Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei "Mereu Aproape", a strâns donaţii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundaţii - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei „Mereu Aproape”, a strâns donaţii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundaţii

Published

on

75 de familii vor petrece sărbătorile de iarnă în locuinţe noi datorită milioanelor de români care s-au alăturat campaniei „Apa trece, România rămâne”. Printr-o mobilizare incredibilă, Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei „mereu Aproape” alaturi de jurnaliştii de la Antena 3 şi de la Observator au reuşit să strângă donaţii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundaţii.

În vara acestui an, furia naturii s-a dezlănţuit peste viaţa a mii de familii din Moldova. Au curs ape, au curs lacrimi, iar casele au căzut una câte una. Speranţa a reapărut însă odată cu promisiunea Fundaţiei „Mereu Aproape” de a veni în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii.

Zeci de muncitori au lucrat de dimineaţă până seara pentru a termina casele promise celor loviţi de ape. N-au muncit singuri. Sinistraţii au pus umărul la treabă şi au participat la construirea propriului viitor. Sambătă, 11  decembrie, prima casă a fost inaugurată  la Săuceşti, în judeţul Bacău. În ea s-a mutat Dumitru Chiriac, un pensionar văduv, în vârstă de 85 de ani. Cu o „avere” de câteva găini şi 350 de lei pensie, bătrânul povesteşte cum mânca trei zile dintr-o pâine. Campania „Apa trece, România rămâne” a făcut ca uitarea şi nepăsarea să fie şterse din destinul acestui om care nu credea că va prinde iarna sub un acoperiş călduros.

„Într-o ţară în care speranţa dispare pe zi ce trece, românii au demonstrat că solidaritatea e posibilă în faţa unor lovituri greu de imaginat. Milioane de români au donat bani, iar sute de firme au oferit materiale de construcţii. După ce s-a tras linie, s-a ajuns la un total de un milion o sută de mii de euro, 850.000 de euro in conturi plus materiale de construcţii. O sumă impresionantă dar investiţia nu a fost numai una materială. Dăruirea, pasiunea, răbdarea şi timpul au fost alte ingrediente importante

pentru a oferi o viaţă nouă românilor afectaţi de inundaţii. O ţară întreagă a participat la reclădirea acestor vieţi” a declarat Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei „Mereu Aproape”.

În următoarele zile, alte trei case din Săuceşti vor fi date în folosinţă. Până la sfârşitul anului vor fi gata 75 de locuinţe: şase case în judeţul Bacău la Mărgineni şi Săuceşti, şase în Suceava la Pătrăuţi, 50 în oraşul Dorohoi, cel mai grav afectat de inundaţii, cinci locuinţe la Doljeşti în Neamţ şi alte opt în Mogoşeşti Siret din judeţul Iaşi. Pentru toate aceste case s-au folosit 600 de tone de ciment, 150 de kilometri de fier şi armatură, plasă din fibră de sticlă  şi alte mii de bucăţi de cărămidă şi BCA.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending