Amenajarea primului apartament: sfaturi de la www.topmob-design.ro - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Amenajarea primului apartament: sfaturi de la www.topmob-design.ro

Published

on

Mobilarea primului apartament nu este o sarcina ușoară, mai ales atunci când un spațiu mic merge, mână în mână, cu un buget redus. De aceea, avem nevoie de multă răbdare și unele informații despre cum să facem acest lucru. Iată sfaturile și trucurile https://www.topmob-design.ro/ pentru a te ajută să faci făță acestei provocări cu brio.

 

Primul apartament: lista ideală

 

Înainte de a te muta în primul apartament, organizează-te! Sortează-ți lucrurile și fă o listă cu ceea ce ai nevoie. Schimbarea spațiului de locuit este mai presus de toate o oportunitate de a sorta obiectele pe care le-ai acumulat de câțiva ani. Spune adio obiectelor vechi și altor lucruri inutile pe care micul tău apartament nu le va putea găzdui. Este timpul să faci donații dacă este cazul sau să le depozitezi, pe cele pe care dorești să le păstrezi, în casa părintească. Obiectivul? În noua locuință va trebui să creezi un interior aerisit și plăcut, în conformitate cu nevoile tale actuale. Dacă nu ești un profesionist al organizării, este momentul să fii!

 

Două liste vor fi necesare:

 

Advertisement

Prima va enumera tot ceea ce dorești să păstrezi pentru apartament, iar a doua

îți va permite să enumeri achizițiile viitoare, în special cele de mobilier, conform unui buget pe care îl vei fi stabilit în avans. Începe prin a determina mobilierul și obiectele de care vei avea nevoie. Apoi, dacă bugetul tău îți permite, îți poți cumpără și acea măsuță extravaganță pe care ai văzut-o topmob-design.ro!

 

Măsoară-ți apartamentul

 

Înainte de a te grăbi spre magazin sau internet, ia în considerare măsurarea spațiului și a mobilierului tău pentru a evita surprize neplăcute atunci când te muți. Dimensiunea mobilierului este un element esențial de luat în considerare înainte de amenajarea interiorului, mai ales atunci când este mic. Într-adevăr, cunoașterea dimensiunii mobilierului va fi esențială pentru a determina relația cu spațiul și pentru a aranja camera în modul potrivit. Un alt sfat: așteptă până când ai cheile apartamentului în mână înainte de a cumpăra mobilierul, în special mobilierul mare, pentru că poți fi expus la surprize neplăcute atunci când te muți!

 

Bugetul pentru mobilarea acestuia

Advertisement

 

Profită de numeroasele oferte, în special cele pe care le găsești pe tobmob-design.ro! Dacă dorești obiecte speciale de decor sau anumite piese imposibil de găsit în magazine, poți merge la o piață de vechituri! Nu ezită totuși să faci un tur pe tobmob-design.ro, pentru a găsi chiar și mobilier stil vintage la cele mai bune prețuri. De asemenea, dacă ai anumite piese deja în posesia ta de care nu te poți despărți, recondiționează-le sau găsește-le o altă utilitate. Poți îmbina cu succes mobila nouă cu cea veche. Condiția este să nu încarci prea mult designul, în special dacă vorbim, despre un apartament mic.

 

Curățenia și alte lucruri mici de făcut înainte de a te muta

 

Gata ai, în sfârșit, cheile noului tău apartament și o singură dorință: să-ți amenajezi cuibul confortabil! Fără să dorim să îți diminuăm entuziasmul, te invităm să faci o curățare temeinică înainte de sosirea mobilierului. Trezește Cenușăreasa care doarme în tine! Amenajarea va fi mai ușoară și mediul înconjurător mai sănătos.

 

De asemenea, nu aștepta să faci micile lucrări de electricitate, tâmplărie și instalații sanitare care ar putea fi necesare după ce ai pus mobilă.

Advertisement

 

Cum se optimizează spațiul unui apartament mic? 

 

Soluțiile sunt multe și diverse:

 

Pe perete, optăm pentru vopsea în tonuri deschise pentru a crește impresia de spațiu și profităm de spațiul de stocare încorporat pentru a nu aglomera camera.

 

În ceea ce privește mobilierul, mobilierul multifuncțional este o soluție bună pentru a economisi spațiu. Alege cufere și taburete, care sunt foarte la modă și îți permit, de asemenea, să depozitezi! Mobilierul trebuie să fie așezat astfel încât să lase un spațiu de circulație destul de mare. În același sens, folosim întreaga înălțime a peretelui prin fixarea rafturilor sau a altor unități de depozitare.

Advertisement

 

Pentru a te simți în ton cu personalitatea ta, nu ezita să personalizezi. Lasă-ți imaginația să zburde și începe să creezi un decor care ți se potrivește. Joacă-te cu mici accesorii pentru a-ți energiza decorul. Câteva perne frumoase sau o lampa specială pot schimbă totul!

 

Spațiile mici, care nu au multe ferestre, au nevoie de lumini. Un interior luminos și clar crește impresia de spațiu și oferă bunăstare. Gândește-te la iluminarea funcțională și multiplică-ți sursele de lumină în funcție de diferitele activități (zonă de birou, lectură, zonă de luat masa etc).

 

Primul apartament: cameră cu cameră

 

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea inteligentă a diferitelor camere ale apartamentului tău:

Advertisement

 

Living

 

În sufragerie, mobilierul ar trebui să fie în mod ideal funcțional. Fără a uita aspectul de design și estetic, optează pentru mobilier și obiecte care nu aglomerează spațiul. Profită de înălțimea pereților pentru a aerisi camera și evită acumularea de obiecte pe podea. Instalează rafturi pentru a stoca cărți, CD-uri și DVD-uri. De asemenea, poți monta televizorul direct pe perete. Ai nevoie de o zonă de birou? Ascunde-l într-un dulap sau creează pe balcon o zonă specială pentru muncă. Dacă ai norocul să ai o bucătărie deschisă ce da în living, în stil american, alege mese stil bar. În caz contrar, o măsuță laterală amplasată într-un colț al sufrageriei nu ar trebui să ocupe prea mult spațiu.

 

Bucătăria

 

În spații mici, bucătăriile sunt proiectate pentru a ocupă cât mai puțin spațiu posibil. Ai cu atât mai multe motive pentru a o organiza bine! Bucătării în formă de L, în linie sau deschise … sunt posibile mai multe tipuri amenajări. Important este să rămână funcțională și plăcută, pentru a te face să dorești să gătești mese delicioase. Creează un plan de lucru. Dacă bucătăria nu are una, instalează o masă mică sau un blat de lucru multifuncțional. Ca și în sufragerie, optează pentru depozitare și accesorii de perete. La fel, o zonă de luat masa poate fi mobilată cu ușurință cu o masă pliantă și scaune, care pot fi depozitate într-un dulap.

Advertisement

 

Dormitor

 

Paturile cu sertare integrate sunt foarte practice pentru spațiile mici care necesită depozitare. Cea mai ieftină soluție este în continuare canapeaua extensibilă. Cu toate acestea, ai grijă la modelele (prea) ieftine, care sunt potrivite doar pentru utilizarea ocazională. Măsoară bine dormitorul înainte de a alege patul. Trebuie să fie atât funcțional, cât și favorabil unui somn bun. De asemenea, ai grijă la dimensiunile dulapului. Poți renunța la el dacă ai un spațiu pentru dressing.

 

Cu aceste sfaturi, poți începe amenajarea primului tău apartament!

 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending