Connect with us

INTERVIU

Alin Gălățescu: Eu cred în designeri români!

Published

on

Foto Credit: Claudiu Pavelin Galatescu
 

Miercuri 10 august se dă startul celui mai mare eveniment fashion al verii – C Fashion Gala Summer Edition. În acest context, Alin Gălăţescu, cunoscutul analist de modă şi managerul Avanpremiere ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Gălăţescu a vorbit despre evenimentul cu pricina, modă și tendinţe ale anului.  În plus, analistul a explicat ce se întâmplă în industria fashion din România. 

În rândurile de mai jos găsiţi discuţia dintre Alin Gălăţescu şi RADAR DE MEDIA.  

 

Summer Gala este un eveniment al cărui concept vă aparţine. Care este sentimentul care vă încearcă acum când evenimentul, un an mai târziu, începe să ia amploare transformându-se într-un festival de modă?

Sunt specializat în mari festivaluri, în România. Am coordonat “Romanian Fashion Week” (Iaşi) timp de 10 ani, ca Director Artistic; am avut sub formă de Festival “Gala AVANPREMIERE”- cel mai important eveniment de fashion multibrand în acest moment în România – timp de 10 ediţii, etc…

SUMMER GALA este gândit ca un eveniment de o seară – de aceea e Gala. Acum a fost gândit într-o formulă inedită. În 2017 o să vedem ce o să urmeze.

 

Alin Gălăţescu şi Cătălin Botezatu sunt în acest an capete de afiş. Cum aţi primit vestea acestei colaborări?

Acum a fost o ocazie specială, ce mi s-a părut incitant ca să facem împreună, pe aceeaşi scenă, cu aceleaşi fete şi scenotehnica identică – doi specialişti ai show-urilor de fashion, două spectacole distincte: Alin Galatescu & Friends şi Cătălin Botezatu & Friends, sub aceeaşi cupolă a SUMMER GALA.

 

Vor fi 2 zile de prezentări summer cruise. Putem spune că în aceste 2 zile se va întâmpla un duet al designerilor susţinuţi de Alin Gălăţescu cu cei susţinuţi de Cătălin Botezatu?

Majoritatea or să prezinte colecţii de Cruise 2017, într-adevăr. E un sezon în plină creştere şi la noi şi internaţional. Nu cred că poate să fie un duet – fiind seri diferite. Mai degrabă o ocazie, poate unică, de a arăta publicului şi mediei 2 viziuni diferite, dar valoroase, asupra spectacolului de modă. E mai degrabă un regal a unor promotori importanţi ai modei şi prietenii lor creativi.

 

Pentru cei care nu sunt implicaţi în domeniu. Ne puteţi explica în câteva cuvinte ce înseamnă o colecţie summer cruise?

În afara celor 2 sezoane tradiţionale – Spring-Summer şi Fall-Winter, au fost remarcate încă 2 zone de interes ale publicului ce cunoştea deja de luni bune tendinţele sezonului în curs şi care se pregătea de vacanţe. Sezoanele sunt Iunie-Iulie, respectiv Decembrie-Ianuarie. Noi suntem, iată, aproape sincron cu marile sezoane internaţionale.

 

Care au fost criteriile de selecţie pentru designerii prezenţi pe scenă în seara dedicată lui Alin Gălăţescu?

În primul rând a fost criteriul valoric, apoi cel asupra disponibilităţii lor de a realiza o colecţie nouă, special pentru SUMMER GALA în doar câteva săptămâni, şi alea de vară. Au mai fost importante prestaţiile lor anterioare în cadrul evenimentelor realizate de mine Gala AVANPREMIERE şi recentul SOIREES DE LA MODE – dedicat lui Marilyn Monroe. Cei ce s-au evidenţiat acolo au fost primii selectaţi şi pentru acesta seară specială de 10 August 2016.

 

Identificaţi o evoluţie în modă românească? Dacă da, care ar fi numele de pe afiş cărora le previzionaţi o carieră internaţională?

E o evoluţie certă în creaţia vestimentară românească. Eu cred în designerii romani ! În Modă românească ! Toţi cei invitaţi Miercuri au şanse reale să reprezinte – mulţi chiar o fac deja – România pe pieţele externe. Cu succes.

 

Cât de mult pot influenţa show-urile de modă româneşti? Care este cea mai mare necesitate a modei de la noi?

Show-urile de modă capătă, la noi şi pe plan internaţional, o importanţă din ce în ce mai mare. Odată cu revoluţia internetului şi a love streaming-ului ei pot să-şi transmită mesajul nestingheriţi oriunde în lume. Apoi media romanesca şi clienţii autohtoni pot să le urmărească creaţiile cele mai recente puse în operă în mod optim în cadrul unui show: lumini, personaj, muzică, stare, pe lângă valoarea intrinsecă a creaţiilor. După show beneficiază, în plus, de instrumente excelente de a trimite informaţia vizuală – esenţială azi, tot optim, către partenerii proprii, clienţi, media, etc – ei primind de la organizatori albume de fotografii şi un video interesant al evenimentului. Moda înseamnă informaţie, informaţia înseamnă show !

 

Există în România un stil al străzii?

Nu. Există doar diferite corcituri stilistice ridicate la rang de artă personală. Copiem mult şi numai relativ izbutit. Sunt o mână de oameni, publici mai ales, care au reuşit să-şi definească şi menţină un stil propriu. Restul înoată în semidoctismul ce ne caracterizează teribil de bine şi de general toate laturile vieţii…

 

Care este modalitatea prin care un neiniţiat îşi poate contura un stil personal?

Totul ţine de informaţie şi cultură. Informaţia este peste tot şi ieftină sau chiar gratis. Înţelege-te. Căuta mesajul care să te caracterizeze optim şi construieşte un limbaj adecvat al acestuia, către ceilalţi. Succes. ne vedem Miercuri şi Joi la SUMMER GALA 2016. Multe idei pot să vă aştepte chiar acolo, pe scenă.

Miercuri şi Joi (10-11 august) va avea loc C FASHION GALA Summer 2016 la Chaboo Pool din Bucureşti, detalii aici

fashion gala 2016

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: