Connect with us

A-Z NEWS

Alexandru Lazescu arata cu degetul problemele din jurnalismul romanesc

Published

on

Reclame

 

Alexandru Lazescu, presedintele-director general al TVR a condamnat in termini critici presa din Romania. El a spus ca o bila neagra este adusa de criza economica, insa a vorbit si de lucruri mai grave, cum ar fi “ santajul de presa”.

„După părerea mea, media a ajuns în cea mai degradată stare etică şi profesională din ultimii 20 de ani”, a spus Alexandru Lăzescu, care a participat, vineri, la masa rotundă „Mass-media din România – provocările şi oportunităţile anului 2011″, organizată la Bucureşti de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind.

Directorul TVR a venit si cu solutii la aceste neajunsuri ale mass-mediei: “Pe termen lung, nimic nu poate exista decât dacă are un model de afaceri, un model de subzistenţă economică solid. Avem o problemă fundamentală de tranziţie către ce modele de afaceri, un model bazat pe publicitate, unul pe abonamente”.

In ceea ce priveste chestiunea delicata a “ santajului de presa”, Lazescu afirma ca problema dureaza de mai bine de zece ani si este prezenta, mai ales, in provincie. El a numit intregul proces un “ atac orchestrat” care afecteaza credibilitatea jurnalistilor. Cine sunt “ actorii”  din spatele acestui “ atac”? Lazescu vorbeste despre autoritati si chiar oameni din mediul politic care folosesc “santajul” pentru a-si vedea adversarii pusi la pamant.

Un alt participant la eveniment a fost Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP). Acesta a avut un punct de vedere similar cu directorul TVR si a precizat ca „actorii relevanţi din România, cu forţă de decizie, nu vor o lege a radioului şi a televiziunii publice”. Toma a crezut, la un moment dat, ca insusi presedintele Basescu sustine o lege a televiziunii, insa “in acest proiect de lege, manipularea se realiza prin intermediul societăţii civile, ceea ce mi s-a părut excelent ca idee (…) Nu avea un mecanism transparent şi criterii clare de promovare în CA (consiliile de administaţie de la TVR şi Radioul Public, n.r.) a viitorilor membrii. La şmecheria asta nu am pus botul.”

Credit foto: evz.ro

Sursa: mediafax.ro

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending