața și o lampă specială ce va fi amplasată pe birou.
  • Bucătărie – Este o altă cameră care are nevoie de lumină multă, recomandabile în această situație fiind benzile LED, așezate deasupra locurilor unde se prepară alimentele. Pe lângă acestea, este necesară o lustră suspendată, ce poate fi poziționată deasupra zonei de dining.
  • Baie – Este nevoie de corpuri de iluminat rezistente la umezeală și la schimbările bruște de temperatură. Deasupra chiuvetei este necesară o lumină mai puternică, LED de preferat, iar în rest pot fi montate aplice. Și plafonierele sunt recomandate în această încăpere, oferind suficientă lumină și contribuind la crearea unei atmosfere aparte.
  • Hol – Deseori este lipsit de lumină naturală și are nevoie de aplice și plafoniere care să ofere suficientă lumină. Dacă în această încăpere există oglindă și se obișnuiește retușarea machiajului înainte de ieșirea din casă, atunci deasupra acesteia trebuie montat un corp de iluminat cu o intensitate mai mare.

Greșeli de evitat în alegerea corpurilor de iluminat

Pentru rezultatele scontate, atunci când se aleg corpurile de iluminat pentru reamenajarea locuinței ar fi ideal dacă s-ar evita următoarele greșeli:

  • Prea multe aplice și lustre, prea puține veioze și lampadare – într-o încăpere este necesar să existe un echilibru între iluminatul primar și cel secundar, astfel că este bine să nu se exagereze cu nici unul dintre acestea.
  • Corpuri de iluminat de dimensiuni mari, în camere mici și invers – creează un dezechilibru la nivelul întregii camere, stricând întregul aspect.
  • Corpuri de iluminat montate la înălțimea greșită – atunci când are loc montajul trebuie să se acorde o atenție mai mare modului în care este cade lumina, o lumină prea apropiată sau prea depărtată putând deveni deranjantă și obositoare.

Designul corpurilor de iluminat – diferența între bun gust și kitsch

Modul în care arată un corp de iluminat poate contribui decisiv la crearea unei imagini deosebite într-o încăpere. De aceea, este important ca acesta să fie ales în funcție de restul elementelor decorative, de mobilier și în funcție de restul corpurilor de iluminat din respectiva cameră.

În acest sens, materialul din care este fabricat are o influență aparte. Fie că este vorba de o lustră din cristal, de o aplică din metal sau de o lampă suspendată din ceramică, important este ca întreg produsul să reflecte calitatea și să fie rezistent, astfel încât să își justifice costul.

Domicilio – o varietate de corpuri de iluminat moderne

Pe domicilio.ro se găsesc corpuri de iluminat moderne, pentru toate gusturile. Numărul mare de modele de lămpi suspendate, aplice, veioze și lampadare va face mult mai ușoară găsirea produselor necesare iluminării unei case moderne, care reflectă personalitatea celor ce locuiesc în ea.

Fie că este vorba de o aplică TWIST W0 din metal sau de o lampă suspendată din lemn TRIANGLE S2, calitatea vorbește de la sine. Prețul unui corp de iluminat variază în funcție de tip, numărul de becuri, dimensiuni și materiale, fiind cuprins între 120 de lei și 3200 de lei.

De asemenea, Domicilio asigură asistență tehnică competentă, atentă și implicată, astfel încât clientul să se bucure de rezultate excelente din toate punctele de vedere.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading

Business

Avantajele de a avea un seif in casa sau la birou

Avatar

Published

on

Multi oameni sunt de parere ca inchirierea unei casete de valori la banca este cea mai buna modalitate de a-si pastra obiectele importante in siguranta. Dar daca este vorba de documente si articole la care ai nevoie de acces rapid? In acest caz, cea mai buna optiune este de a achizitiona un seif pentru casa sau birou. Iata care sunt beneficiile pe care ti le ofera un seif in propria casa sau birou:

Ai acces instant la documente

Exista documente de care ai nevoie imediat: din pacate, bancile nu sunt disponibile 24/7. Ce se intampla daca ai nevoie de un document in perioada in care bancile sunt inchise, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale? Prin instalarea unui seif acasa sau la birou, poti avea acces rapid la documente precum pasaport, certificat de nastere, titluri, investitii, plan de asigurare si dosare importante, oricand doresti.

Protectie

Solicitand unui profesionist sa instaleze un seif acasa sau la birou, poti fi sigur ca obiectele tale valoroase sunt protejate in permanenta, iar seiful nu va putea fi mutat cu usurinta din loc. Pentru birou, este necesar sa alegi un seif de dimensiuni mari, de preferat cu fanta, pentru ca accesul la depunere sa fie permis oricui, insa la continut sa poata ajunge doar persoanele autorizate. Pentru protectie maxima, in special in cazul documentelor importante, poti alege seifuri cu dubla certificare, ceea ce inseamna ca vei fi protejat si impotriva efractiei dar si importiva incendiilor.

Un alt beneficiu al seifului, este faptul ca tii intr-un singur loc obiectele de care ai nevoie si astfel nu mai exista riscul sa le pierzi. Chiar daca nu sunt valoroase, sunt importante, iar documentele precum buletinul, pasaportul si alte acte, pot duce la un proces de recuperare stresant, obositor si durabil daca sunt pierdute sau ratacite.

Pastrezi armele de foc departe de raza copiilor

Prin achizitionarea unui seif, ai garantia ca pistolul sau munitia ta nu va ajunge pe maini gresite. Seiful pentru arme poate fi instalat intr-o zona mai putin accesibila, departe de ochii copiilor sau al persoanelor care iti calca pragul. Astfel, ai garantia ca accesul la arma iti este permis doar tie sau persoanelor autorizate.

Un seif nu numai ca iti ofera acces usor la documente si obiectele de valoare, dar ti le pastreaza in siguranta in orice moment al zilei. Asadar, nu-ti expune obiectele de valoare la riscuri inutile si pur si simplu achizitioneaza un seif pentru a beneficia de toate avantajele enumerate mai sus. Exista foarte multe modele de seifuri disponibile pe piata, in dimensiuni variate si cu utilitati diverse. Este important sa te documentezi si sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, fie pentru birou sau casa. Seifurile pot fi instalate pe podea, in perete sau asezate in interiorul mobilei. Ia in considerare caracteristicile si achizitioneaza un seif pentru pastrarea in siguranta a obiectelor valoroase.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0