Connect with us

UTILE

Amenajarea casei în stil-clasic: cum începi? Trei idei cu care spargi gheața

Avatar

Published

on

Deși există multe stiluri de amenajare interioare (tradițional, midcentury, victorian, vintage, minimalist, modern, shabby chic, rustic sau baroc), decorarea casei în stilul clasic este încă în topul preferințelor pentru designeri, datorită eleganței și rafinamentului sau.

 

Trăsătura definitorie a acestui stil este dată de simplitatea mobilierului care este mult mai ușor, compact și elegant, cu elemente simple de decor și atenție la detalii care vor face diferența în amenajarea casei. Rozete, ferestre cu ancadramente maiestuoase și perdele dense, paleta de culori echilibrată, mobilier din lemn masiv și candelabre – ar putea sintetiza mood-ul specific amenajărilor în stil clasic.

 

Stilul clasic aduce în amenajările interioare promisiunea unor spații elegante, în care confortul este un element esențial. O amenajare interioară clasică are cromatică matură, echilibrată, mobilierul este sofisticat și simetric, perfect echilibrat. O casă decorată în stil clasic este primitoare și chiar familiară, distingându-se printr-o caracteristică aparte: nu se demodează niciodată.

 

Originar din cultura europeană, stilul clasic cuprinde numeroase influențe din tradiția Imperiului Român și a Greciei antice. Acesta s-a format că o reacție la curentul baroc, fantezist și bogat în detalii, opunându-i forme clare, inspirate din natură, simplitate și stabilitate.

 

Pare complicat la prima vedere să începi pe cont propriu o amenajare în stil clasic, însă, dacă ar fi să începi de mâine, iată câteva reguli care te pot ajuta să te organizezi mai eficient:

 

  • Începe cu paleta de culori: stilul clasic presupune paleta neutră de culori vibrante. Poți alege bej, verde, albastru, galben pal, pentru a crea un contrast cu mobilă.

 

  • Fii foarte atent la proporții. Corpurile de mobilier și accesoriile se aleg în funcție de înălțimea spațiului destinat amenajării. La înălțime mică, mergi cu nuanțe deschise, perdele și draperii din plafon pentru a oferi înălțime, evita imprimeul strident (micșorează și mai mult spațiul). La înălțime mare, mergi tot cu nuanțe deschise dar culori contrastante. Poți alege imprimeuri pentru țesături (perdea, draperii).
  • Acordă o atenție sporită ferestrelor, perdelelor și mobilierului. Pentru decorarea ferestrelor, este recomandat să folosești materiale și texturi prețioase și fine precum catifeaua, taftaua sau mătasea naturală, în culori uni sau alte modele discrete și elegante. Dacă ai o casă generoasă spațial, poți încerca ancadramentele ferestrelor pentru a un aer compact și elegant. Stilul clasic cere piesele de mobilier de cele mai multe ori fabricate din lemn masiv de nuc, mesteacăn, stejar sau vișin.

De evitat folosirea a mai mult de două culori contrastante deoarece poate crea un dezechilibru și dă senzația unui spațiu sufocant.

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Află totul despre lifting facial lichid, nechirurgical

Avatar

Published

on

            Acum câțiva ani, viața ne arunca în față două opțiuni cutremurătoare: fie acceptam să trăim cu ridurile noastre, fie ne supuneam riscurilor pe care le comportă liftingul chirurgical. Nu e de mirare că, temându-ne de bisturiu, multe dintre noi preferam să cedăm, privind resemnate cum fața ni se umple de riduri și linii fine.

 

Din fericire, industria de beauty a avansat și, odată cu progresul ei, ni s-a lățit și zâmbetul pe buze. Azi, procedurile de lifting și de rejuvenare facială nechirurgicale sunt preferate celor clasice, iar eficiența lor este pur și simplu impresionantă. Astfel a apărut liftingul facial lichid, cel care te scapă de riduri, reface conturul facial, îmbunătățește aspectul feței, conferă fermitate, luminozitate și elasticitate, întinerindu-te vizibil. Vrei să ștergi acei ultimi 10 ani de pe ten ? Află de la SKiN MedSpa, totul despre liftingul facial nechirurgical !

 

Ce este liftingul facial lichid ?

După vârsta de 30 de ani, vei constata uimită că odată luminosul și frumosul tău chip se preschimbă. Pielea se subțiază, musculatura își pierde tonusul, țesutul adipos, cel care conferea volum facial, se degradează, iar oasele se fragilizează. Și, de parcă acest scenariu cu vibrații apocaliptice nu ar fi de ajuns, mai apar și ridurile, liniile fine, șanțurile nazolabiale, pomeții își pierd aspectul plin, buzele se subțiază, ovalul fermecător al chipului este compromis, conturul feței este estompat, pielea de pe gât se lasă.

Ce stă la baza acestor fenomene aproape catastrofale ? Procesul natural de îmbătrânire. După 25 de ani, sinteza de colagen scade, fiind urmată de producția de elastină și de Acid hialuronic, aceștia fiind cei mai importanți precursori ai înaintării în vârstă. Însă, în acest sens pot acționa și cauze asupra cărora ai mai mult sau mai puțin control: fumatul, alimentația dezechilibrată, sedentarismul, moștenirea genetică, dezechilibrele hormonale, poluarea, expunerea neprotejată la soare sau chiar îngrijirea inadecvată a pielii.

Dacă citești rândurile de mai sus, pare că ne-am născut pentru a face riduri și că orice mică decizie pe care o luăm doar ne apropie și mai tare de chipul obosit, încercănat și îmbătrânit. Dar, deși nuanțăm că ridurile sunt naturale, nu înseamnă nici pe departe că trebuie să stăm drepte în fața lor, lipsite de orice șansă.

Cum știi că nu te-am fi întristat fără să îți oferim și o soluție, azi îți vorbim despre liftingul facial nechirurgical sau lichid. Despre ce e vorba ? Despre tratamentele de rejuvenare facială cu Acid hialuronic și Botox, injectate în zonele dorite, minim-invazive, fără efecte adverse, dar cu rezultate remarcabile. Îți povestim totul despre ele în rândurile de mai jos !

 

Eliminarea ridurilor cu Botox

Ajungând pe nedrept să capete o reputație atât de întunecată, toxina botulinică este de fapt o substanță care îți va deveni cea mai dragă amică în contracararea ridurilor. Considerate de experți drept cea mai eficientă metodă de întinerire și de rejuvenare facială, după liftingul chirurgical, injecțiile cu Botox nu numai că estompează ridurile deja existente, dar previn și apariția celor noi.

De asemenea, Botox-ul are un efect extraordinar în îmbunătățirea luminozității pielii, garantând un efect de întinerire pe care nu l-ai mai fi crezut posibil. Soluție rapidă, eficientă și sigură, Botox-ul acționează prin blocarea impulsurilor nervoase care sunt trimise către mușchi, relaxând și netezind astfel ridurile. Cu toate acestea, nu îți vei simți fața „înghețată”, nici vorbă că nu mai vei fi capabilă să îți manifești sentimentele, iar restul feței nu va fi nicidecum afectat: acestea sunt doar mituri pe care ar trebui să încetezi să le mai crezi.

Injecțiile cu Botox sunt recomandate cu precădere în cazul ridurilor dinamice, cele provocate de mișcarea mușchilor faciali. Fie că zâmbești unui copil sau te încrunți în fața unei neplăceri, tenul resimte în timp efectele emoțiilor tale. Ridurile dinamice apar încă de la naștere, dar se acutizează în timp, întinzându-se la colțul ochilor, pe frunte, între sprâncene sau în jurul buzelor. Cu dragoste și loialitate, toxina botulinică le „vine însă de hac”.

Ce mai e de remarcat ? La SKiN MedSpa, folosim toxina botulinică Vistabel, 100% sigură, autorizată de Agenția Națională a Medicamentului și de Ministerul Sănătății. De asemenea, după cum ne știi, monitorizăm în permanență gradul tău de disconfort, așa că vom avea grijă să aplicăm o cremă anestezică înainte de procedură. Chiar și fără anestezic, tot nu vei suferi: acele cu care medicul face injecția sunt extrem de fine, iar procedura nu durează mai mult de 15 – 20 de minute, cu tot cu timpul de așteptare.

Știm că mai există o întrebare importantă la care ai nevoie de răspuns: cât vor dura rezultatele de rejuvenare facială ? Primele efecte ale injecției cu Botox vor apărea în câteva zile, dar îți vei putea admira chipul tânăr din oglindă la circa 14 zile de la procedură. Rezultatele se mențin timp de 6 luni, deși se pot extinde și până la 8 luni. Nu e așa că liftingul lichid sună mai bine decât te-ai fi așteptat ?

 

Umplere riduri cu Acid hialuronic

Cel mai celebru ingredient anti-age al ultimilor ani poartă numele de Acid hialuronic și își merită pe deplin reputația luminoasă. Spre deosebire de toxina botulinică, cu efect de ștergere a ridurilor, grație blocării impulsurilor nervoase, acidul hialuronic umple ridurile și cutele de pe față, inversând semnele proceselor de îmbătrânire, restabilind instantaneu volumul pielii și netezind liniile fine. Mai mult, fillerele cu Acid hialuronic pot fi utilizate și pentru refacerea volumului facial pierdut, pentru conturarea pomeților, corectarea formei bărbiei și a maxilarului – contouring therapy, al definirii și augmentării buzelor sau al întineririi pielii ridate de pe mâini.

Per total, injecțiile cu Acid hialuronic sunt utilizate ca metodă de tratament pentru ridurile de pe frunte, dintre sprâncene, pentru nesuferitele „laba gâştei”, pentru atât de neplăcutele cute nazolabiale, pentru ridurile „marionetă” și ridurile fumătorului. Dar această substanță-minune e eficientă și în cazul obrajilor căzuți, pentru cearcăne, buze subțiri, cicatrici postacneice sau pentru imperfecțiunile lobilor urechii.

Marele avantaj al acidului hialuronic este reprezentat de faptul că este o substanță deja prezentă în pielea ta și, prin urmare, acceptată fără probleme de organism. Nu o să îți vină să crezi ce netedă, fermă și luminoasă e pielea ta și cât ești de frumoasă.

Desigur că nu orice tip de Acid hialuronic poate fi injectat în piele, de aceea e atât de important să apelezi la un medic specialist cu experiență. În clinica noastră, îți punem la dispoziție o varietate de fillere și, fie că vrei să scapi de ridurile de la ochi, să conferi volum pomeților sau voluptate buzelor, vom alege împreună exact ceea ce ai nevoie.

Grija noastră este reflectată și în atenuarea oricărei dureri pe care o poți simți în timpul injecției. Aplicăm local pe piele o cremă anestezică, iar multe fillere conțin deja doze de lidocaină, astfel încât tu, pacienta noastră dragă, să fii ferită de orice strop de durere. Ce mai e de adăugat ? Folosim ace extrem de fine sau canula atraumatică, ceea ce va contura un tratament confortabil, cu risc minim de apariție a efectelor adverse și cu recuperare fulgerător de rapidă.

În ceea ce privește efectele, sunt instantanee. Poți apela la fillerele cu Acid hialuronic înainte de o întâlnire romantică și îi vei captura inima. Ședința nu durează mai mult de 30 de minute, iar rezultatele se mențin în funcție de tipul pielii tale, de vârstă sau de specificul procedurii. E recomandat un tratament de întreținere la 6 – 12 luni, iar îmbătrânirea nu va mai avea nicio șansă împotriva ta.

 

La SKiN MedSpa, credem cu tărie că frumusețea nu are nevoie de bisturiu și că tratamentele de lifting facial lichid reprezintă cheia spre un viitor în care ridurile nu au ce să caute. Te așteptăm să ne treci pragul și să îți înseninăm împreună chipul și sufletul ! Înfruntă provocările unei lumi tot mai tulburătoare cu un chip ferm și cu o inimă de nezdruncinat !

 

Comentarii

Continue Reading

UTILE

Epilarea definitivă versus carantină. Părerea unei cliente SKiN MedSpa București

Avatar

Published

on

            Femeile își doresc un păr bogat, cu un fir sănătos, însă marele dezavantaj este că în afară de un păr frumos, beneficiezi de același fire groase de păr în orice altă parte a corpului.

 

„Sunt brunetă, am părul ondulat, iar părul de pe corp este cea mai mare problemă a mea de când mă știu, dar și unul dintre principalele motive de nesiguranță. Sindromul ovarelor polichistice de care sufăr de ani buni, a adăugat fire rebele de păr și pe față, în zona perciunilor, a mustăţii și a bărbiei, dar și un puf mai vizibil în zona lombară.

După cum îți poți imagina, a fi o fată excesiv de păroasă a fost o problemă pentru mine pe tot parcursul anilor de școală. Comentariile răutăcioase erau obișnuite, iar stima de sine era inexistentă. Ce folos că aveam un păr bogat, dacă în momentul în care purtam mânecă scurtă, colegii mei îmi remarcau imediat părul negru de pe mâini. M-am născut imediat după căderea comunismului, iar în orășelul unde am copilărit, conceptul de epilare cu ceară era inexistent, iar conceptul de epilare definitivă nu exista nici măcar în cele mai frumoase vise ale mele.

Ca adult, nu s-au schimbat prea multe. Cu toate că nu mai există comentarii, nu am întâlnit încă o persoană educată care să spună despre părul de pe corp că este  feminin sau care să aprecieze pilozitatea feminină de la nivelul feței, de pe mâini sau de pe picioare. De aceea, am devenit o profesionistă în îndepărtarea părului. Aveam un dulap plin, dedicat 100% metodelor de epilare, echipat cu diverse epilatoare, mașini de tuns performante, dispozitive IPL, benzi de ceară, ceară fierbinte, pensete și aparate de ras, pe care le-am folosit pe rând sau în tandem.

În timp, mi-am dat seama că am ales întotdeauna să mă epilez pentru mine, nu pentru a mă încadra în vreo normă socială sau pentru a fi mai atrăgătoare pentru ceilalți, mai ales că iubitul meu iubește „tot pachetul”. Mi-am dat seama că ritualul de epilare reprezintă pentru mine forma supremă de îngrijire de sine. Pentru unii, alegerea de a nu-și îndepărta părul de pe corp poate fi o exprimare de eliberare a puterii interioare. Pentru mine, să îmi privesc fața în fiecare dimineață și să nu observ fire de păr care trebuie smulse cu penseta, este la fel de satisfăcător.

Cine nu suferă de pilozitate excesivă, nu poate să înțeleagă că aceleași metode care funcționează pentru majoritate, pentru mine funcționau parțial sau deloc. Prima oară am atacat părul de pe picioare, din zona axilei și din zona inghinală cu lama, în general. Pe mâini mi-a fost frică să folosesc lama, așa că tundeam fiecare fir de păr cu o forfecuță. Din cauza lamei de ras, deși foloseam de fiecare dată alt aparat, am ajuns să am pielea roșie și iritată. În plus, dacă mă epilam seara, a doua zi deja se vedeau fire mici de păr care ieșeau din piele. Dacă nu eram bronzată, se vedeau atât de bine rădăcinile, încât am ales să fug de fuste și pantaloni scurți cât de mult am putut.

După ce am intrat la liceu, am trecut la ceară, care a însemnat o tortură acceptată cu drag, deoarece pentru prima oară în viață am văzut ce înseamnă să ai o piele fină pentru o scurtă perioadă de timp. Durerea era atroce, dar o suportam cu determinare. Chiar și după ani de zile de epilare cu ceară, pielea fină dura maxim o săptămână. Indiferent de tipul de ceară, de cosmeticiana care mă epila sau de cât de des mă duceam, după o săptămână, începeau firele de păr să crească sub piele, mai ales pe picioare și pe linia bikinilor. Așadar, mă prezentam la maxim 3 săptămâni pentru epilare, iar cosmeticiana mea de fiecare dată se mira cât de mult și de repede îmi crește părul la loc.

Pe picioare aveam keratosis pillaris, care la mine se manifesta prin piele de găină permanentă, care era și extrem de uscată, indiferent cât de mult o hidratam. Din păcate, multe fire de păr creșteau în interior. Exfoliam și hidratam intens pielea, însă la o săptămână după epilarea cu ceară trebuia să folosesc aparatul de ras pentru a ajuta firele de păr să iasă prin piele ca să nu mă irit și mai rău. După alte 2 – 3 zile, foloseam aparatul de epilat, benzi de ceară și foarte mult penseta. De aproximativ 3 ani am investit în aparate IPL pentru acasă, însă, în cazul meu, nu dau randament nici măcar pe față și dor la fel de rău sau chiar mai rău ca aparatul de epilat, cu toate că am ales doar branduri renumite.

Am cheltuit mii de euro pentru epilat cu ceară la salon, pe dispozitive și produse complementare pe care le foloseam acasă și cu toate acestea, tot timpul sufeream din cauza părului nedorit. Auzisem de epilarea cu laser, însă după câteva ședințe de epilare IPL într-un salon specializat, care nu au dat rezultatul scontat și alți bani aruncați pe fereastră, mă resemnasem cu ideea că va trebui toată viața să îndur chinul epilării cu ceară și că probabil, nici epilarea cu laser nu va da rezultate în cazul meu.

Mai mult decât atât, îmi era și frică, pentru că auzisem că epilarea definitivă cu laser poate provoca boli precum cancerul și alte bazaconii pe care le citisem pe net. Din fericire, prietena mea cea mai bună mi-a făcut cadou o ședință de epilare la SKiN MedSpa pe care ea nu mai avea nevoie să o folosească. Speriată că îi va crește părul la loc, a insistat să achiziționeze 10 ședințe în loc de 8, cum îi recomandaseră inițial specialiștii de la clinică, fiind neîncrezătoare în rezultate.

Am citit cât am putut de mult despre epilarea cu laser diodă realizată cu dispozitivul Elysion Pro și m-am prezentat cu multă anxietate la prima ședință de epilare la clinica SKiN MedSpa din București. În loc să trecem imediat la treabă, pentru că tratamentul de epilare din zona axilei durează maxim 5 – 10 minute, terapeuta mea a început să discute cu mine înainte, să îmi explice în detaliu întregul proces și să îmi răspundă cu răbdare la toate întrebările pe care i le-am adresat.

Pentru prima oară am aflat că acneea de care sufăr ocazional pe obraji, în zona perciunilor, este probabil o formă de foliculită care poate fi tratată și altfel, în afară de medicamente sau creme antiacneice, că între ședințe voi folosi doar lama și nimic altceva, că nu mai trebuie să mă exfoliez sau există dispozitive diferite pentru epilarea cu laser, care se deosebesc tocmai prin rezultate, siguranță de utilizare și ca preț de achiziție. M-am liniștit când Mirela, terapeuta mea, mi-a spus că Elysion Pro are studii clinice care îi certifică rezultatele și siguranța din punct de vedere medical.

Lucrez în industria farmaceutică și înțeleg „greutatea” acestei validări. Pe scurt: ani, bani, zeci de studii de cercetare.

Așadar, după câteva minute de discuție, am purces la treabă. După 5 minute eram gata. Pentru că am înțeles că în cazul meu, erau nevoie de 2 ședințe pentru a vedea primele rezultate, am mai achiziționat o ședință tot pentru zona axilei și m-am reîntors după 6 săptămâni. După 8 – 10 săptămâni, am observat că părul de la axilă era mult mai rar și că firele de păr erau mai subțiri. Nu îmi venea să cred ! Am plâns de bucurie pentru că mă simțeam ca și când găsisem El Dorado. Am sunat și mi-am făcut programare a doua zi la epilare la SKiN MedSpa, achiziționând pachetul full body. Până să înceapă carantina, am reușit să finalizez 7 ședințe complete. Mai am încă 2 ședințe și de abia aștept să mă duc din nou la epilat !

Acum câteva zile, am purtat pantaloni scurți în casă și mă priveam în oglindă, gândindu-mă cu groază cum ar fi fost dacă nu încercam epilarea cu laser diodă. Părul de pe față a dispărut, la fel ca și puful de pe obraji care îmi provoca acneea de adolescentă, deși nu mai am demult 16 ani și pentru prima oară, nu mă mai simt ca o maimuță, ca un monstru păros, ci mă văd ca o femeie normală. Pentru mine,  lipsa părului de pe corp este egal cu sexy și atrăgător. Pentru cei și cele care citesc aceste rânduri, vă recomand ca după carantină, să investiți în epilare definitivă cu laser diodă. Dacă a funcționat în cazul meu, sigur va merge și în cazul vostru !

Eu m-am îndrăgostit de clinică și de fetele care m-au tratat ca pe o prințesă întotdeauna. Așadar, dacă îți dorești grijă, tratamente realizate cu mare atenție și un raport preț – calitate excelent, îți recomand din suflet să încerci epilare definitivă sau alte tratamente faciale sau corporale la SKiN MedSpa București ! Carantină ușoară, care să treacă cât mai repede și cu bine !”

 

Semnează ex-Rapunzel a părului nedorit.

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Nu vă feriţi de culorile pământii în amenajarea casei – idei și soluții de la DecoDepot

Avatar

Published

on

decoratiuni casa decodepot.ro

Toată lumea visează la un cămin primitor, la o atmosferă caldă acasă. Decorul creat este cel care dictează parțial starea de bine pe care o avem. Așadar pare o tendință firească integrarea unor culori plăcute, vii, expresive, vibrante. Trecând peste prejudecata culorilor pământii ca fiind cele care pot plictisi vizual, o astfel de soluție cromatică permite combinații interesante, de fapt.

Culorile pământii sunt toate cele care se corelează cu solul și mineralele naturale, derivate de la maro, negru. Paleta de culori de pământ stă la baza nuanțelor calde. Putem corela aici și tonurile asimilate cu frunzele, cerul sau soarele, de ce nu.

În magazinele de profil, cu decoratiuni interioare, DecoDepot spre exemplu, varietatea culorilor este destul de mulțumitoare încât să regăsim și combinațiile sugerate. Folosiți ocru, cărămiziu, teracotă, taupe, bronzul fără teamă că decorul va fi plictisitor. Iată cum:

Evitați maroul predominant

Într-adevăr, ce e prea mult strică, iar maroul poate da un aer mai mohorât. Orice nuanță pământie poate fi combinată cu nuanţe neutre luminoase, cu alb, bej, pentru a avea un echilibru cromatic, dar și un contrast plăcut în același timp.

Foarte ușor de creat un decor a la anii 60 sau 70 sau un decor modern

Pentru nostalgici și pasionați de stil vintage, prin paleta de culori pământii poate fi destul de ușor de creat un decor specific anilor 60 sau 70. Într-o asociere cu decorațiuni verzi sau aurii regăsite la Decodepot.ro va fi cu atât mai bine.

Într-o cameră de zi pot fi folosite combinații de culori neutre – alb, negru sau gri – cu pasteluri de orice fel și ceva nuanțe ce adaugă mai multă lumină, tonuri fluorescente de ce nu.

La polul opus sunt cei care preferă mai degrabă stilul modern de amenajare. Nici aici nu este prea greu de obținut un decor plăcut. De data aceasta baza va fi despre combinațiile alb-negru; pot fi adăugate elemente ocru cu tente de galben sau roșu. Într-un dormitor în care domnește relaxarea, combinația de maro și un ton de albastru pal poate fi ideală. În completare pot exista și decorațiuni albe, bej sau ocru.

Pentru iubitorii de verde, iată și o altă veste bună: verdele poate fi integrat mai ușor ca oricând într-un decor unde culorile pământii sunt baza. Prezența verdelui poate fi chiar și numai despre plantele de apartament, așezate în ghivece interesante. În acest sens pereții ar trebui să fie o culoare neutră, de gri spre exemplu.

Decor de vis în casă sau în grădină, de la aceeași sursă

Pentru că decorul întregește eforturile de a face dintr-un spațiu acel acasă unde ne simțim confortabil, nu este de ignorat nici faptul că spațiul verde – grădina, terasa, mica curte etc. – merită la fel de multă atenție ca interiorul. Mai cu seamă că în sezonul cald orele petrecute aici sunt mai îndelungi, iar serile cu atât mai plăcute.

DecoDepot propune decoratiuni gradina cu mult accent pe materiale naturale, ceramică, piatră. Pot fi alese cele ce au patina timpului, în stil antichizat, dar și variante mai colorate, decorațiuni moderne.

Oferta completă o regăsiți în cadrul magazinului online decodepot.ro, unde și categorii de decorațiuni specifice pentru anumite spații pot fi regăsite.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0