Connect with us

EVENTS

ALTRUISM | Românii răspund afirmativ la iniţiativa de a dona cărţi pentru cei care nu şi le permit

Published

on

Aproape 400 de volume au fost “suspendate” până acum,  în magazinele Diverta din București în campania Suspended Book – O carte în așteptare. Campania de încurajare a lecturii inițiată de Diverta a luat startul pe 20 aprilie și îi invită pe cei care își doresc să  încurajeze cititul să cumpere o carte pe care, în loc să o ia acasă, să o lase în magazin în așteptarea unui cititor interesat care nu și-o poate permite.

În cele două luni scurse de la debutul campaniei, au fost lăsate în așteptare aproape 400 de cărți, dintre care mai bine de 200 cumpărate de clienții Diverta. Diferența a fost “suspendată” de angajații Diverta, primii care au dat curs inițiativei, dar și de o parte dintre parteneri.  Grupul Editorial Corint s-a alăturat campaniei Suspended Book – O carte în așteptare cu ocazia Zilei Copilului și a donat câteva zeci de cărți adresate copiilor și adolescenților, semnate cu un gând bun din partea echipei editoriale.

Cărțile lăsate în așteptare se bucură de succes în rândul cititorilor interesați și arareori zăbovesc în magazinele Diverta mai multe zile până să fie luate acasă de un ctititor. De regulă, ele dispar de pe măsuța special amenajată pentru a fi găsite de cei care și le doresc la câteva ore de când au fost lăsate.

Proiectul inițiat de Diverta are la bază mișcarea internațională Suspended Coffee susținută în țara noastră de Getlokal.ro și își propune să încurajeze lectura, dar și să creeze o legătură virtuală între cititorii pasionați, fundamentată pe gestul de a dărui, din plăcere și nu neapărat de nevoie, o carte unui necunoscut. Mai mult, cei care aleg să cumpere o carte și să o lase în magazin spre a fi luată de altcineva, pot lăsa un mesaj pe prima pagină a cății. Astfel, cititorul se poate bucura nu numai de lectură, ci și de gândurile celui care a ales să i-o dăruiască.

Campania Suspended Book – O carte în așteptare continuă în toate magazinele Diverta din București, iar clienții magazinului sunt invitați să cumpere și să suspende o carte.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV2 ore ago

De Ziua Națională românii au ales PRO TV! Postul a fost lider absolut de audienta!

TV Divertisment Show3 ore ago

Vocea României, 1 Decembrie 2023 – Primul LIVE: Melisa Antonesi, demonstrație de talent: ”Dedic această piesă tuturor românilor care au plecat departe”

AUDIENȚE TV3 ore ago

America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare

Emisiuni4 ore ago

Adi Hădean în această duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Program Special3 zile ago

Programul TV de pe 1 Decembrie 2023. Ce poți vedea la PRO TV de Ziua Națională a României

TV Divertisment Show3 zile ago

Alina Ceușan se alătură echipei Vocea României! Pe 1 decembrie trăim LIVE bucuria nostalgiei

Program Special3 zile ago

Ediție specială Observator – Parada militară de la Arcul de Triumf de 1 decembrie

RECOMANDARI TV3 zile ago

Bucură-te împreună cu întreaga familie în mini-vacanța de 1 Decembrie de super filme și seriale de la Disney+!

Reality Show4 zile ago

KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!

Reality Show4 zile ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special4 zile ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Facebook

Advertisement

IN Trending