Spectacole
Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.
Educatia alimentara este baza unui regim dietetic corect, atat de indispensabil organismului nostru si mentinerii starii de sanatate. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga. Cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga darurile naturii: legume si fructe proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat preparatul final sa nu isi piarda proprietaţile benefice.
Studiile de specialitate, nutritionistii si medicii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat de alimentatia nesanatoasa. Obiceiul de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.
Luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este un bun prilej de gandire asupra unei alimentatii echilibrate si sanatoase, avand in vedere ca in Romania de sarbatori se mananca foarte mult si foarte prost.
Cu ocazia acestei editii, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de multe surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. O zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si, desigur, invitati speciali pe masura. Vor afla noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca in reality show-uri, activari de brand, sarbatoarea pomului de Craciun, iar la finalul evenimentului cei mai buni vor fi premiati.
Scopul proiectului:
Implicarea unui numar cat mai mare de cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta si, in acelasi timp, constientizarea in permanenta a efectului negativ al unei alimentatii haotice, nesanatoase.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
- Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet
Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.
Invitati speciali:
Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art
Pastry Chef Gabriela Pascaru
Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood
Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu
Parteneri institutionali:
Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting
Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica
Parteneri: Whirlpool, Myria, LeRoy Merlin, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.
Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate
Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului
Coordonatori de proiect:
Prof.Dr.Ing Daniela Crisan
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi
Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:
Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.
Director: Prof.Ing Gabriela Lungu
Despre Arta Gustului:
Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si intoarcerea (revenirea la) catre un stil de viata simplu si echilibrat.
Contact:
Gabriella Pascaru Bisi
0721 640 384
- Reality Show6 zile ago
PRO TV în război cu KANAL D! Cele două posturi de top luptă pentru supremație! Survivor All Stars în duel cu noul show fenomen de la KANAL D! Ce va alege publicul
- Program TV3 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 24 – 30 noiembrie 2023
- AUDIENȚE TVo săptămână ago
America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare
- Program TV2 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 1 – 7 Decembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- ENTERTAINMENT3 săptămâni ago
Fiul unui cunoscut om de afaceri la un pas de tragedie! Salvat de un medic roman, dupa ce fusese diagnosticat gresit in Turcia!
- Emisiuni2 săptămâni ago
Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
- Analize Audiente TVo săptămână ago
PRO TV a fost lider incontestabil de audiență!
- Program TV6 zile ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 04 – 10 Decembrie 2023
- Program TV3 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul Kanal D pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- Timp Liber5 zile ago
Micuța ploieșteancă Theoris Darya luptă, de 11 luni, să învingă cancerul. Fetița are nevoie de transplant.
- Concerte2 săptămâni ago
Maria Clara va asteapta la Concert Magic Christmas
- Program TV2 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 1 – 7 decembrie 2023
- Program TV3 zile ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 11 – 17 Decembrie 2023
- Reality Show2 săptămâni ago
KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!