Connect with us

Emisiuni

Ambasadorul american Jim Rosapepe, invitat pe „Culoarele puterii” la TVR 1

Published

on

În cea de-a treia parte a Culoarelor puterii, Irina Păcurariu dă telespectatorilor întâlnire, pe 26 iunie, de la ora 18.00, cu Karin Holshof, Jim Rosapepe, Thomas Carothers, Mona Pearl, Tova Ben Hur, Leslie Hawke şi Laura Simms.

Realizatoarea încheie cu acest episod seria de interviuri Culoarele puterii de la TVR 1, în care telespectatorii fac cunoştinţă cu importante personalităţi din zona politicii, din lumea afacerilor sau domeniul academic din întreaga lume, personalităţi care pun sub lupă guvernarea românească din ultimii 20 de ani.

Într-un top al personalităţilor pe care le-a întâlnit pe Culoarele puterii, Irina Păcurariu o plasează pe Karin Hulshof pe primul loc: „Karin e omul cu „O” mare, ştie să râdă, să plângă, să rezolve! De ce ar fi ea pe primul loc? Pentru că mă aşteptam să întâlnesc un funcţionar zelos şi am întâlnit o doamnă cu sufletul cât clădirea ONU, pe care o vedeam pe geam în timpul interviului cu ea.

Karin este o olandeză tipică, găseşte un „acasă” oriunde, dar, mai mult decât atât, găseşte o cauză la fiecare nou „acasă”. A condus timp de doi ani reprezentanţa UNICEF de la Bucureşti şi, ulterior, a refuzat un post de vicepreşedinte la NY ca să preia una dintre cele mai dificile misiuni din lume: India.” Ambasadorul Jim Rosapepe a fost unul dintre cei mai carismatici şi activi ambasadori SUA în România. Împreună cu soţia sa, jurnalista Sheilah Kast, a scris o carte numită “Dracula Is Dead”.

Thomas Carothers este vicepresedinte al Carnegie Endowment for International Peace, dar şi specialist în reformă politică, societate civilă, ajutor umanitar, autor a numeroase cărţi având ca temă Europa de Est, printre care şi Assessing Democracy Assistance: The Case of Romania (Carnegie, 1996).

Tova Ben Hur a revenit în România după 1990, trimisă de Israel, ţară unde emigrase cu familia, pentru a crea cluburi etnice în localităţile unde se mai găseau mici comunităţi de evrei şi a devenit persoana care a reuşit să convingă autorităţile române să coopereze la retrocedarea proprietăţilor evreieşti. Leslie Hawke şi Laura Simms învaţă să coopereze cu autorităţile din România pentru ca “voluntariatul pentru o cauză” să devină mai mult decât PR de vedete sau politicieni.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending