Connect with us

CNA

Amendă maximă de 200.000 de lei pentru Kanal D, iar Antena 1 a încasat o sancţiune mai mică!

Published

on

Foto Credit: CNA
 

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să amendeze cu 200.000 de lei – amenda maximă posibilă potrivit legislaţiei audiovizualului – Kanal D şi cu 100.000 de lei televiziunea Antena 1, pentru depăşirea minutelor legale de publicitate, în luna octombrie, potrivit unei informari a CNA. 

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, dacă televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1 au respectat duratele legale ale inserţiilor de publicitate, în perioada 1 – 31 octombrie.

Consiliul a constatat în cazul televiziunilor Kanal D şi Antena 1 depăşiri foarte mari ale duratei legale de publicitate, în celelalte cazuri nefiind înregistrate depăşiri semnificative.

Astfel, Kanal D a avut în luna octombrie depăşiri totale ale duratei legale de publicitate cu 3 ore şi 43 de minute, iar Antena 1, cu 3 ore şi 56 de minute. 


 

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat un amplu raport de monitorizare privind duratele orare ale inserţiilor de publicitate la 10 posturi centrale de televiziune, perioada monitorizată fiind 01 – 31.10.2015,  intervalul 18:00 – 23:00. Constatând încălcarea dispoziţiilor privind regimul difuzării publicităţii, respectiv a prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 (Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute), CNA a decis să aplice o amendă în cuantum de 200.000 de lei postului Kanal D şi o amendă în cuantum de 100.000 de lei postului Antena 1.

Consiliul a decis să emită decizii privind intrarea în legalitate în privinţa unor spoturi de promovare aferente campaniilor Maybelline (Volum Expres Colosal) şi Penny Market/Bunătăţi de toamnă (varianta care conţinea versul „La Fontaine, fabula lui, să se ducă dracului!”) pentru nerespectarea art. 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale”.

De asemenea, în urma analizării raportului întocmit de Direcţia Monitorizare cu privire la modul în care a fost transmis, sonor şi vizual, textul aferent unei deciziei de sancţionare a postului Kanal D, respectiv Decizia CNA nr. 570/12.11.2015, Consiliul a hotărât să aplice radiodifuzorului o amendă în cuantum de 2.500 de lei, deoarece nu au fost respectate cu stricteţe prevederile art. 93^1 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului  [(1) Radiodifuzorul căruia i s-a aplicat o sancţiune sau i s-a adresat o somaţie de intrare în legalitate de către Consiliu are obligaţia de a comunica publicului motivele şi obiectul sancţiunii sau ale somaţiei, în formularea transmisă de Consiliu. (2) În cazul serviciilor de programe de televiziune, textul somaţiei sau al sancţiunii se difuzează în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor şi vizual, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 18,00 – 22,00, din care o dată în principala emisiune de ştiri. ]

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Postul de televiziune Realitatea TV, emisia suspendata!

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe, anunta ziarul Adevarul

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.    „Abuz al Consiliului Naţional al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puţin timp, postul nostru de televiziune a fost sancţionat de CNA pentru că a informat. V-a adus informaţii despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, CNA a hotărât să ne suspende emisia“, se specifică în anunţul publicat pe site-ul televiziunii.

Citeste mai mult: adev.ro/pldn9v

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Published

on

 

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending