Connect with us

INTERVIU

Alin Gălățescu: Eu cred în designeri români!

Published

on

Foto Credit: Claudiu Pavelin Galatescu
 

Miercuri 10 august se dă startul celui mai mare eveniment fashion al verii – C Fashion Gala Summer Edition. În acest context, Alin Gălăţescu, cunoscutul analist de modă şi managerul Avanpremiere ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Gălăţescu a vorbit despre evenimentul cu pricina, modă și tendinţe ale anului.  În plus, analistul a explicat ce se întâmplă în industria fashion din România. 

În rândurile de mai jos găsiţi discuţia dintre Alin Gălăţescu şi RADAR DE MEDIA.  

 

Summer Gala este un eveniment al cărui concept vă aparţine. Care este sentimentul care vă încearcă acum când evenimentul, un an mai târziu, începe să ia amploare transformându-se într-un festival de modă?

Sunt specializat în mari festivaluri, în România. Am coordonat “Romanian Fashion Week” (Iaşi) timp de 10 ani, ca Director Artistic; am avut sub formă de Festival “Gala AVANPREMIERE”- cel mai important eveniment de fashion multibrand în acest moment în România – timp de 10 ediţii, etc…

SUMMER GALA este gândit ca un eveniment de o seară – de aceea e Gala. Acum a fost gândit într-o formulă inedită. În 2017 o să vedem ce o să urmeze.

 

Alin Gălăţescu şi Cătălin Botezatu sunt în acest an capete de afiş. Cum aţi primit vestea acestei colaborări?

Acum a fost o ocazie specială, ce mi s-a părut incitant ca să facem împreună, pe aceeaşi scenă, cu aceleaşi fete şi scenotehnica identică – doi specialişti ai show-urilor de fashion, două spectacole distincte: Alin Galatescu & Friends şi Cătălin Botezatu & Friends, sub aceeaşi cupolă a SUMMER GALA.

 

Vor fi 2 zile de prezentări summer cruise. Putem spune că în aceste 2 zile se va întâmpla un duet al designerilor susţinuţi de Alin Gălăţescu cu cei susţinuţi de Cătălin Botezatu?

Majoritatea or să prezinte colecţii de Cruise 2017, într-adevăr. E un sezon în plină creştere şi la noi şi internaţional. Nu cred că poate să fie un duet – fiind seri diferite. Mai degrabă o ocazie, poate unică, de a arăta publicului şi mediei 2 viziuni diferite, dar valoroase, asupra spectacolului de modă. E mai degrabă un regal a unor promotori importanţi ai modei şi prietenii lor creativi.

 

Pentru cei care nu sunt implicaţi în domeniu. Ne puteţi explica în câteva cuvinte ce înseamnă o colecţie summer cruise?

În afara celor 2 sezoane tradiţionale – Spring-Summer şi Fall-Winter, au fost remarcate încă 2 zone de interes ale publicului ce cunoştea deja de luni bune tendinţele sezonului în curs şi care se pregătea de vacanţe. Sezoanele sunt Iunie-Iulie, respectiv Decembrie-Ianuarie. Noi suntem, iată, aproape sincron cu marile sezoane internaţionale.

 

Care au fost criteriile de selecţie pentru designerii prezenţi pe scenă în seara dedicată lui Alin Gălăţescu?

În primul rând a fost criteriul valoric, apoi cel asupra disponibilităţii lor de a realiza o colecţie nouă, special pentru SUMMER GALA în doar câteva săptămâni, şi alea de vară. Au mai fost importante prestaţiile lor anterioare în cadrul evenimentelor realizate de mine Gala AVANPREMIERE şi recentul SOIREES DE LA MODE – dedicat lui Marilyn Monroe. Cei ce s-au evidenţiat acolo au fost primii selectaţi şi pentru acesta seară specială de 10 August 2016.

 

Identificaţi o evoluţie în modă românească? Dacă da, care ar fi numele de pe afiş cărora le previzionaţi o carieră internaţională?

E o evoluţie certă în creaţia vestimentară românească. Eu cred în designerii romani ! În Modă românească ! Toţi cei invitaţi Miercuri au şanse reale să reprezinte – mulţi chiar o fac deja – România pe pieţele externe. Cu succes.

 

Cât de mult pot influenţa show-urile de modă româneşti? Care este cea mai mare necesitate a modei de la noi?

Show-urile de modă capătă, la noi şi pe plan internaţional, o importanţă din ce în ce mai mare. Odată cu revoluţia internetului şi a love streaming-ului ei pot să-şi transmită mesajul nestingheriţi oriunde în lume. Apoi media romanesca şi clienţii autohtoni pot să le urmărească creaţiile cele mai recente puse în operă în mod optim în cadrul unui show: lumini, personaj, muzică, stare, pe lângă valoarea intrinsecă a creaţiilor. După show beneficiază, în plus, de instrumente excelente de a trimite informaţia vizuală – esenţială azi, tot optim, către partenerii proprii, clienţi, media, etc – ei primind de la organizatori albume de fotografii şi un video interesant al evenimentului. Moda înseamnă informaţie, informaţia înseamnă show !

 

Există în România un stil al străzii?

Nu. Există doar diferite corcituri stilistice ridicate la rang de artă personală. Copiem mult şi numai relativ izbutit. Sunt o mână de oameni, publici mai ales, care au reuşit să-şi definească şi menţină un stil propriu. Restul înoată în semidoctismul ce ne caracterizează teribil de bine şi de general toate laturile vieţii…

 

Care este modalitatea prin care un neiniţiat îşi poate contura un stil personal?

Totul ţine de informaţie şi cultură. Informaţia este peste tot şi ieftină sau chiar gratis. Înţelege-te. Căuta mesajul care să te caracterizeze optim şi construieşte un limbaj adecvat al acestuia, către ceilalţi. Succes. ne vedem Miercuri şi Joi la SUMMER GALA 2016. Multe idei pot să vă aştepte chiar acolo, pe scenă.

Miercuri şi Joi (10-11 august) va avea loc C FASHION GALA Summer 2016 la Chaboo Pool din Bucureşti, detalii aici

fashion gala 2016

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

Interviu, Tony Adam: Un astfel de proiect implica toate ingredientele artistice – actorie, muzica live, coregrafie speciala

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Tony Adam îl interpretează pe Harry, prietenul lui Alfred Doolittle în My Fair Lady, musical care se va juca în șase spectacole, pe scena sălii Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, pe 21 martie de la ora 20:00, pe 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie, de la ora 15:00 și 20:30, în câte două reprezentații pe zi.

 

 1. Musicalul „My Fair Lady”. Ce înseamnă acest proiect pentru tine? În ce moment al vieții tale a venit spre tine propunerea?

Sunt sigur ca nimic nu este intamplator. „Coincidentele” sunt doar niste semnale care iti arata ce sa faci J In facultate am jucat in aceasta piesa, in rolul lui Pickering. Apoi, cu doar cateva luni inainte de anuntarea castingului pentru aceasta productie, ma intorsesem din Spania, unde ajutasem la montarea textului My Fair Lady, in limba engleza, la o celebra deja scoala de teatru – „ACT&PLAY”. Pot spune, intr-un fel, ca textul m-a urmarit J

 

 1. Ce îți aduce nou, din punct de vedere profesional, „My Fair Lady”? Cu ce se diferențiază de toate celelalte proiecte pe care le-ai avut acum până acum?

Este primul musical in care joc. Un astfel de proiect implica toate ingredientele artistice – actorie, muzica live, coregrafie speciala, etc. Este diferit de un spectacol de teatru obisnuit. Pentru mine este o experienta unica si minunata.

 

 1. Cand ai vazut prima data filmul My Fair Lady? Te-ai fi gandit atunci ca vei juca in poveste, in varianta musical?

Cred ca am vazut pentru prima data filmul la inceputul anilor 90 si nu, nu m-am gandit ca voi juca vreodata intr-un musical. J

 

 1. De ce ai invita spectatorii sa vina la My Fair Lady, la spectacolele care vor incepe din 21 martie?

E foarte simplu. In Romania musical-ul e inca la inceput. Nu avem o traditie pe acest segment. Faptul ca avem regizori care sunt in stare sa aduca in fata publicului romanesc astfel de productii, nu poate fi decat laudabil si publicul ar trebui sa incurajeze asemenea initiative. In plus, vor avea ocazia sa se bucure de un decor impresionant, de muzica live, de coregrafii  originale si, nu in ultimul rand, de niste interpretari actoricesti speciale.

 

 1. Ce îți place cel mai mult la profesia de actor? Cum ai ales-o?

Sa traiesti cu adevarat in circumstante imaginare! Cred ca asta este esenta profesiei de actor. Asta inseamna pentru mine a trai mai multe vieti intr-una singura. Cred ca, intuitiv, am inteles asta pe la 17-18 ani. Atunci am hotarat ca asta vreau sa fac – sa traiesc mai multe vieti intr-una singura.

 

 1. Ce îți doreai să devii, în copilărie?

Inca de mic, de la 4-5 ani, am stiut ca vreau sa devin cantaret. Am urmat toata copilaria cursuri de muzica, iar pe la 20 de ani ma pregateam pentru Festivalul Mamaia. Intre timp, pasiunea pentru teatru pusese deja stapanire pe mine si n-am mai avut „ochi” pentru muzica.

 

 1. Ce altă profesie ți-ai alege acum? Ce ți-ar plăcea să faci?

In urma cu 3 ani am regizat pentru prima data un spectacol de teatru si de atunci incerc sa ma perfectionez in arta regiei J De atfel, peste cateva luni am sa si absolv Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale din Bucuresti- sectia Regie Teatru.

 

 1. Ce alte talente ai, mai puțin cunoscute celor din jur?

Am rabdare. J

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

Interviu Ionut Burlan, despre experienta din spectacolul My Fair Lady

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Ionuț Burlan – interpretul lui Alfred Doolittle în My Fair Lady, musical care se va juca în șase spectacole, pe scena sălii Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, pe 21 martie de la ora 20:00, pe 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie, de la ora 15:00 și 20:30, în câte două reprezentații pe zi.

 

 1. Ce iti doreai sa devii în copilărie și cum ai descoperit actoria?

De cand eram foarte mic am vrut sa ma fac actor. La 3 ani eram cu bunicul meu la Casa Pionierilor, unde o asteptam pe sora mea sa termine cursurile de balet. Eu m-am desprins din mana bunicului si am intrat pe o usa… Usa aceea era intrarea catre cursul de teatru. Acolo am ramas timp de 15 ani. Apoi, la 18 ani, am intrat la U.N.A.T.C., la clasa profesorului Florin Zamfirescu, iar dupa absolvire am dat concurs la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti. Aici am ramas in ultimii 19 ani.

 

 1. Ce roluri ai avut și cum ai făcut trecerea la musical? În câte musicaluri ai mai jucat?

Am jucat in peste 60 de spectacole de teatru, am cochetat si cu muzica și am avut chiar si un band rock, „Sedativ”. Am cantat intr-un quartet acapella și am jucat si in spectacole de revista. Prima mea experienta profesionala in teatru de musical a fost undeva prin anii 2003 cand Victor Ioan Frunza a montat la Ploiesti un spectacol „din viata insectelor”, unde interpretam vreo trei roluri. Acolo am cantat prima data intr-un spectacol live, cu band. Dupa aceea au urmat mai multe spectacole de musical: „Supermarket”, „Laught Story” si „Visul unei nopti de vara”, in regia lui Theo Herghelegiu, „My fair lady” in regia Alice Barb, „My Fair Lady” în regia lui Razvan Ioan Dinca, în „Zaraza”, „Sunetul muzicii” si „We will rock you” in regia lui Razvan Mazilu.

 

 1. Ai o poveste cu totul speciala cu „My Fair Lady” cu rolul lui Alfred Doolittle. Care este aceea?

În ceea ce priveste „My Fair Lady”, povestea este foarte frumoasa… La prima punere in scena, cea a regizoarei Alice Barb, s-a nascut fiul meu Damian. La cea de a doua, cea a lui Razvan Dinca, cu putin inainte de premiera s-a nascut fetita mea, Ozana. Nu stiu daca piesa este de vina sau rolul Alfred Doolittle pe care l-am jucat in ambele productii, asa ca nu voi mai accepta sa mai joc acest rol si aceasta piesa intr-o noua punere in scena… J Cel putin, nu in viitorul apropiat!:)

 

 1. Ce înseamnă pentru tine  reîntoarcea în My Fair Lady și reîntâlnirea cu personajul, pentru spectacolele de la finalul lui martie?

My Fair Lady este pentru mine unul dintre cele mai vizionate filme ale copilariei mele… Lucrul la acest spectacol a fost o reala placere, intalnirea cu cativa colegi cu care, dupa acest spectacol, am ramas prieten… Dar, un lucru deosebit a fost reintalnirea cu Razvan Dinca. Noi am fost colegi de facultate, eu eram la actorie, el la regie si in studentie am jucat intr-un spectacol de-al lui. Dupa o pauza de 17 ani, ne-am vazut la My Fair Lady mai batrani, mai intelepti si mai maturi profesional și acest lucru a fost o mare bucurie. Si, nu in ultimul rand, intalnirea cu coregrafa Violeta Dinca a fost de neuitat! Este cea care a reusit sa ma faca sa descopar ca am si un picior drept, nu doua picioare stangi, asa cum credeam eu! :)))

 

 1. De ce spectatorii ar trebui sa nu rateze My Fair Lady, in martie?

Pentru ca este bun. Este al naibii de bun. Si este 100% live. Restul motivelor le vor descoperi abia dupa ce il vor vedea și chiar merita! 🙂

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

 1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

 1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

 1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

 1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

 1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe in aceasta seara, de la 22:30.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending