marți, martie 19, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăLIFE STYLELife StyleAlergatul – o activitate cu numeroase beneficii

    Alergatul – o activitate cu numeroase beneficii

    Corpul omenesc imbatraneste din cauza ca sangele isi pierde abilitatea de a-l hrani si proteja cum trebuie. Maduva osoasa produce globule rosii si un tip de celule albe, insa pe masura ce inaintam in varsta, ea se impurifica si produce din ce in ce mai putine celule folositoare. Dar, daca invatam sa ne curatam maduva, aceasta va produce din nou sange proaspat si sanatos. Una din caile de a pastra aceasta capacitate a maduvei este miscarea.

    O forma foarte la indemana de a face miscare este alergatul. Acesta nu va fi benefic daca alergam 3 zile, apoi renuntam, ci asa cum se intampla cu orice domeniu, trebuie evoluat treptat. Alergatul se invata in timp, de la cum sa iti misti musculatura, la respiratia din timpul alergatului, care este esentiala. Astfel ca, alergatul zilnic aduce noi si noi modificari ale corpului.

    Fie ca este effectual la sala pe banda de alergare, sau acasa in acelasi fel sau in parcul de langa casa, cert este ca alergatul ar trebui sa fie acea activitate de care sa nu se lipseasca nici o persoana daca doreste sa duca o viata echilibrata si sanatoasa.

    Nu incercati inca din prima zi sa dati 10 ture de parc sau sa alergati 1 ora acasa pe banda, deoarece veti fi extenuati daca nu sunteti obisnuiti cu efortul, veti intepeni in orele ce vin din cauza febrei musculare si mai mult ca sigur veti renunta foarte repede. Nu va descurajati daca nu reusiti sa va miscati decat cateva minute – este firesc sa fie asa, nu aveti antrenament, insa exact cum sunteti acum neplacut surprinsi ca nu aveti cine stie ce performante, asa de rapid veti fi impresionati de puterea pe care o veti capata daca va tineti de treaba.

    Nu incercati sa copiati sau sa depasiti pe nimeni din prima tura – primele alergari sunt de obisnuire a corpului cu acest exercitiu solicitant pentru el, nu navigati pe internet ca sa va alegeti timpul optim de alergare sau viteza ideala, veti avea suficient timp pentru asta, acum incercati sa va cunoasteti ritmul.

    Exista pe piata din domeniu numeroase tipuri de benzi de alergare pentru uz casnic, deci daca va doriti sa faceti sport, nici macar vremea rece nu va poate opri. Alergatul zilnic incurajeaza organismul sa produca mai mult sange, care are rol de a suplini necesitatile corpului pe durata efortului. Astfel ca, din start, protejeaza inima, impiedica imbatranirea producand sange proaspat si reduce colesterolul. Un alt beneficiu este ca se imbunatateste si circulatia cerebrala, ceea ce inseamna cresterea performantelor intelectuale, capacitatii de memorare si concentrare, deci a unei stari de bine per total.

    Alergatorii inraiti sunt rareori tristi sau obositi, asta pentru ca alergatul zilnic reduce nivelul de stres si combate oboseala, implicit depresia si alte afectiuni psihice cauzate de epuizarea fizica si intelectuala. Sa nu uitam ca alergatul zilnic creste stima de sine, increderea in propriile puteri, optimismul si previne tulburarile comportamentale. Se poate observa foarte usor ca persoanele active sunt mult mai optimiste si fericite decat cele sedentare, si chiar mai slabe, deoarece alergatul arde calorii, deci este cea mai buna metoda de a slabi rapid si a obtine formele bine proportionate, deoarece sunt solicitati cam toti muschii.

    Previne, de asemenea, osteoporoza. Studiile arata cat se poate de clar ca alergatorii au un risc mai scazut de boli cardiovasculare, infarct si diabet. Riscurile de cancer (in special de colon, san, endometru si plamani) sunt si ele mai mici. Alergatul scade presiunea sangvina, creste nivelul de colesterol bun si ajuta imunitatea sa lupte cu raceli si cu alte virusuri. Nici sanatatea ochilor nu e scapata din vedere – alergatul reduce riscul de cataracta si degenerare maculara. Persoanele care au probleme cu somnul, vor observa in scurt timp ca alergatul le aduce un somn profund de bebelus, iar noptile albe vor disparea din viata lor.

    Cand te hotarasti sa incepi sa alergi zilnic, ai in vedere cateva detalii importante pentru sanatatea ta. Ai nevoie de somn si odihna inainte de a depune efort, deci nu neglija acest aspect, altfel apare epuizarea. Inainte de a incepe sa alergi propriu-zis, ai nevoie de cateva exercitii de intindere a muschilor, iar dupa alergare este bine sa faci exercitii de relaxare. Ca sa rezisti, trebuie sa o iei treptat, asadar, nu alerga prea mult din prima.

    Redactia Radar de Media

    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

    Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente