Connect with us

Cinema

‘Amintiri din Epoca de Aur’, cel mai vizionat film românesc în 2009

Published

on

Reclame

În anul 2009, „Amintiri din Epoca de Aur 1”, produs de Cristian Mungiu, a fost cel mai vizionat film autohton în cinematografele româneşti, cu peste 26.500 de spectatori.

Filmul „Amintiri din Epoca de Aur” se concentrează asupra vieţii de zi cu zi a românilor sub dictatura comunistă. Poveştile prezentate sunt construite în jurul unora dintre cele mai populare legende urbane ale vremii. În acelaşi timp comice, bizare, pătrunzătore şi surprinzătoare, poveştile oferă o imagine suprarealistă a vieţii în anii ’80 în România, unde teama, corupţia şi încarcerarea nu erau niciodată departe de umorul care îi ţinea pe oameni în viaţă. Producţia „Amintiri din Epoca de Aur” a fost lansată în România în două părţi, în septembrie, respectiv, octombrie: „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!” şi „Dragoste în timpul liber”.

Pe poziţia a doua în topul celor mai vizionate filme româneşti s-a clasat comedia de Crăciun „Ho Ho Ho”, cu peste 20.200 de spectatori, iar pe poziţia a treia s-a clasat filmul de debut în lungmetraj al lui Bobby Păunescu, „Francesca”, cu peste 16.000 de spectatori.

Pe locul patru se regăseşte „Amintiri din Epoca de Aur 2”, care a avut aproape 16.000 de spectatori, iar pe poziţia a cincea – „Concertul” de Radu Mihăileanu, cu peste 13.000 de spectatori.

Clasamentul este completat de „Poliţist, adjectiv” de Corneliu Porumboiu – 12.146 de spectatori, „Weekend cu mama” de Stere Gulea – 4.180 de spectatori, „Călătoria lui Gruber” de Radu Gabrea – 1.815 spectatori, „Întâlniri încrucişate” de Anca Damian – 1.805 spectatori, coproducţia „Katalin Varga” – 1.622 de spectatori.


Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending