Amenajarea unui restaurant cu tapet în stil tradițional românesc - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Tapetul și elementele decorative inspirate din modelele tradiționale românești sunt pline de culoare și au un aspect cu totul deosebit. Acestea sunt potrivite pentru a oferi originalitate casei tale, însă mai ales pentru a completa decorul din restaurantele cu specific tradițional.

În continuare, vei descoperi câteva sugestii și idei de amenajare a restaurantului, pentru ca la final să te poți bucura de un rezultat demn de invidiat.

3 sugestii de amenajare a restaurantului cu tapet în stil tradițional românesc

Într-un restaurant, după mâncare, decorul este cel mai important. Acesta atrage privirile oamenilor și le trezește dorința de a face  o vizită localului. Ei bine, dacă urmează să îți amenajezi sau reamenajezi restaurantul și optezi pentru un stil tradițional românesc, iată câteva lucruri de care să ții cont, pentru a crea un design unic în localul tău:

  1. A picture containing indoor, living, room, white

Description automatically generatedNu acoperi toți pereții cu tapet. Deși tapetul tradițional românesc poate fi elementul de bază în decorul unui restaurant, nu trebuie să exagerezi. Folosit pe toți pereții, va aglomera încăperea și va fi obositor pentru privirea oamenilor care îți vor trece pragul. Cel mai indicat este să pui tapet pe acei pereți spre care vrei să îndrepți privirea clienților, în timp ce restul pereților rămași liberi vor crea senzația de spațiu în sală.
  2. Pune în valoare jocul de culori specific motivului tradițional. Cultura românească este plină de culoare, iar acest lucru trebuie accentuat și în designul restaurantului. Deși combinațiile sunt vii și captivante, trebuie să fii foarte atent la păstrarea unui echilibru cromatic adecvat. Dacă spațiul este mai restrâns, poți folosi albul ca și culoare de bază, peste care să adaugi accesorii tradiționale multicolore. Dacă încăperea are o suprafață mai mare,  vei putea opta pentru o bază în nuanțe de crem sau bleu și elemente decorative în contrast.
  3. Creează un stil modern din clasicul tradițional. Deși designul tradițional românesc poate părea ușor arhaic, în realitate lucrurile sunt diferite. Acest stil poate fi foarte fresh și în tendințe, dacă este creat în mod minimalist. Pentru a realiza acest efect stilistic, este nevoie folosești elemente cu linii drepte și cu o paletă de culori cât mai restrânsă. Poți încerca să adaugi accesorii cu motive geometrice, cu o cromatică simplistă, compusă din alb, roșu și negru.

Modele de tapete pentru restaurante

Stilul tradițional nu este ceea ce îți dorești pentru localul tău și vrei să optezi pentru un design clasic sau modern? Din fericire, ai la dispoziție o mulțime de modele de tapet pentru restaurant și accesorii care să complementeze decorul. Poți selecta dintr-o gamă variată de culori, cu motive florale, abstracte sau cu iz artistic. Tot ce trebuie să faci este să stabilești specificul restaurantului tău și să alegi în consecință.

Dacă localul are un aer sofisticat și rafinat, poți opta pentru un tapet cu motive florale sau imprimeuri clasice. În schimb, dacă restaurantul este mic și cochet, poți alege cu succes un model abstract, într-o combinație de 2 sau 3 culori în contrast.

Ce trebuie să ai în vedere când decorezi o locație cu tapet?

Dacă ești în plin proces de renovare sau abia ai început lucrările în restaurantul tău și intenționezi să decorezi spațiul cu tapet, trebui să ai în vedere următoarele aspecte:

Tapet cu motive traditionale potrivit pentru un restaurant
  • Măsoară corect pereții. Pentru a evita situațiile neplăcute, în care bucata de tapet nu acoperă în întregime superfața peretelui, este indicat să adaugi 10 cm la dimensiunile finale.
  • Alege materialul adecvat pentru condițiile de umiditate. Dacă te gândești să decorezi baia cu tapet, cere sfatul specialiștilor pentru a alege un material rezistent la umezeala din încăpere.
  • Nu pune tapet pe suprafețe cu mucegai sau care rețin umiditatea. În caz contrar, tapetul se va degrada rapid, iar durata sa de viață va fi foarte scurtă.
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending